PDA

Επιστροφή στο Forum : [Miele] G1530sc πιάτων ρίχνει τον διαρροής

GeorgeZ
08-09-19, 18:43
Ξεκίνησε πρόγραμμα και κάπου κοντά στο τέλος έριξε τον διαρροής.
Αν τον σηκώσω ξεκινάει για περίπου 30 δευτερόλεπτα και τον ρίχνει ξανά.

Υποθέτω θα έχει ζημιά η αντίσταση θέρμανσης νερού. Πάνω στην αντλία πλύσης δεν είναι αυτή;
Δεν πάει το μυαλό μου σε κάτι άλλο που μπορεί να κάνει αυτό. Υπολογίζω ότι η αντλία άντλησης δεν μπορεί να ρίξει τον διαρροής.

Έχει κάποιος οδηγίες πως να το λύσω; Το γυρνάω στο πλάι και βγάζω τον πάτο;

Ζήτημα αν έχει κάνει 100 πλύσεις σε όλη του τη ζωή.

Gregpro
08-09-19, 19:12
Κοίτα το αντιπαρασιτικό φίλτρο πρώτα. Η αντίσταση έρχεται δεύτερη σαν πιθανότητα.

GeorgeZ
08-09-19, 20:11
Το ότι ανάβει και μπορείς να επιλέξεις λειτουργίες δεν υποδηλώνει ότι το αντιπαρασιστικό είναι οκ;

Gregpro
08-09-19, 20:24
Αν ο διαρροής πέφτει κάθε φορά στον ίδιο χρόνο, τότε δεν φταίει το αντιπαρασιτικό. Αν πέφτει τυχαία, είναι πολύ πιθανό.

GeorgeZ
08-09-19, 21:37
Θα το βάλω το πρωί να δουλέψει.
Το άνοιξα από κάτω και έριξα μία μέτρηση μέγγερ στην αντίσταση και είναι οκ. Δεν υπάρχουν καθόλου διαρροές νερού και η αντλία καθώς και το μοτέρ του αέρα δείχνουν σε άριστη κατάσταση. Γενικά για πλυντήριο 13 ετών δείχνει του κουτιού.
Το μόνο που με παραξένεψε είναι ο αγωγός του αέρα στο πλάι είναι γεμάτος από ξεραμένους αφρούς - θα τον βγάλω για καθάρισμα αλλά αυτό είναι άσχετο με το πρόβλημα.

Πέρα από το αντιπαρασιτικό που βλέπω στην είσοδο του ρεύματος δεν έχει άλλο κάπου αλλού; Ούτε έχει κάποια αντίσταση για να θερμάνει τον αέρα στεγνώματος;

Gregpro
08-09-19, 22:39
Ένα φίλτρο υπάρχει στην τροφοδοσία, και καμιά φορά έχει ένα έξτρα φίλτρο στο μοτέρ πλύσης. Όσο για το αν υπάρχει άλλη αντίσταση, βεβαιώσου ότι στεγνώνει τα πιάτα με θερμό αέρα. Το δικό μου τα στεγνώνει ανεβάζοντας τη θερμοκρασία του τελευταίου νερού ξεβγάλματος στους 70 βαθμούς και αμέσως μετά αντλεί το νερό, οπότε τα πιάτα στεγνώνουν από τη θερμότητα που έχουν απορροφήσει.

GeorgeZ
09-09-19, 16:24
edit: Ρίχνει την ασφάλεια και χωρίς το αντιπαρασιτικό.

Τις περισσότερες φορές βγάζει F14 μερικά λεπτά αφού ξεκινήσει. Αν συνεχίσει χωρίς το σφάλμα αυτό, ρίχνει την ασφάλεια.

Επίσης βλέπω ότι αφήνει λίγο νερό στο δάπεδο - του έχω βγάλει τον πάτο. Λιγότερο από ένα κουταλάκι του γλυκού. Θα κοιτάξω από που μπορεί να προέρχεται.

Σε δεύτερο χρόνο έλυσα το μοτέρ το οποίο δείχνει άριστο και κοίταξα την φτερωτή η οποία ήταν καθαρή. Πέρα από βλάβη στο μοτέρ αυτό δεν βλέπω κάτι άλλο.

Gregpro
10-09-19, 01:10
Με το ξήλωμα του αντιπαρασιτικού άλλαξε συμπεριφορά;
Υπάρχει και μια σπάνια βλάβη που εμφανίζουν οι αντιστάσεις. Ενώ τεστάρουν οκ σε μεγκομέτρηση, όταν θερμανθούν, το εσωτερικό σπειροειδές σύρμα κάμπτεται λόγω διαστολής και ακουμπάει στο περίβλημα, ρίχνοντας τον ΔΔΕ. Οι αντιστάσεις των πλυντηρίων πιάτων το παθαίνουν πιο συχνά από τις άλλες, επειδή έχουν μικρή επιφάνεια και μεγάλη ισχύ, ώστε να ζεστάνουν το νερό γρήγορα. Κάτι άλλο που να προκαλεί την πτώση του διακόπτη δεν μπορώ να σκεφτώ.

GeorgeZ
10-09-19, 16:58
Καμία αλλαγή με την αφαίρεση του αντιπαρασιτικού - βέβαια τώρα έχω άλλο θέμα. Μου εμφανίζει F14 στα πρώτα λεπτά και έτσι δεν ξεκινάει το πρόγραμμα. Μια φορά το ξεπέρασε αυτό και έριξε την ασφάλεια - για αυτό υποψιάζομαι την αντίσταση.

Το F14 ξεκίνησε να το βγάζει μόλις μετακίνησα το πλυντήριο για να αρχίσω να ψάχνω το αρχικό πρόβλημα. Έβαλα και άλλο πυκνωτή στο μοτέρ - τα ίδια F14.
Προσπαθώντας να δω τι γίνεται με το F14 παρατήρησα μια σκόνη στο δάπεδο. Γρι, σαν πούδρα. Έλυσα πάλι το μοτέρ και είδα τα παρακάτω και έχω προβληματιστεί. Τι στο καλό είναι αυτό;
46539

46540

46541

46542

46538

Gregpro
10-09-19, 17:26
Φαγώθηκαν τα στεγανά του μοτέρ. Αν παρατηρείς ίχνη διαρροής νερού στα κουζινέτα και τον άξονα, πάει να πει πως το νερό προκαλεί την πτώση του διακόπτη. Διάβασε και αυτό που σου έγραψα πριν για την αντίσταση.

GeorgeZ
10-09-19, 20:07
Αυτό είναι το παράξενο. Το μοτέρ δείχνει άψογο και το ελάχιστο νερό που παρατηρώ στο δάπεδο εμφανίζεται κατά την απάντληση. Τα στεγανά τα καθάρισα - δεν δείχνουν φαγωμένα και το υλικό που είναι φτιαγμένα δείχνει διαφορετικό από τη σκόνη που βρήκα.

Δοκίμασα την αντίσταση μόνη της σε ένα κεσέ με νερό. Μια χαρά λειτουργεί - φυσικά δοκίμασα με γειωμένο καλώδιο.

Το τελευταίο μαραφέτι που μπορεί να ρίχνει τον διαρροής είναι ο πρεσσοστάτης. Και πράγματι στο μέγγερ μου δίνει 0.3 M ohm στο ένα σετ επαφών (στο άλλο δίνει 170M ohm). Δεν μου πήγε το μυαλό να τον μετρήσω από την αρχή. Ίσως φταίει και αυτός για το F14.

Από αυτά που γράφει επάνω ο κωδικός του είναι το MN06190703 και πρέπει να παίζει ρόλο το 1400/950;

46543

Κάποια πρόταση που να βρω έναν;

Gregpro
10-09-19, 20:25
Όντως, με 300 ΚΩ στις επαφές είναι πολύ πιθανό να φταίει. Ψάξε στα παρακάτω καταστήματα:
http://www.eaparts.gr/
https://www.kourlaba.gr/oshop/

Όσο για το μοτέρ, αφού το καθάρισες, όταν το πλυντήριο λειτουργήσει θα δεις αν βγάζει νερά ή όχι. Θα φαίνεται καθαρά τώρα.

GeorgeZ
10-09-19, 21:17
Σε ευχαριστώ για άλλη μια φορά.

Ο πρώτος έχει κάτι που μοιάζει αλλά έχει άλλο κωδικό και μάλλον και άλλες πιέσεις ενεργοποίησης (1100/700).
Από Κουρλαμπά θα περάσω από εκεί μήπως είμαι τυχερός αλλιώς στη Miele και ζήσε Μάι μου (και από τιμή και από χρόνο παράδοσης) ...

Στο ebay δεν βλέπω καινούργιο.

GeorgeZ
12-09-19, 20:19
Τελικά βρέθηκε ο ένοχος!

Το πρόβλημα ήταν ο πρεσσοτάτης. Με αντικατάστασή του δείχνει να λύθηκε το κάθε πρόβλημα. Δύο πλύσεις έκανα και δεν έσταξε ούτε σταγόνα - μάλλον έχανε μέσα από αυτόν.

Το νέο ανταλλακτικό το πήρα από την Miele λόγω αμεσότητας και τιμής (€75,-). Το είχαν άμεσα διαθέσιμο και σε τιμή ίδια ή πολύ καλύτερη από τα διάφορα μαγαζιά που μου έδιναν 15 μέρες παράδοση. Δεν προτίμησα αγορά μεταχειρισμένου.

Πρέπει να αναφέρω ότι το νέο ανταλλακτικό έχει άλλο κωδικό. Ο νέος είναι το 6996821 και έχει άλλες ρυθμίσεις πίεσης (1100/700) που είναι χαμηλότερες από τον αρχικό. Υποθέτω ότι το κάνανε γιατί με τα χρόνια μπορεί να πέφτει η δύναμη της αντλίας πλύσης.

46553

Πληροφοριακά το συγκεκριμένο εξάρτημα πέρα από τη σχετική εντολή που δίνει στην πλακέτα για το αν υπάρχει ή όχι επαρκής ποσότητα νερού, διακόπτει ή ενεργοποιεί την τάση που πάει στην αντίσταση θέρμανσης νερού. Δηλαδή αν η πίεση του νερού είναι χαμηλή δεν ζεσταίνει ακόμα και αν δώσει εντολή η πλακέτα.

Gregpro
23-09-19, 16:56
Χαίρομαι που έλυσες το πρόβλημα, με το γνήσιο ανταλλακτικό που έβαλες θα είσαι ήσυχος.