Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση Toshiba] Σχηαμτικό CRT 14N51E
andyferraristi
17-09-19, 17:42
Παιδιά καλησπέρα. Μήπως κατέχει κάποιος το σχηματικό της παραπάνω τηλεόρασης ???
Αν και CRT δεν μπορώ να το εντοπίσω πουθενά στο net.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων ...
46562
https://www.manualslib.com/download/172090/Toshiba-14n21ns.html
κανε επαλήθευση στο δεν είσαι ρομπότ. και μετά εκεί που λέει download PDF πατάς δεξί κλικ και<< αποθήκευση συνδέσμου ως>> ή <<save link as>> και κανε κάπου στο πισι σου αποθήκευση. έτοιμο. τράβα άνοιξέ το και είναι το αρχείο.
άκυρο. είναι το 21 και όχι το 51.μετά το είδα.
andyferraristi
17-09-19, 21:42
άκυρο. είναι το 21 και όχι το 51.μετά το είδα.
Κατ' αρχήν Γιάννη σ' ευχαριστώ. Αυτό το manual το είχα βρει κι εγώ ψάχνοντας και το έχω κατεβάσει. Δεν ξέρω εάν είναι παρεμφερές το μοντέλο.
Ειναι τουρκικο σασσι ψαξε σαν vestel 11ak36 για το σχεδιο.
Papas00zas
18-09-19, 02:18
Προετοιμάσου για βαριοπούλα.Κατα 90% έχεις κάψει το BU 808-αν έχει βλάβη.Αν θες έχω να σου στείλω,θέλει αλλαγή και ο C 613 στη βάση του(10μ/63 βολτ καλύτερα κατά τη γνώμη θα ήταν να μπει low esr).
Di*Ca_Electronic
18-09-19, 02:40
Φίλε Ανδρέα,
αυτό που σου γράφει ο συνάδελφος ο Γιάννης από Αιτωλικό είναι το chassis
της τηλεόρασής σου δηλ. το 11AK36, όπως φαίνεται και στο πάνω δεξί μέρος της
photo που ΄χεις ανεβάσει.
Από την ιστοσελίδα : https://elektrotanya.com/tv_chassis_11ak36.pdf/download.html
κατεβαίνει ΔΩΡΕΑΝ το σχηματικό του Chassis : 11AK36.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
andyferraristi
18-09-19, 15:27
Προετοιμάσου για βαριοπούλα.
Ψυχραιμία Δημήτριε που μόλις αντικρύζεις το συγκεκριμένο όνομα βγάζεις (και ορθώς μεταξύ μας) φλύχταινες. Πάντως για να σε ηρεμήσω λίγο, η συγκεκριμένη τηλεόραση δεν αναμένεται να χρησιμοποιηθεί. Απλά την "ψαχουλεύω" από διαστροφή αφ' ενός και για εξάσκηση μιας και είμαι άλλου αντικειμένου τεχνικός.
Κατα 90% έχεις κάψει το BU 808-αν έχει βλάβη.Αν θες έχω να σου στείλω ...
Όχι ρε συ Δημήτρη σ' ευχαριστώ. Κράτα το γιατί σ' εσένα θα είναι απείρως πιο χρήσιμο. Εάν τώρα είναι αυτό, τότε ... τρίποντο στον κάδο της ανακύκλωσης (για εκεί προοριζόταν ούτως ή άλλως).
Φίλε Ανδρέα,
αυτό που σου γράφει ο συνάδελφος ο Γιάννης από Αιτωλικό είναι το chassis
της τηλεόρασής σου δηλ. το 11AK36, όπως φαίνεται και στο πάνω δεξί μέρος της
photo που ΄χεις ανεβάσει.
Από την ιστοσελίδα : https://elektrotanya.com/tv_chassis_11ak36.pdf/download.html
κατεβαίνει ΔΩΡΕΑΝ το σχηματικό του Chassis : 11AK36.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
Δημήτρη σ' ευχαριστώ κι εσένα τόσο για τις πληροφορίες περί chassis, όσο και για το link του σχηματικού. Να είσαι καλά ...
Papas00zas
23-09-19, 00:23
Ψυχραιμία Δημήτριε που μόλις αντικρίζεις το συγκεκριμένο όνομα βγάζεις (και ορθώς μεταξύ μας) φλύκταινες. Πάντως για να σε ηρεμήσω λίγο, η συγκεκριμένη τηλεόραση δεν αναμένεται να χρησιμοποιηθεί. Απλά την "ψαχουλεύω" από διαστροφή αφ' ενός και για εξάσκηση μιας και είμαι άλλου αντικειμένου τεχνικός.
Η αλήθεια είναι ότι όσα έχω δει είχαν πάντα την ίδια βλάβη αλλά σε γενικές γραμμές η εταιρία με έχει απογοητεύσει.Και τα αντιπαθώ κυρίως για 2 λόγους.1.προέλευση και 2.δεν είσαι ποτέ σίγουρος ότι θα ξαναδουλέψει.
Όχι ρε συ Δημήτρη σ' ευχαριστώ. Κράτα το γιατί σ' εσένα θα είναι απείρως πιο χρήσιμο. Εάν τώρα είναι αυτό, τότε ... τρίποντο στον κάδο της ανακύκλωσης (για εκεί προοριζόταν ούτως ή άλλως).
Δοκίμασε την και θα δεις αν είναι αυτό το πρόβλημα.
Το σασί είναι ένα από αυτά εδω http://monitor.espec.ws/section1/topic111247.html
andyferraristi
24-09-19, 17:06
Για τον Papas00za (http://www.howtofixit.gr/forum/member.php?u=54333) ...
46592
Di*Ca_Electronic
26-09-19, 03:27
Οθόνη CRT PHILIPS κατασκευασμένη στα μέσα της 10ετίας του ΄60 στη Βραζιλία,
όταν γενικός δ/ντής ήταν ο Cor Dillen
Η εταιρεία είχε ιδρυθεί το 1924 στο Ρίο Ντι Τζανέιρο με την επωνυμία "Philips do Brasil".
Τ΄ ανωτέρω αναγράφονται στη "ΒΙΚΙΠΕΝΤΙΑ" για την ιστορία της πολυεθνικής "PHILIPS".
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
andyferraristi
26-09-19, 14:57
Καλησπέρα. Σήμερα βρήκα λίγο χρόνο και ασχολήθηκα. Με μεγάλη έκπληξη συνειδητοποίησα ότι το BU είναι καλό. Επίσης έλεγξα τα C611, R609, R616, C603, το οδηγό Q601, και αντικατέστησα του δύο ηλεκτρολυτικούς της γραμμής (C604 και C607). Όλοι οι έλεγχοι έγιναν με tester. Απλά, τζίφος. Το αποτέλεσμα ακολουθεί ...
46614
(Κάτι μου λέει ότι θα ακολουθήσω την προτροπή της υπογραφής του Δημήτρη). :001_smile:
Di*Ca_Electronic
27-09-19, 02:25
Φίλε Ανδρέα,
έχεις πρόβλημα στο "κατακόρυφο".
Έλεγξε αν έχεις τάση DC +26V, στο pin 10 του IC600, (ολοκληρωμένο τύπου "χτένα" μ΄ ένδεκα ποδαράκια).
Έλεγξε κι αντικατ/σε σε περίπτωση διαφορετικής τιμής από τις αναγραφόμενες στο Service Manual τη δίοδο
D601 (1N4007), την αντίσταση R613 (8M2), τον πυκνωτή C615 (1 μF / 50V), και τον πυκνωτή C605 (100 μF / 35V).
Σε περίπτωση που τ΄ ανταλ/κα που προανέφερα έχουν σωστές τιμές άλλαξε τ΄ IC600 και θα δεις κατά 99% εικόνα.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
andyferraristi
27-09-19, 11:58
Δημήτρη καλημέρα. Έκανα τους ελέγχους που μου πρότεινες, λαμβάνοντας τα ακόλουθα αποτελέσματα:
Στο pin10 του IC600 λαμβάνω όντως +26V.
Η D601 είναι καλή.
Η R613 στη σωστή τιμή.
Οι C605 και C645 (που μάλλον αυτόν εννοούσες στο προηγούμενο σου post σαν C615) αντικαταστάθηκαν.
Οπότε πάω για το IC600 (CLIPWATT_11) το οποίο αναγράφοντας το στο google μου επιστρέφει το TDA7263 και επειδή είναι φθηνό θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσω.
Σ' ευχαριστώ για ακόμα μία φορά για τις πολύτιμες βοήθειες και θα επανέλθω με νεότερα ...
UPDATE: Η δική μου τηλεόραση "φοράει" το TDA8174AW. Δεν ξέρω εάν είναι αντίστοιχο, αλλά θα κοιτάξω να προμηθευτώ το συγκεκριμένο ...
Nα αλλαξεις το tda8174aw και τους πυκνωτες γυρω απο αυτο και συνηθως φουσκωνει ενας πουναι μπροστα απο το ολοκληρωμενο 470μf.
andyferraristi
28-09-19, 07:49
Ήταν όντως ένας φουσκωμένος (και συγκεκριμενα ο μεγαλύτερος της περιοχής, αλλά δεν θυμάμαι ακριβώς ποιος ήταν) ο οποίος αλλάχθηκε μαζί με όλους τους τριγύρω όταν την πρωτοάνοιξα ...
andyferraristi
07-10-19, 15:31
Καλησπέρα. Σήμερα τοποθέτησα το TDA8174AW επάνω στην τηλεόραση και είχα κανονική εικόνα (μπλέ βέβαια λόγω έλλειψης σήματος εισόδου). Συνεπώς όλα καλά.
Ευχαριστώ για ακόμα μια φορά για τις πολύτιμες βοήθειές σας ...