PDA

Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση Samsung] Ue40d7000ls

Amanwlhs
24-10-19, 21:04
Καλησπέρα παιδιά άνοιξα την τηλεόραση και παίζει μόνο ήχο καθόλου εικόνα αλλάζει κανάλια αλλά οθόνη γιοκ μαύρη ξέρουμε τι παίζει το έχει πάθει κάνεις;

Ευχαριστώ πολύ!!

mikemtb73
24-10-19, 22:06
Πιθανόν να χάλασε το back-light
Με ενα δυνατό φακό μπορείς να δεις υπό γωνία αν αχνοφαίνεται η εικόνα?

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

Amanwlhs
24-10-19, 22:18
Πιθανόν να χάλασε το back-light
Με ενα δυνατό φακό μπορείς να δεις υπό γωνία αν αχνοφαίνεται η εικόνα?

Sent from my FIG-LX1 using TapatalkΚάτσε να φέρω την TV στο σπίτι γιατί την φόρτωσα στο αμάξι και θα σου πω εντός ολίγου

Στάλθηκε από το MI 5s μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Amanwlhs
24-10-19, 22:27
Τίποτα πίσσα έκλεισα και όλα τα φώτα δεν φαίνεται τίποτα δυστυχώς!

manolo
24-10-19, 23:57
Σιγουρέψου φίλε για αυτό. Με δυνατό φακό φώτισε την οθόνη και τσέκαρε αν βλέπεις πολύ αχνά έστω εικόνα. Γιατί εφόσον έχεις ήχο, είναι παράξενο να μην έχεις εικόνα. Πολύ πιθανό να είναι το backlight.

Amanwlhs
25-10-19, 00:48
Σιγουρέψου φίλε για αυτό. Με δυνατό φακό φώτισε την οθόνη και τσέκαρε αν βλέπεις πολύ αχνά έστω εικόνα. Γιατί εφόσον έχεις ήχο, είναι παράξενο να μην έχεις εικόνα. Πολύ πιθανό να είναι το backlight.Αν είναι αυτό αξίζει να την φτιάξω η με την επισκευή περνώ άλλη καλύτερα...δεν φαίνεται τίποτα... Θα την ξανά δοκιμάσω αύριο το πρωί και σας πω...

Amanwlhs
25-10-19, 12:27
Παιδιά την ξανά είδα τίποτα... Τι άλλο μπορώ να κάνω;;; εκτός από να την πετάξω η να την πάω στο μάστορα!

katmadas
25-10-19, 13:09
οταν ειναι βραδυ και κλεινεις ολα τα φωτα στου σπιτιου μπορεις ανετα να καταλαβεις αν στην οθονη αναβουν τα led. δεν χρειαζεται φακος.. θα βλεπεις απλα μια φωτισομενη μαυρη οικονα....
σε αυτην την περιπτωση φταει η tcon
στην περιπτωση που δεν βλεπεις καθολου φωtismo φταινε τα led.

σε μαστορα ναι γιατι οχι? αν δαθετεις πανω απο 60 ευρω

Amanwlhs
25-10-19, 13:30
οταν ειναι βραδυ και κλεινεις ολα τα φωτα στου σπιτιου μπορεις ανετα να καταλαβεις αν στην οθονη αναβουν τα led. δεν χρειαζεται φακος.. θα βλεπεις απλα μια φωτισομενη μαυρη οικονα....
σε αυτην την περιπτωση φταει η tcon
στην περιπτωση που δεν βλεπεις καθολου φωtismo φταινε τα led.

σε μαστορα ναι γιατι οχι? αν δαθετεις πανω απο 60 ευρωΤην ξανά δοκίμασα πάλι ούτε φωτιζόμενη μαύρη εικόνα ούτε τίποτα....αξίζει να την φτιάξω; έχετε υπόψιν κάνα μάστορα γιατί ο δικός μου εδώ δεν την αναλαμβάνει... Μένω Ανατολική Αττική Πόρτο ράφτη!

Di*Ca_Electronic
26-10-19, 04:49
Φίλε Μανώλη,
έχεις δοκιμάσει σ΄ όλες τις πηγές εισόδου να παρατηρήσεις αν βλέπεις εικόνα δηλαδή
έχεις συνδέσει ένα DVD με καλώδιο SCART ή HDMI ή το προσωπικό σου υπολογιστή στην
είσοδο VGA ;
Επίσης έχεις κοιτάξει αν έχεις εικόνα όταν πατάς "menu" στο τηλεχειριστήριο ;
Ακόμα έλεγξε από το τηλεχειριστήριο – αν αυτό γίνεται – μήπως έχει ρυθμιστεί
η φωτεινότητα στο minimum ή το κοντράστ στο maximum.

Τον οπίσθιο φωτισμό(Backlight) μπορείς να τον ελέγξεις αν έχοντας έστω ελάχιστες
τεχνικές γνώσεις, τοποθετήσεις τη τηλεόρασή σου σ΄ ένα τραπέζι όπου έχεις στρώσει
ένα χοντρό ύφασμα με την οθόνη να κοιτά προς τα κάτω, ξεβιδώσεις προσεκτικά μ΄ ένα
στραβοκατσάβιδο όλες τις βίδες του οπισθίου καλύμματος και πολύ προσεχτικά τ΄ αφαιρέσεις
από τη συσκευή, (προσέχοντας πολύ μην τραβηχτούν απότομα πλαϊνά καλώδια και κοπούν)
κι αφού βάλεις τη τηλεόραση στη πρίζα κι επίσης συνδέσεις το καλώδιο κεραίας ή άλλη συσκευή,
παρατηρήσεις από τις οπές του μεταλλικού πλαισίου της οθόνης σε σχετικά σκοτεινό περιβάλλον,
αν φωτίζει μπλε φως.
Βέβαια πρέπει να προσέχεις πολύ να μην ακουμπήσεις σε κάποιο σημείο της τηλεόρασης κι αν
δεν διαθέτεις τεχνικές γνώσεις καλλίτερα να μην προβείς σ΄ αυτήν την ενέργεια, πρώτα για
τη προσωπική σου ασφάλεια και κατόπιν για να μην καταστεί ανεπισκεύαστη η συσκευή.
Τέλος τα τηλ/να επικ/νίας της SAMSUNG για να σε κατευθύνουν σε ποιο SERVICE θ΄απευθυνθείς
είναι :
- από σταθ. τηλ/νο : 801117267864
- από κινητό τηλ/νο : 2106897691
ημέρες Δε. - Πα. 08:00 - 19:00, Σαβ. 08:00 - 17:00.

Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης

Amanwlhs
26-10-19, 09:54
Φίλε Μανώλη,
έχεις δοκιμάσει σ΄ όλες τις πηγές εισόδου να παρατηρήσεις αν βλέπεις εικόνα δηλαδή
έχεις συνδέσει ένα DVD με καλώδιο SCART ή HDMI ή το προσωπικό σου υπολογιστή στην
είσοδο VGA ;
Επίσης έχεις κοιτάξει αν έχεις εικόνα όταν πατάς "menu" στο τηλεχειριστήριο ;
Ακόμα έλεγξε από το τηλεχειριστήριο β�� αν αυτό γίνεται β�� μήπως έχει ρυθμιστεί
η φωτεινότητα στο minimum ή το κοντράστ στο maximum.

Τον οπίσθιο φωτισμό(Backlight) μπορείς να τον ελέγξεις αν έχοντας έστω ελάχιστες
τεχνικές γνώσεις, τοποθετήσεις τη τηλεόρασή σου σ΄ ένα τραπέζι όπου έχεις στρώσει
ένα χοντρό ύφασμα με την οθόνη να κοιτά προς τα κάτω, ξεβιδώσεις προσεκτικά μ΄ ένα
στραβοκατσάβιδο όλες τις βίδες του οπισθίου καλύμματος και πολύ προσεχτικά τ΄ αφαιρέσεις
από τη συσκευή, (προσέχοντας πολύ μην τραβηχτούν απότομα πλαϊνά καλώδια και κοπούν)
κι αφού βάλεις τη τηλεόραση στη πρίζα κι επίσης συνδέσεις το καλώδιο κεραίας ή άλλη συσκευή,
παρατηρήσεις από τις οπές του μεταλλικού πλαισίου της οθόνης σε σχετικά σκοτεινό περιβάλλον,
αν φωτίζει μπλε φως.
Βέβαια πρέπει να προσέχεις πολύ να μην ακουμπήσεις σε κάποιο σημείο της τηλεόρασης κι αν
δεν διαθέτεις τεχνικές γνώσεις καλλίτερα να μην προβείς σ΄ αυτήν την ενέργεια, πρώτα για
τη προσωπική σου ασφάλεια και κατόπιν για να μην καταστεί ανεπισκεύαστη η συσκευή.
Τέλος τα τηλ/να επικ/νίας της SAMSUNG για να σε κατευθύνουν σε ποιο SERVICE θ΄απευθυνθείς
είναι :
- από σταθ. τηλ/νο : 801117267864
- από κινητό τηλ/νο : 2106897691
ημέρες Δε. - Πα. 08:00 - 19:00, Σαβ. 08:00 - 17:00.

Φιλικά.
Δημήτρης ΚαρούσηςΚαλημέρα φίλε Δημήτρη θα τα δοκιμάσω και αυτά που μου είπες και αν δεν θα πάρω τηλέφωνο στην Samsung σε ευχαριστώ πολύ!