PDA

Επιστροφή στο Forum : [Siemens] Πλυντήριο Πιάτων LADY PLUS - Υπερχείλιση διακοπή λειτουργιας

vkalog
17-11-19, 20:26
Το πλυντήριο σταμάτησε να λειτουργεί. Γύρισα με το χέρι το κουμπί, έδειξε να ξεκινάει αλλά σταμάτησε ξανά. Συνηδειτοποίησα ότι δεν έπερνε νερό και τελικά ανοίγοντας τα πλαινά, είδα νερό στον πάτο του πλυντηρίου. Αυτό ενεργοποίησε το φλοτέρ ασφαλείας και γι αυτό δεν προχωρούσε το πρόγραμμα. Έβγαλα τα νερά και ξεκίνησε κανονικά. Όμως κάθε φορά που έπαιρνε νερό υπερχείληζε από το πλαινό φλοτερ με αποτέλεσμα μετά από 2-3 γεμίσματα να πλημμυρίσει ο πάτος και να ξανασταματήσει. Είναι βέβαια πλυντήριο 25 χρόνων αλλά θέλω να το προσπαθήσω. Καμία ιδέα ;

Κυριακίδης
18-11-19, 10:04
Όμως κάθε φορά που έπαιρνε νερό υπερχείληζε από το πλαινό φλοτερ με αποτέλεσμα μετά από 2-3 γεμίσματα να πλημμυρίσει ο πάτος
κάποιοι προηγούμενοι το προσπάθησαν με καθαρισμό του πλαινου φλοτέρ με ζεστό νερό ξύδι σόδα και είχαν αποτελέσματα.

ΣΚΛΗΚΟΣ
18-11-19, 10:27
Αν εννοείς το πλαϊνό παγούρι , και υδροχλωρικό οξύ (aqua forte) θα το ξεβουλωσει

Στάλθηκε από το Redmi 4X μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Κυριακίδης
18-11-19, 18:46
Όχι το παγούρι , τον πρεσσοστάτη φλοτέρ καθάριζαν
http://www.eaparts.gr/part.aspx?partid=49166

vkalog
18-11-19, 19:00
Ευχαριστώ Πέτρο, Ευχαριστώ Παναγιώτη. Θα το δοκιμάσω και θα σας πω. Δεν ξέρω πως το έχω δει αλλά θέλω να το φτιάξω το ρημάδι !!!

vkalog
20-11-19, 22:14
Το συγκεκριμένο εξάρτημα που φαίνεται στο παραπάνω link δεν το βρήκα!

vkalog
20-11-19, 22:25
Το συγκεκριμένο εξάρτημα που φαίνεται στο παραπάνω link δεν το βρήκα!! Στην αριστερή πλευρά, βγάζοντας την λαμαρίνα υπάρχει ένα κανιστρο με ένα φλοτερακι που όταν ξεκινάει να γεμίζει νερό ανεβαίνει και κλείνει τον διακόπτη τον οποίο ελενξα με πολυμετρο και δίνει κανονικά. Θέλω να ανεβάσω φώτο αλλά δεν μπορώ να βρω τον τρόπο !!! Μάλλον γιατί είμαι από κινητό

Κυριακίδης
21-11-19, 00:22
και τελικά ανοίγοντας τα πλαινά, είδα νερό στον πάτο του πλυντηρίου. Αυτό ενεργοποίησε το φλοτέρ ασφαλείας και γι αυτό δεν προχωρούσε το πρόγραμμα.
Πρέπει να βρεις από που τρέχει νερά στο πάτωμα .

vkalog
21-11-19, 21:34
46767 Προλαβαίνει και υπερχειλίζει στα βελάκια. Σας λέει κάτι ?

ΣΚΛΗΚΟΣ
21-11-19, 21:51
Βγάλε το παγούρι έξω , ριξτου υδροχλωρικό οξύ(aqua forte) και διαλυθούν τΑ άλατα , υποψιαζομαι χρειάζεται πχ 3 λίτρα νερό , τα ριχνει αλλά επειδή έχει αλατα το παγούρι σου ξεχειλίζει

Στάλθηκε από το Redmi 4X μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Κυριακίδης
21-11-19, 23:30
Όσο αφορά στο σύστημα #9 , υποθέτω παράγοντες που ευνοούν πιθανή υπερχείλιση.
1) Το πρασινωπό φλοτέρ? εντός του διάφανου δοχείου να είναι τρύπιο (και δεν ανεβαίνει με άνεση έγκαιρα για να πιέσει τον διακόπτη που θα σταματήσει την ροή νερού έγκαιρα )
2) Το πρασινωπό φλοτέρ εντός του διάφανου δοχείου να λειτουργεί μεν καλά (ανεβαίνει σωστά και έγκαιρα) , αλλά να έχει ξεφύγει ο συγχρονισμός από πλευράς διακόπτη (εσωτερική φθορά διακόπτη)
3) πιθανότητα άσχετη με τα 2 παραπάνω και πρόβλημα βαλβίδας που έστω και με έγκαιρη διακοπή από φλοτέρ + διακόπτη , η βαλβίδα η ίδια να καθυστερεί να κλείσει (π.χ. λόγω παλαιότητας βαλβίδας ).

vkalog
22-12-19, 20:18
Καμιά φορά πόσα απλά μπορεί να είναι τα πράγματα....
Πλυντήριο επισκευάστηκε. Το πρόβλημα ήταν στον λαστιχένιο σωλήνα που έφευγε από τον λαβύρινθο και πήγαινε στο κύριο χώρο του πλυντηρίου. Είχε πολυμεριστεί και δεν μπορούσε να φύγει το νερό με την ροή που έπρεπε και έτσι ξεχείλιζε από τον λαβύρινθο.
Δυστυχώς δεν παρατήρησα από την αρχή ότι υπήρχε σημείο του σωλήνα από την κάτω πλευρά του πλυντηρίου που το λάστιχο ήταν μαύρο γυαλιστερό!! Όταν το έπιασα ήταν πάρα πολύ λεπτό !!!
Ευχαριστώ όλους για τις ιδέες και τις συμβουλές.