PDA

Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση Samsung] Samsung P2270HD

dadakis
03-11-19, 19:11
Καλησπέρα σας
Έχω την samsung P2270hd έχει ήχο κανονικά αλλά δεν έχει εικόνα,δεν ανάβουν οι δύο λάμπες πάνω και κάτω,τι μπορεί να φταίει
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Δημήτρης

ΣΚΛΗΚΟΣ
03-11-19, 19:22
Καηκανε η λάμπες led εσωτερικά, είναι σε σειρά συνδεσμολογία , συνηθισμένη ζημιά εύκολη επισκευή είναι , το δύσκολο είναι να μην σπάσεις την οθόνη πολύ ευαίσθητη με το παραμικρό ραγίζει , και η τηλεόραση βγαίνει άχρηστη . Δοκίμασα και εγώ να την φτιάξω μόνος μου , την έλυσα μια χαρά , μπήκε ο μπέμπης γιος μου , την πάτησε , πάει η τηλεόραση...

Στάλθηκε από το Redmi 4X μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Di*Ca_Electronic
04-11-19, 06:12
Φίλε Δημήτρη,
όπως γράφει κι ο συνάδελφος Παναγιώτης από Μυτιλήνη το πλέον πιθανόν είναι να ΄χεις πρόβλημα
στις λάμπες του Backlight, μόνο που ΄χω την εντύπωση ότι είναι λάμπες CCFL κι όχι LED.
Κατ΄ αρχή έλεγξε και τ΄ εξαρτ/τα του inverter και μάλιστα πρώτα καλό είναι να κοιτάξεις αν έχεις
εικόνα απ΄ όλες τις εισόδους (ANT, SCART, HDMI).
Από την ιστοσελίδα : https://www.manualslib.com/manual/1397452/Samsung-P2270hd.html
κατεβαίνει ΔΩΡΕΑΝ το Service Manual της Samsung P2270HD.
Αν τελικά καταλήξεις σ΄ επισκευή στ΄ εσωτερικό του panel (αλλαγή λαμπών Backlight) πρόσεξε πάρα
πολύ στην αποσυναρμολόγησή της καθόσον πρέπει να θυμάσαι τη σειρά που βγαίνουν τα διάφορα μέρη
του για να τοποθετηθούν με την ανάλογη σειρά όταν θα τελειώσει η αντικατάσταση των λαμπών, αλλά
κυρίως η απόσταση κι επανατοποθέτηση του κρυστάλλου καθόσον είναι αρκετά ευαίσθητος.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης

chipakos-original
04-11-19, 08:34
Και φυσικά θα αντικαταστήσεις όλες τις λάμπες που υπάρχουν μέσα στην τηλεόραση κι όχι μόνο αυτές τις δύο που έσβησαν τώρα.