PDA

Επιστροφή στο Forum : [Siemens] Πρόβλημα με πλυντήριο πιάτων

brasidas12
12-10-19, 12:10
Καλημέρα σε ολους. Χθες καθώς είχε βάλει η γυναίκα να πλυθούν τα πιάτα, όταν τελείωσε το πρόγραμμα έβγαλε το σφάλμα Ε.15 κ ανάβει το λαμπάκι της βρύσης.
Στο σάιτ της siemens γράφει πως η βλάβη είναι "Το πλυντήριο πιάτων σάς ενημερώνει ότι υπάρχει νερό στη λεκάνη του δαπέδου".
Επίσης πρόσεξα πως η βαλβίδα aquastop είναι κλειστή κ δεν περνάει νερό στο πλυντήριο.
Αυτόν τον κωδικό μου τον είχε βγάλει ξανά το καλοκαίρι αλλά με καθάρισμα των φίλτρων έφτιαξε. Τώρα τίποτα.

Καμία γνώμη;;;
Ευχαριστώ

Κυριακίδης
12-10-19, 12:19
Στο σάιτ της siemens γράφει πως η βλάβη είναι "Το πλυντήριο πιάτων σάς ενημερώνει ότι υπάρχει νερό στη λεκάνη του δαπέδου".
Λεκάνη δαπέδου εννοεί μάλλον εξωτερικά στο πάτωμα και έξω από τον θάλαμο πλύσης (δηλαδή πιθανά νερά διαρροής )
https://all-errors.com/siemens-dishwasher-error-code-e15/ (https://all-errors.com/siemens-dishwasher-error-code-e15/)

vasilimertzani
12-10-19, 13:24
Δειχνει διαρροη νερου το οποιο εχει μια λεκανη που το μαζευει και ενα φλοτερ που διαβαζει το σφαλμα.

brasidas12
12-10-19, 15:58
Την Δευτέρα θα το τραβήξω έξω να δω τι γίνεται. Αλλά διαρροή από πού μπορεί να έχει;;;

Κυριακίδης
12-10-19, 17:54
Θα το παρακολουθήσεις για να επιβεβαιώσεις αν έχει νερά διαρροής στο πάτωμα της συσκευής , επίσης στις οδηγίες πιο πάνω αναφέρει ότι το ίδιο σφάλμα μπορεί να στο βγάλει χωρίς να υπάρχει διαρροή , αλλά να είναι πρόβλημα σαν αυτό που λες ότι αντιμετώπισες πριν το καλοκαίρι . Δηλαδή φράξιμο σωλήνων ή ότι έχει σχέση με "βούλωμα" στην ομαλή ροή νερών κατά την πλύση (π.χ το ύψος του νερού που γεμίζει στον θάλαμο / αφρούς κατά την πλύση από λάθος απορρυπαντικά / ακαθαρσίες στα φίλτρα που εμποδίζουν την ροή κυκλοφορίας νερού πλύσης κτλ )

brasidas12
14-10-19, 08:44
Χθες ξαφνικά όταν το άνοιξα δούλευε κανονικά χωρίς να πειράξω κάτι. Τώρα τι έγινε ένας θεός ξέρει.

Κυριακίδης
14-10-19, 10:13
Δες την περίπτωση το "λεκάνη δαπέδου" να εννοεί εσωτερικά στον θάλαμο (εναπομείναντα νερά) που μπορεί να σημαίνει κακή άντληση εξόδου νερού.
Πιθανό να είναι αυτό , αφού λες ότι το σφάλμα στο έβγαλε στο τέλος της πλύσης και ταιριάζει πιο σωστά .

brasidas12
14-10-19, 12:12
Ναι θα το δω με την πρώτη ευκαιρία γιατί υποψιάζομαι πως θα μου το ξαναβγάλει. Μπορεί να έχει βουλώσει καμία αποχέτευση κ να μην βγαίνουν τα νερά όπως πρέπει.

brasidas12
15-11-19, 13:21
Το πλυντήριο συνεχίζει κάθε 2 πλύσεις περίπου να μου βγάζει το ίδιο σφάλμα. Νερά στο πάτωμα δεν έχω δει καθόλου. Τα φίλτρα είναι καθαρά. Η αντλία ακούγεται ότι δουλεύει. Αν το βγάλω από το ρεύμα κ το αφήσω για κάποια ώρα ξεκολλάει κ δουλεύει για κάνα 2 πλύσεις,μέχρι να βγάλει ξανά το σφάλμα. Θα βγάλω κ τον σωλήνα της αποχέτευσης να δω, αν κ δεν νομίζω να είναι από εκει, κ βλέπουμε. Καμία ιδέα να δω τίποτε άλλο μέχρι να φωνάξω τεχνικό;;;

GrOnibarD
16-11-19, 19:32
κοιταξε το διακοπτακι του φλοτερ μηπως εχει χαλασει και κολαει που και που

brasidas12
16-11-19, 20:28
Είδα στο νετ οδηγίες που το γυρίζεις 45 μοίρες ώστε να φύγει το νερό που έχει μαζέψει. Το έκανα κ έβγαλε αρκετή ποσότητα. Θα το βάλει να δουλέψει κ αν το βγάλει πάλι θα κοιτάξω κ αυτό. Ευχαριστώ

GrOnibarD
16-11-19, 20:35
αμα εχεις νερο στον πατο μετα απο πλυση σημαινει οτι απο καπου χανει,το ποιο συνηθισμενο ειναι απο τα στεγανα του μοτερ πλυσεως,αλλη μια πιθανοτητα ειναι να εχει τρυπησει ο καδος,επισης κανα σωληνακι να εχει κοπει η μπορει και απο τον λαβυρινθο να εχει ραγισει (λιγο δυσκολο αλλα συμβαινει)

brasidas12
29-02-20, 21:27
Επιστρέφω να ενημερώσω για την λύση του προβλήματος μου. Ψάχνοντας είδα παλιότερο ποστ φίλου από εδώ με το ίδιο πρόβλημα Κ η λύση ήταν να καθαρίσω μια βαλβίδα που είχε πιάσει λίπη,βάζοντας μέσα ένα καρφακι κ με ένα μαγνήτη το κουναγα για να φύγουν ολα. Άδειασα κ στον πάτο του πλυντηρίου το λεκανακι που ειναι το φλοτερ γιατί ήταν γεμάτο με νερό κ τώρα το πλυντήριο είναι σαν καινούργιο.

Η απορία μου είναι αν φώναζα έναν τεχνικό της Siemens τι θα μου έλεγε γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουν αυτό που έκανα.