PDA

Επιστροφή στο Forum : [Άλλη] ρυθμιστης θερμοκρασιας ψυγειο Zanussi

Sotkal
17-08-19, 12:18
Προσφατα μου χαριστηκε απο ενα φιλο ενα ψυγειο zanussi ( γιατι το δικο μου εφυγε για ανακυκλωση και περιοδος δυσκολη για καινουργιο) .....
το ψυγειακι ειναι πολυ καλο σε καινουργη κατασταση και απο ψυξη σκοτωνει !!!! το νερο στη συντηρηση σχεδον παγωνει .
και εκει ειναι ολο το προβλημα .
καθως το καλοκαιρι κοντοζυγωνει να μας αφησει και καθοτι εργενης ανθρωπος εγω με ελαχιστα πραγματα στα ραφια του ( νερα , μπυρες ..αντε και κανα σαλαμοκασερο ) , προσπαθησα να χαμηλωσω λιγο την ενταση , αλλα δεν ....
οσο και να το παλεψα δε καταφερα να γυρισω τον διακοπτη στο χαμηλοτερο .
μεχρι με πενσα το τσακωσα και λιγο πριν το "κρακ" το αφησα γιατι σιγουρα θα εκανα ζημια .
Η ασφαλεια που εχει ( το γκρι πλαστικο ) δε πατιεται με τιποτα μεσα οσο και να το παλεψα , μεχρι με σφυρακι το κτυπησα .
πενσα στη ροδελα , σφυρακι στην ασφαλεια ...αφου υπαρχει ακομη παλι καλα .
εψαξα το manual του συγκεκριμενου μοντελου μπας και κανω εγω κατι λαθος , αλλα ουτε απο εκει εβγαλα ακρη καθως εκει , παροτι ιδιο μοντελο , δειχνει αλλον ρυθμιστη διαφορετικο και οχι αυτον που εχω εγω .
Οποια , γνωμη - βοηθεια ευπροσδεκτη , ευχαριστω πολυ εκ των προτερων !!!!!!

Κυριακίδης
17-08-19, 12:48
Η ασφαλεια που εχει ( το γκρι πλαστικο ) δε πατιεται με τιποτα μεσα
Να μην το πατάς ποτέ , είναι κουμπί χειροκίνητης απόψυξης και όταν ολοκληρωθεί επανέρχεται μόνο του , προτιμότερη η χειροκίνητη απόψυξη εκτός ρεύματος και άνοιγμα οι πόρτες .
Για το άλλο που δεν περιστρέφεται το κουμπί θα πρέπει να το βγάλεις το πλαστικό κουμπί τραβώντας το έξω με πένσα και να ελέγξεις αν δεν γύριζε από το πλαστικό κουμπί ή δεν γυρίζει από μέσα από τον θερμοστάτη .
Το πλαστικό κουμπί αν δεις τον κωδικό 33141
http://www.eaparts.gr/content.aspx?Index=4&Size=5&catid=108&pcatid=51&m=464&so=2&l=1#prettyPhoto
και τις πιο αναλυτικές φωτό πιο κάτω , το πλαστικό κουμπί έχει μια συγκεκριμένη "κόντρα" max περιστροφής / αν μπήκε ανάποδα θα φέρει προβλήματα στην περιστροφή του .
Αν καταφέρεις να το βάλεις στην χαμηλότερη ένταση και πάραυτα συνεχίζει να παγώνει πολύ , τότε πιθανόν να θέλει αντικατάσταση .

Sotkal
17-08-19, 21:03
Φιλε Πετρο , ησουν κατατοπιστικοτατος .
Θα το παλεψω να δω τι μπορω να κανω , σε ευχαριστω πολυ !!