PDA

Επιστροφή στο Forum : [Άλλη] Sharp refrigerator freezer sj pt590 rs τρεχει νερα απο κατω

Mpamphs123
23-11-19, 21:57
Γεια σε ολους εχω αυτο το μοντελο ψυγειου και το προβλημα ειναι οτι μαζευει νερα στο κατω ραφι κουτι που βαζουμε τα φρουτα και τα νερα βγαινουν και εκτος ψυγειου στο πατωμα
Γνωριζει καποιος να μου πει τι μπορει
Να φταιει?

ΣΚΛΗΚΟΣ
23-11-19, 22:46
Πιθανόν είναι βουλωμενος ο σωλήνας απορροής (αποχέτευσης) . Τράβα το ψυγείο έξω ,στο πίσω μέρος , εκεί που είναι το μοτέρ , πάνω από το πλαστικό λεκανακι, το οποίο με την σειρά του εδράζεται πάνω στο μοτερ, πρέπει να υπάρχει μια σωλήνα η οποία βγαίνει μέσα από το σώμα του πλυντηρίου και γεμίζει με νερά από την συμπύκνωση της υγρασίας του αέρα και των τροφίμων , απομάκρυνση υγρών συν ψύξη του μοτερ, πάρε μια ατσάλινα σαν αυτή που χρησιμοποιούν οι ηλεκτρολόγοι ,περασε την μεσα, να καθαρίσεις εάν είναι βουλωμενη σωλήνα. Αλλιώς εναλλακτικά εάν έχεις κομπρεσέρ αέρος τράβα κάνα δυο φυσηγματιες να ξεμπουκωσουν όλα . Πριν κάνεις οτιδήποτε βγάλε την πρίζα . Καλή επιτυχία.

Στάλθηκε από το Redmi 4X μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Mpamphs123
23-11-19, 23:43
Ευχαριστω για την απαντηση απλως μια ερωτηση απο οτι καταλαβα η σωληνα αυτη βγαινει μεσα απο οτο ψυγειο υπαρχει περιπωση να σπασει βαζοντας την ατσαλινα ? Διοτι δεν εχω κομπρεσερ αρα θα χρησιμοποιησω αυτη την μεθοδο και το ψυγειο ειναι της μανας μου και ειναι και ακριβο και αν γινει καμια στραβη ποιος την ακουει για να παω απευθειας στην λυση του μαστορα αν αυτη η διαδικασια ειναι ευαισθητη

ΣΚΛΗΚΟΣ
25-11-19, 07:02
Η σωλήνα οδευει από εσωτερικό , μέσα από πλάτη του ψυγείου και καταλήγει πάνω από το λεκανακι . Όχι τι ζημιά να κάνεις , μαλακά την ατσάλινα , μια χαρά θα τα κάνεις

Mpamphs123
25-11-19, 15:33
Ευχαριστω αλλη μια φορα για την γρηγορη απαντηση απλως δυο τελευταιες αποριες. Που εχω αν γνωριζετε φυσικα
1Πριν ξεκινησω την διαδικασια θαπρεπε να κανω καποια συγκεκριμενη ενεργεια πχ αποψυξη η κατι αλλο η απλως βγαζω το ψυγειο απο την πριζα και μολις τελειωσω το ξαναβαζω και
2 την ατσαλινα οταν την τοποθετησω στην σωληνα της αποχετευσης θα την σπρωξω σιγα σιγα μεχρι οπου παει πχ και 2 μετρα η πρεπει να υπολογισω την αποσταση μεχρι να μπει μεσα στο ψυγειο

ΣΚΛΗΚΟΣ
25-11-19, 15:52
Μην σε νοιάζει πόσο βαθιά θα μπεις... Θα βάλεις την ατσάλινα από πίσω και θα βγει το κεφάλι μέσα στο ψυγείο , θα το δεις , προφανώς στην συντήρηση. Αν έχει πιάσει πάγο η κατάψυξη , καλό είναι να κάνεις απόψυξη να φύγουν τα χιόνια...