Επιστροφή στο Forum : προβλημα με τον καταψυκτη
Καλησπέρα σε όλους.Θα ήθελα την βοήθεια σας στο εξής. Έχω έναν καταψύκτη CANDY και τον έχω 9 μήνες.Ξαφνικά δεν λειτουργεί το μοτέρ ενώ το φως στο θάλαμο ανάβει.Φώναξα έναν τεχνικό ,ο οποίος ήρθε έκοψε τον πυκνωτή ,σύνδεσε άλλον αλλά τίποτα. Δεν έλεγξε ούτε το ρελλε εκκίνησης ούτε το θερμικό και η συμβουλή του ήταν ,ότι δεν αξίζει τον κόπο η επισκευή και να πετάξω το μηχάνημα.
Για αρχή θα ξεγυμνωσεις τον συμπιεστή από ρελέ και θερμικό , θα δεις τρία χάλκινα αξονακια να προεξέχουν (pins) από τον συμπιεστή , με ένα πολύμετρο , στην πιο μικρή κλίμακα για αντίσταση ωμ μέτρα όλους τους συνδυασμούς 3 τον αριθμό , θα πρέπει το ένα να έχει το άθροισμα των άλλων δύο . Ξεκινά με αυτά , βγάλε φωτογραφίες και μετά πάλι βλέπουμε
Στάλθηκε από το FS8032 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Κυριακίδης
17-10-19, 20:21
Δεν έλεγξε ούτε το ρελλε εκκίνησης ούτε το θερμικό
Υποθέτω ήσουν παρόν , μετά την αλλαγή του πυκνωτή και όταν το έβαζε στο ρεύμα , εσύ άκουγες οτιδήποτε στο μοτέρ? ή εντελώς νεκρό? επίσης και ποια η συμπεριφορά πριν την αλλαγή πυκνωτή. Η εγγύηση ισχύει?