PDA

Επιστροφή στο Forum : [Pitsos] Γεμίζει νερά κ τα αδειάζει ύστερα από 2 λεπτά

Δήμητρα Β
15-06-19, 12:52
Καλησπέρα σας
Το πλυντήριό μου κατά την έναρξη γεμίζει νερά κ μετά από λίγο ,2-3 λεπτά τα αδειάζει κ σταματάει την πλύση. όταν σταματάει στις ενδείξεις αναβοσβηνουν ταυτόχρονα οι δύο λυχνίες γεμίσματος νερού κ στυψιματος κ κολλάει εκει. Αν πατήσω ξεβγαλμα, το κάνει κανονικά, όμως μόνο αυτο. Μπορεί κάποιος να βοηθήσει παρακαλώ;
Είναι Πίτσος μοντέλο παλιό δεκαετίας.
Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.

σιαγιοργε
15-06-19, 15:59
το μοντέλο είναι με χρονοδιακοπτη η με πλακέτα? Εάν είναι με πλακέτα πολύ πιθανόν να έχει εκεί πρόβλημα.

Δήμητρα Β
15-06-19, 22:55
Καλησπέρα! ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν ξέρω! πως μπορώ να βρω αν έχει χρονοδιακόπτη ή πλακέτα;

Gregpro
16-06-19, 12:32
Καλησπέρα! ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν ξέρω! πως μπορώ να βρω αν έχει χρονοδιακόπτη ή πλακέτα;
Εάν επιλέγεις πρόγραμμα γυρνώντας έναν επιλογέα που κάνει "κρακ-κρακ" και γυρνάει κατά τη διάρκεια του προγράμματος, τότε έχει μηχανικό εγκέφαλο (χρονοδιακόπτη.) Εάν πατάς κουμπιά ή γυρνάς διακόπτη ο οποίος ΔΕΝ αλλάζει θέση, έχει πλακέτα.

Δήμητρα Β
16-06-19, 21:26
Δεν μετακινείται κάτι. Επομένως πλακέτα.

Gregpro
16-06-19, 21:41
Προτού καταδικάσουμε την πλακέτα, πρέπει να γίνει έλεγχος στο σωληνάκι του πιεσοστάτη, μήπως έχει βουλώσει. Αν είναι βουλωμένο, το πλυντήριο δεν "βλέπει" πόσο νερό παίρνει, επομένως σταματάει και αντλεί τα νερά για να μην πλημμυρίσεις. Ελέγχουμε τον πιεσοστάτη φυσώντας στο σωληνάκι. Εάν ακουστεί "κλικ" πιθανότατα είναι εντάξει.

Δήμητρα Β
17-06-19, 00:03
Κάτω από την πάνω επιφάνεια είναι ο πιεσοστατης από ό,τι είδα σε ένα βιντεάκι έτσι;
Μόνο στα προγράμματα πλύσης τραβάει λίγο νερό κ μετά το αδειάζει.
Στο πρόγραμμα ξεβγαλματος παίρνει νερό κανονικά κ ξεβγαζει χωρίς πρόβλημα. Επομένως μήπως είναι η πλακέτα;

Gregpro
17-06-19, 01:08
Κάτω από την πάνω επιφάνεια είναι ο πιεσοστατης από ό,τι είδα σε ένα βιντεάκι έτσι;
Μόνο στα προγράμματα πλύσης τραβάει λίγο νερό κ μετά το αδειάζει.
Στο πρόγραμμα ξεβγαλματος παίρνει νερό κανονικά κ ξεβγαζει χωρίς πρόβλημα. Επομένως μήπως είναι η πλακέτα;
Το ξέχασα αυτό, το είχατε αναφέρει από την αρχή. Ίσως να είναι κάτι στην πλακέτα, αλλά περιμένετε μερικές ημέρες μήπως απαντήσει και κάποιος άλλος.