Επιστροφή στο Forum : [Pitsos] θερμικη αντισταση pitsos p1kcl4401d/06
καλημερα! θα ηθελα την βοηθεια σας μας καιει συχνα την θερμικη αντισταση αλλα δεν ξερω γιατι; ξερετε τι μπορει να φταιει;
Τεχνικός ψυκτικός
01-04-19, 13:08
Αναφέρεστε στην αντισταση αποψυξης; πόσο συχνά την καίει; παρατηρήσατε κάτι άλλο που πρέπει να γνωρίζουμε;
Αναφέρεστε στην αντισταση αποψυξης; πόσο συχνά την καίει; παρατηρήσατε κάτι άλλο που πρέπει να γνωρίζουμε;
την τελευταια φορα ηταν το νοεμβριο και δεν παγωνει η καταψυξη ειναι αυτη
https://apis.mail.yahoo.com/ws/v3/mailboxes/@.id==VjN-D7vf2CsWWhKJB_IMdM8dPX_3jRxuI2L12mL7DfNXaqEV65jspX KBINqwnIFYkiNc_tmbZU_QP6bd5QzJLzvu9w/messages/@.id==AJgHKxEySmkYXKHmqwdioGPLN2U/content/parts/@.id==2/thumbnail?appId=YMailNorrin&downloadWhenThumbnailFails=true&pid=2
Τεχνικός ψυκτικός
01-04-19, 14:17
Πόσες φορές την έχει κάψει συνολικά; είδατε τον τεχνικό να αλλάζει την αντίσταση; τις παλιές αντιστάσεις τις έχετε; Όταν λέτε δεν παγώνει η κατάψυξη ποτέ συμβαίνει όταν καίγεται η αντίσταση;
Πόσες φορές την έχει κάψει συνολικά; είδατε τον τεχνικό να αλλάζει την αντίσταση; τις παλιές αντιστάσεις τις έχετε; Όταν λέτε δεν παγώνει η κατάψυξη ποτέ συμβαίνει όταν καίγεται η αντίσταση;
αυτη ειναι η 3η φορα την αντισταση την αλλαζουμε εμεις ο αντρας μου ειναι ηλεκτρολογος μηχανικος ναι συμβαινει οταν καιγεται η αντισταση και δεν παγωνει η καταψυξη
Τεχνικός ψυκτικός
01-04-19, 14:33
Πιστεύω ότι συμβαίνει για 2 λογους. Την αντικαθιστά με λάθος αντίσταση ή παίρνουν νερό οι επαφές σύνδεσης.
Πιστεύω ότι συμβαίνει για 2 λογους. Την αντικαθιστά με λάθος αντίσταση ή παίρνουν νερό οι επαφές σύνδεσης.
Λάθος αποκλείεται να είναι την πήραμε από την αντιπροσωπεία στη μεταμόρφωση όσο για το άλλο δεν ξέρω να σας πω
Τεχνικός ψυκτικός
01-04-19, 15:11
Αν δεν είναι αυτοί οι λόγοι καλά θα ήταν να καλέσετε τεχνικό να κάνει κάποιες μετρήσεις.
Ερώτηση για τους γνώστες, μπορεί να είναι κολλημένο/καμμένο κλίξον, ή χρονοδιακόπτης απόψυξης, με αποτέλεσμα να μην κόβει έγκαιρα η αντίσταση και να καίγεται από υπερθέρμανση;
andyferraristi
01-04-19, 16:02
Μα η αντίσταση ??? Δεν θα έπρεπε να καίγεται το θερμικό ασφαλείας (που μάλλον διαθέτει) ???
Οι γνώσεις μου στα ψυγεία είναι περιορισμένες, Ανδρέα, προσπαθώ να καταλάβω και τεστάρω τον εαυτό μου :001_unsure:
Με το που την αλλάζουμε δουλεύει μια χαρά δεν ξέρουμε τι φταιει
Κυριακίδης
01-04-19, 18:00
Από Νοέμβρη μέχρι τώρα , εκτός από καλή ψύξη σταματούσε / ξεκινούσε το μοτέρ όπως το γνωρίζατε από παλιά ? (ή είδατε κάποιες διαφορές στους χρόνους έναρξης / παύσης του μοτέρ π.χ περισσότερη διάρκεια λειτουργίας σε σχέση με πριν).
Από Νοέμβρη μέχρι τώρα , εκτός από καλή ψύξη σταματούσε / ξεκινούσε το μοτέρ όπως το γνωρίζατε από παλιά ? (ή είδατε κάποιες διαφορές στους χρόνους έναρξης / παύσης του μοτέρ π.χ περισσότερη διάρκεια λειτουργίας σε σχέση με πριν).
Όχι δεν υπήρχαν διάφορες
Κυριακίδης
01-04-19, 20:06
ο
αντρας μου ειναι ηλεκτρολογος μηχανικος
Θα γίνω κουραστικός , αλλά ρώτα τον με μέτρηση διαπίστωσε την βλάβη της αντίστασης ? (σέβομαι την ιδιότητα του , αλλά μπορεί να θεώρησε οπτικά επειδή είδε τους πάγους μέσα στο στοιχείο ότι φταίει η αντίσταση ) και αν ναι την αντίσταση την έβαλε όπως ακριβώς ήταν η αρχική ?
Γιατί άλλοι που είχαν παρόμοια προβλήματα το κάνανε χειροκίνητη απόψυξη και ουδέν πρόβλημα αργότερα / άλλοι είχαν τα λάστιχα πόρτας φθαρμένα και μάζευε πάγους στο στοιχείο . Ναι μεν "no frost" αυτά τα ρημάδια , αλλά η αλήθεια είναι ότι και αυτά μαζεύουν τα "σκουπίδια" κάτω από το χαλί .
Επίσης η φωτογραφία που προσπάθησες να στείλεις δεν εμφανίζεται , προφανώς το κάνατε με copy / paste που είναι λάθος , κανονικά στο επόμενο μήνυμα θα το κάνετε με την επιλογή "insert image" / βρίσκεις το αρχείο φωτογραφίας και το στέλνεις από εκεί .
ο
Θα γίνω κουραστικός , αλλά ρώτα τον με μέτρηση διαπίστωσε την βλάβη της αντίστασης ? (σέβομαι την ιδιότητα του , αλλά μπορεί να θεώρησε οπτικά επειδή είδε τους πάγους μέσα στο στοιχείο ότι φταίει η αντίσταση ) και αν ναι την αντίσταση την έβαλε όπως ακριβώς ήταν η αρχική ?
Γιατί άλλοι που είχαν παρόμοια προβλήματα το κάνανε χειροκίνητη απόψυξη και ουδέν πρόβλημα αργότερα / άλλοι είχαν τα λάστιχα πόρτας φθαρμένα και μάζευε πάγους στο στοιχείο . Ναι μεν "no frost" αυτά τα ρημάδια , αλλά η αλήθεια είναι ότι και αυτά μαζεύουν τα "σκουπίδια" κάτω από το χαλί .
Επίσης η φωτογραφία που προσπάθησες να στείλεις δεν εμφανίζεται , προφανώς το κάνατε με copy / paste που είναι λάθος , κανονικά στο επόμενο μήνυμα θα το κάνετε με την επιλογή "insert image" / βρίσκεις το αρχείο φωτογραφίας και το στέλνεις από εκεί .
Ναι έκανε μέτρηση και όπως την έβγαλε την εβαλε
andyferraristi
01-04-19, 21:46
Οι γνώσεις μου στα ψυγεία είναι περιορισμένες, Ανδρέα, προσπαθώ να καταλάβω και τεστάρω τον εαυτό μου :001_unsure:
Μην νομίζεις ότι γνωρίζω κάτι περισσότερο. Τη μόνη εμπειρία που διαθέτωείναι μόνο από το ψυγείο το δικό μου ... :lool::lool::lool:
Όμως φροντίζω να διαβάζω προσεκτικά Πέτρο και Σάκη ...
Κυριακίδης
01-04-19, 22:00
Όμως φροντίζω να διαβάζω προσεκτικά Πέτρο και Σάκη ...
Αν με διαβάζατε προσεκτικά δεν θα είχατε όλοι ψυγεία no frost / inverter και ούτε θα είχαμε τόσα πολλά θέματα στο φόρουμ .... τώρα θα είμαστε όλοι σε διακοπές
Έχω στατικό ψυγείο και μπαίνω στο φόρουμ μόνο και μόνο για να βλέπω τι κέρδισα :lool:
Εγώ πάλι έχω τις αμφιβολίες για την τόσο συχνά καμένη αντίσταση. Κάτι δεν μου κολλάει.
Θα μπορούσε να την καίει από μόνιμη λειτουργία της λόγο βλάβης στην πλακέτα, μου έχει τύχει, αλλά σε αυτή την περίπτωση πρώτα έχουμε μειωμένη απόδοση ψύξης και κάψιμο της θερμικής ασφαλείας.
Θα ήθελα να μας πει πόσα ohm μετράει την καμένη αντίσταση ο σύζυγος και πόσα την καινούργια.
Επίσης αν μπορεί να κάνει μια βοτομετρηση κατά την διάρκεια λειτουργίας του μοτέρ ώστε να δούμε αν βάζει παράλληλα με το μοτέρ και την αντίσταση.
andyferraristi
01-04-19, 23:26
Αν με διαβάζατε προσεκτικά δεν θα είχατε όλοι ψυγεία no frost / inverter ...
Δεν σε διάβαζα τότε ρε Πέτρο, μετά μου προέκυψες ...
Κυριακίδης
02-04-19, 00:08
Δεν σε διάβαζα τότε ρε Πέτρο, μετά μου προέκυψες ...
Το επόμενο ψυγείο που θα πάρεις να κοιτάξεις να είναι όσο απλό γίνεται ...
https://www.youtube.com/watch?v=uCoiYHaOgaw&t=1041s
Και άμα χαλάσει δεν χρειάζεται να δίνουμε οδηγίες τι να κάνεις .
Πέτρο, σέβομαι και εκτιμώ τις γνώσεις σου, κι εσένα τον ίδιο για τη βοήθεια που δίνεις στον κόσμο, αλλά στο συγκεκριμένο θέμα δεν θα συμφωνήσουμε ποτέ!
ΔΕΝ θέλω ένα ψυγείο καταβόθρα ενέργειας, που θα πρέπει να του κάνω απόψυξη χειροκίνητα κάθε τόσο.
Επιπλέον, μην καταδικάζουμε μια τεχνολογία επειδή κάποιες εταιρείες δεν την υλοποιούν σωστά. Και το λέω αυτό βλέποντας εδώ μέσα τη συχνότητα αναφοράς προβλημάτων ανά μάρκα. Ασε που αν ξαναπώ τη γνώμη μου για συγκεκριμένη εταιρεία στο τέλος θα με μηνύσουν!
Γενικότερα, η λογική "το απλό δεν χαλάει" δεν με ικανοποιεί, όταν το απλό υπολείπεται σε απόδοση και δυνατότητες. Με αυτή τη λογική, το τριών ετών αυτοκίνητό μου θα έπρεπε να είναι ίδιας τεχνολογίας ένα του '75...
Κυριακίδης
02-04-19, 09:28
ΔΕΝ θέλω ένα ψυγείο καταβόθρα ενέργειας, που θα πρέπει να του κάνω απόψυξη χειροκίνητα κάθε τόσο.
Επειδή δεν θέλω να κάνω εκτεταμένη κατάχρηση του θέματος του τίτλου , σου υπενθυμίζω ότι είχαμε ένα θέμα από κάποιον που διερεύνησε την κόντρα μεταξύ συμβατικού no frost Vs inverter με μετρήσεις και δεν παρατήρησε διαφορές κατανάλωσης .
Σίγουρα θα το θυμάσαι αυτό , (οπότε πως να το αναλύσουμε πέρα από τις πράξεις?)
Σε στατικά ψυγεία που δεν είναι ούτε no frost αλλά ούτε και inverter αποδείχτηκε ότι ειδικά αυτά που έχουν μικρό συμπιεστή με μικρή ικανότητα ψύξης ανά 24 ωρο δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα εναντίον των no frost & inverter .
Αν μας αρέσει πάνω στις αποδείξεις να χρησιμοποιούμε τα δικά μας "νομίζω" και "πιστεύω" καταλαβαίνεις ότι δεν αντικρούει αντικειμενικά τις αποδείξεις .
Δεν θέλω στατικό, δεν θέλω να κάνω χειροκίνητη απόψυξη βρε αδερφέ, νομίζω ήμουν ξεκάθαρος σε αυτό. Επομένως το να συγκρίνω το στατικό με το no frost δεν έχει νόημα.
Αντίθετα, συγκρίνοντας το απλό, χωρίς ηλεκτρονικά, (σχεδόν) no frost GE που αγόρασα πριν 16 χρόνια, και πέταξα στα 10 όταν παρέδωσε πνεύμα, με το full ηλεκτρονικό πραγματικό no frost Samsung αντίστοιχης χωρητικότητας που αγόρασα προς αντικατάστασή του (και με χαμηλότερη τιμή), έχω να πω ότι η διαφορά στην κατανάλωση είναι τόσο μεγάλη (λιγότερο από τη μισή) που φάνηκε στο λογαριασμό του ρεύματος - και αυτό δεν είναι "πιστεύω" και "νομίζω", είναι αντικειμενική μέτρηση.
Αλλωστε το είπα ήδη, στο συγκεκριμένο θέμα δεν θα συμφωνήσουμε ποτέ :001_smile:
Όσο για το θέμα (http://www.howtofixit.gr/forum/showthread.php?t=71629) στο οποίο αναφέρεσαι, επειδή το ξαναδιάβασα όλο από την αρχή, δεν υπάρχει καμία απολύτως σύγκριση με μετρήσεις. Υπάρχουν μετρήσεις μόνο από το δεινόσαυρο, και πέραν αυτού σύγκριση ονομαστικών καταναλώσεων των κατασκευαστών, επιλέγοντας κάποια τυχαία ζεύγη σύγχρονων συσκευών. Αν και αυτό απέχει πολύ από του να είναι επιστημονική προσέγγιση, εγώ θα δεχτώ ότι ενέχει μεγάλη δόση αλήθειας, για τη οικονομία της συζήτησης. Και έτσι όμως, όταν έχω να επιλέξω μεταξύ χειροκίνητης ή αυτόματης απόψυξης και πολύ μεγαλύτερης ψυκτικής ικανότητας στη δεύτερη περίπτωση, θα διαλέξω πάντα το δεύτερο, για λόγους άνεσης αλλά και απόδοσης (όταν έρθει το κατσικάκι από το χωριό, η απλά όταν φέρνω τις μπύρες από το σούπερ μάρκετ).
Τεχνικός ψυκτικός
02-04-19, 11:23
Όπως και να έχει πρέπει να το δει τεχνικός ψυκτικος η κάποιος που γνωρίζει πως να μετρήσει κάποια εξαρτήματα.
Ο πάγος λειτουργεί σαν μονωτικο. Οπότε στην περίπτωση σας, αν υπάρχει έντονος πάγος (περισσότερος από όσο πρέπει) γύρω από την αντίσταση υπάρχει πρόβλημα. Η αντίσταση δεν προλαβαίνει να λιώσει τον πάγο , η θερμότητα εγκλωβίζεται γύρω της μεταββαλοντας τις αντοχές της. Το αποτέλεσμα να καίγεται...
Αν μπορείτε να πάρετε κάποιες μετρήσεις με πολυμετρο είμαστε διαθέσιμοι να βοηθήσουμε.
andyferraristi
02-04-19, 15:51
Το επόμενο ψυγείο που θα πάρεις να κοιτάξεις να είναι όσο απλό γίνεται ...
https://www.youtube.com/watch?v=uCoiYHaOgaw&t=1041s
Και άμα χαλάσει δεν χρειάζεται να δίνουμε οδηγίες τι να κάνεις .
Ρε συ Πέτρο θα μας φύγει όλο το χαρτί στη Δ.Ε.Η. με δαύτο που ανέβασες ... :lool::lool::lool:
P.S. Ζητώ συγνώμη από τη γυναίκα για τα off-topic που ανέβασα στο thread. Σταματώ εδώ ...
vasilimertzani
02-04-19, 23:30
Στα no-frost καθε ποσο περιπου διαστημα χρειαζεται να γινει αποψυξη?
Κυριακίδης
02-04-19, 23:51
https://products.geappliances.com/appliance/gea-support-search-content?contentId=19471
https://products.geappliances.com/appliance/gea-support-search-content?contentId=16699
Αν ρωτάς για χεράτη απόψυξη, πέραν των αυτόματων, από την εμπειρία μου: το Siemens θέλει μία φορά το χρόνο (με όχι βαριά χρήση, σε βαριά χρήση δεν ξέρω αν επαρκεί), το Samsung και πέντε χρόνια να μην κάνεις δεν διαμαρτύρεται.
Τεχνικός ψυκτικός
03-04-19, 11:16
Εξαρτάται τον τύπο του ψυγείου , το πως διοχετεύεται η ψύξη στην συντήρηση. Συνήθως , τα ψυγεία που έχουν πάνω την κατάψυξη και έχουν αεραγωγούς κυκλοφορίας του αέρα στο μπροστινό και κάτω μέρος της κατάψυξης και στο μπροστινό και πάνω μέρος της συντήρησης χρειάζεται ετήσια αποψυξη. Ο χρόνος αποψυξης στα συγκεκριμένα ψυγεία πρέπει να είναι τουλάχιστον 3 ημέρες. Μετά την αποψυξη ελέγχουμε με φακό αν έχει απομακρυνθεί ο πάγος στους αεραγωγούς.
Τα υπόλοιπα ψυγεία no-frost , αν υποθέσουμε ότι όλα δουλεύουν ρολοι , δεν χρειάζονται χειροκίνητη αποψυξη.
Φάνη, το Siemens στο οποίο αναφέρομαι (KD40NX00) έχει όντως την κατάψυξη επάνω, και ο αεραγωγός προς τη συντήρηση είναι πίσω στην πλάτη, όχι μπροστά.
Το Samsung SR-368 (25+ χρόνων) έχει επίσης επάνω κατάψυξη. Για τη θέση του αεραγωγού δεν είμαι απόλυτα σίγουρος καθώς δεν έχει χρειαστεί ποτέ να το ελέγξω, αλλά έχω την εντύπωση ότι και σε αυτό πίσω είναι, κρίνοντας από τους αεραγωγούς που βλέπω στη συντήρηση.
Τεχνικός ψυκτικός
03-04-19, 12:45
Συνήθως,τα ψυγεία που η συντήρηση τους ψύχεται από την κατάψυξη μέσω αεραγωγών θέλουν χειροκίνητη απόψυξη. Δημιουργείται ρεύμα αέρα. Αν κλείσουν οι αέραγωγοι υπάρχει πρόβλημα. Εμπειρικά, σ αυτά που συναντώ προβλήματα είναι όσα έχουν αεραγωγούς στην κατάψυξη μπροστά στην πόρτα και κάτω. Βέβαια τίποτα δεν είναι απόλυτο.