Επιστροφή στο Forum : [Whirlpool] ουτε ψυξη ουτε καταψυξη
Θερμοστατης -οκ
Το μοτερ δουλευει το ακουμπαω με το χερι...
Κανενα μαχαιρι δεν μπηκε και ουτε μοιριζει σε υγρα.
Τι να φταιει αραγε?
υπαρχει περιπτωση να μην μπορει το μοτερ να αναιβασει τα υγρα ?
υπαρχει περιπτωση να εχουν αδειασει με καποιον αλλο τροπο υγρα χωρις να μοιριζει?
Κυριακίδης
22-06-19, 16:01
Ακολούθα και διαπίστωσε το "βήμα1" παρακάτω.
https://www.hunker.com/12488224/how-to-know-when-a-refrigerator-needs-more-freon
απο πισω ειναι κλειστο το ψυγειο.
το μοτερ που πιανω ζεσταινεται ναι.
μανουρα ειναι να μπουνε υγρα?
Κυριακίδης
24-06-19, 19:12
υπαρχει περιπτωση να μην μπορει το μοτερ να αναιβασει τα υγρα ?
Ναι αν υπάρξει διαρροή στις σωληνώσεις και βουλώσει το ψυκτικό κύκλωμα / θα βουλώσει στο τριχοειδές που βρίσκεται στο φίλτρο (αμπούλα). Αν βουλώσει το τριχοειδές του φίλτρου το μοτέρ είναι ανίκανο από εκεί και ύστερα . Ή θα έχει μειωμένα υγρά ή καθόλου / οπότε και απόδοση ψύξης μηδέν .
υπαρχει περιπτωση να εχουν αδειασει με καποιον αλλο τροπο υγρα χωρις να μοιριζει?
Αν σκεφτείς ότι υπάρχουν ειδικοί ανιχνευτές διαρροών που είναι ικανοί να βρίσκουν διαρροές 3gr / ανά έτος / ποιος να μυρίσει τι?
μανουρα ειναι να μπουνε υγρα?
Μπαμπούλας είναι / όποιο ψυγείο χάσει μια φορά υγρά , το καλύτερο είναι να πάρεις άλλο . (κάποιοι τεχνικοί τα γεμίζουν μη δίνοντας σημασία ή στην προσπάθεια εντοπισμού του σημείου διαρροής και της επισκευής ) σε ενημερώνουν ότι θα τα ξαναχάσει και βασίζονται στον πόνο σου για εύκολο κατά αυτούς κέρδος / απαλλασσόμενοι βεβαίως και των ευθυνών τους στην εγγύηση.
ΤΟ ΚΑΝΩ ντουλαπι χωρις πολλα πολλα. και περνω αλλο.....
κριμα 8 χρονια αμα το εχω....
Καλησπέρα φανη ,μπαίνω στο θέμα σου άκου την ιστορία μου πριν 3 χρονιά .έχω ένα ψυγείο μάρκας whirlpool no-frost και λέω έχω για τι επισκευαστηκε ,το πρόβλημα ήταν μειωμένη απόδοση ψύξης στην συντήρηση ,όταν έβγαλε την βλάβη το είχα είδη 8 χρονιά χωρίς να το ακουμπιση τεχνικός .το είχα αγοραση 470 ευρώ. Φέρνω τον τεχνικό μέτρησε τα υγρά όπως τα λένε και μου λέει πέταξε το ,του λέω τη έχει, πέταξε το μου ξαναλέει δεν συμφέρει η επισκευή στο τέλος μου λέει έχει διαρροή,του λέω τι κάνουμε τώρα μια λύση υπάρχει να βάλουμε υγρά και όσο κράτηση,κάτι άλλο δεν υπάρχει του λέω είσαι σίγουρος,και λέει έχουν ασπρηση τα μαλλιά μου σε αυτή την δουλειά λες να μην ξέρω,όποιον και να φέρεις το ίδιο θα σου πει εντάξει μάστορα του λέω .πόσο θα στοιχίσουν τα υγρά και λέει 90 ευρώ .εντάξει του λέω δεν θα βάλω υγρά τι άλλο σου χρωστάω μέχρι εδώ την επισκέψει 20 ευρώ του τα έδωσα και έφυγε .το ψυγείο όσο δούλευε έχανε και υγρά,εννοείτε ότι δεν τον πίστεψα λέω να φέρω και άλλον όντος ερχετε του λέω τι συμβαίνει και μου αναφέρει ότι επισκευάζετε το ψυγείο ότι είναι ένα ειδικό υγρό που το ρίχνει στο σύστημα και κλεινή την τρυπά,και του λέω είναι μόνιμη η επισκευή και τι μου λέει ότι αν η διαρροή είναι μικρή θα έχουμε 100% επιτυχία αν η διαρροή είναι μεγάλη δεν μπορώ να σου εγγυηθώ το σεβάστηκα που ήταν ειλικρινής άλλα πάλι δεν με κάλυπτε η απάντηση του .τη χρωστάω μάστορα 20 ευρώ και αυτός .λέω σε κάλο δρόμο είμαι ε που θα πάει ο τρίτος θα το επισκευάσει να μη ξεχάσω να αναφέρω ότι είχα φέρει από το υπόγειο ένα ψυγείο τις γιαγιάς μου πιτσος 25 χρόνον .στο διπλά διαμέρισμα από εκεί που μένω νοικιαζόταν ένα διαμέρισμα όπου και ήρθε ένας ελληνορωσος και όπως μιλάγαμε μου είπε ότι είναι ψυκτικός αμέσως λέω να των ρωτήσω να μου πει την άποψη του .και μου αναφέρει ότι στην ρωσια δύσκολα ο πελάτης θα πετάξει συσκευει μόνο αν δεν συμφέρει η επισκευή ,και λέει φερτό να στο φτιάξω,θα επισκευάσου με την διαρροή και δεν θα έχεις πρόβλημα του λέω είσαι σίγουρος ναι μου αναφέρει .του λέω γιατί εσύ μπορείς και άλλοι δεν μπορούν πρέπει να αφιέρωσης χρόνο άλλα να έχεις την καταληλη εξειδικεύσει και τα καταληλα εργαλεία για να τα φτιάξεις ,εντάξει πόσο θα στοιχειση 120 ευρώ μου λέει .σε 5 μέρες θα το έχεις πίσω όντος με τα 5 μέρες ήρθε το ψυγείο πήρε τα λεφτά του και έφυγε επειδή είμαι παράξενος και ήθελα να δω τι ειχε κάνει άνοιξα στην κατάψυξη το καπάκι και είδα ότι είχε σύνδεση τις σωλήνες με μεταλλικούς συνδέσμους μάλλον για να το κάνει αυτό θα έβγαλε το στοιχείο και θα το επισκεύασε. έκατσα και έγραψα όλα αυτά για να αποδείξω ότι οι τεχνικοί δεν λένε την αλήθεια φανη ψάξε καλύτερα
Σε ευχαριστω χρηστο για το κειμενο σου.
Παντως δεν θα εδινα 120 ευρω για επισκευη αυτο ειναι το σιγουρο.
Κανα 50αρικο μεχρι εκει...
εξαρτάτε σε τι κατάσταση είναι εμφανισιακά και σε τη τιμή το είχες αγοραση .και να σκεφτης ποσά θα δόσεις για καινούργιο