PDA

Επιστροφή στο Forum : Πυκνωτές σε σειρά????

giorgos thesalonikh
12-03-19, 21:29
Καλησπέρα παιδιά...έχω μια απορία και να με συγχωρητε...εγώ έμαθα και στο ΤΕΕ που πηγενα αλλά και στη πράξη από τη έχω δει πυκνωτές σε σειρά δεν συνδέονται διότι μετά δεν άγει..σωστά η λάθος???το κύκλωμα το διαβάζει σαν ανοιχτω κυκλωμα δεν διαρεει τάση...αλλά έχω δει βιντεάκια στο youtube.οπου κατασκευάζουν κυκλώματα και βάζουν πυκνωτές σε σειρα...

lepouras
12-03-19, 22:16
https://www.youtube.com/watch?v=tAVUJvXEHTw

https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=13&ved=2ahUKEwjm_ZTSp_3gAhVQ46QKHbs1Dx8QFjAMegQIARAC&url=http%3A%2F%2Ftccc.iesl.forth.gr%2Feducation%2F local%2FPhysics_I%2FElectricity-4.pdf&usg=AOvVaw3kLejUtF_lmHtttRlPfmgu

giorgos thesalonikh
12-03-19, 23:49
https://www.youtube.com/watch?v=tAVUJvXEHTw

https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=13&ved=2ahUKEwjm_ZTSp_3gAhVQ46QKHbs1Dx8QFjAMegQIARAC&url=http%3A%2F%2Ftccc.iesl.forth.gr%2Feducation%2F local%2FPhysics_I%2FElectricity-4.pdf&usg=AOvVaw3kLejUtF_lmHtttRlPfmgu

Συγγνώμη φίλε μου αλλά εγώ αυτό που κατάλαβα από αυτό είναι ότι περνάει τάση αλλά μειωμένη....δεν ξέρω αν κατάλαβα και σωστά αλλά αυτό κατάλαβα...
Για να δώσω ένα παράδειγμα..
Κάποτε άνοιξα μια τηλεόραση παλιού τύπου και λίγο πριν το μετασχηματιστη υψηλής βρήκα έναν πυκνωτή που ήταν συνδεδεμένος σε σειρά ...απτή μια πλευρά είχα τάση αν θυμαμε καλά 1.5 v. Και απτην άλλη είχε 0.37v περίπου 0.5v και όταν ρώτησα έναν έμπειρο τεχνικό του λέω γιατί δεν έχει τάση..μου λέει ο πυκνωτής σε σειρά κόβει την τάση ..και του λέω Τότες ο κατασκευαστής γιατί το έφτιαξε έτσι???δεν ήξερε??και πως δούλευε η τηλεόραση???μου λέει το έβαλε έτσι για να κόψει την τάσεις και να στέλνει μόνο το σήμα στο μετασχηματιστη υψηλής...το τετραγωνικό παλμό...ο πυκνωτής μου λέει αν συνδεθεί σε σειρά είναι ένας καθαρός διακόπτης που δεν περνάει τάση .

nick1974
13-03-19, 00:53
Αν μιλσς για DC ο πυκνωτης το διακοπτει.
Αν μιλας για εναλασομενο ο πυκνωτης συμπεριφερεται σαν αντισταση.
Οι πυκνωτες οταν μπαινουν σε σειρα η παραλληλα απλα αλλαζει η χωρητικοτητα τους (για σειρα η τελικη χωρητικοτητα ειναι 1/c1 +1/c2+...1/n ενω παραλληλη συνδεση δινει καθαρο αθροισμα χωρητικοτητας)
Α ν εχεις βγαλει καποια σχολη ηλεκτρονικων εχεις πολυ σοβαρες ελειψεις βασικης θεωριας και αν σε ενδιαφερει το αντικειμενο πρεπει να διαβασεις

Στάλθηκε από το SM-T585 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

manolo
13-03-19, 01:03
O πυκνωτής στο εναλλασσόμενο ρεύμα λειτουργεί - ιδανικά μιλώντας - ως βραχυκύκλωμα, ενώ στο συνεχές ρεύμα λειτουργεί ως ανοικτό κύκλωμα, δηλαδή δεν αφήνει να περάσει η DC συνιστώσα. Για αυτό και στις εισόδους ενισχυτικών διατάξεων, στην είσοδο του σήματος προς τον τελεστικό ας πούμε, πολύ συχνά μπαίνει κάποιος πυκνωτής ώστε να 'κόψει' την τυχόν DC συνιστώσα που πιθανώς υπάρχει από την προηγούμενη διάταξη και να αφήσει να περάσει προς την ενισχυτική διάταξη μόνο το καθαρό σήμα προς ενίσχυση.

Κυριακίδης
13-03-19, 01:04
Μπορούμε να πάρουμε την ομοιότητα (dc) πυκνωτών με 6X 2 βολτων στοιχείων σε μια ολοκληρωμένη μπαταρία 12V? (βασικά ασχολούμαι με την κηπουρική και όχι με τα ηλεκτρονικά)

manolo
13-03-19, 01:38
Υπάρχει ένα άρθρο (https://www.machinedesign.com/batteriespower-supplies/what-s-difference-between-batteries-and-capacitors) πάνω σ΄αυτό.

giorgos thesalonikh
13-03-19, 08:44
Αν μιλσς για DC ο πυκνωτης το διακοπτει.
Αν μιλας για εναλασομενο ο πυκνωτης συμπεριφερεται σαν αντισταση.
Οι πυκνωτες οταν μπαινουν σε σειρα η παραλληλα απλα αλλαζει η χωρητικοτητα τους (για σειρα η τελικη χωρητικοτητα ειναι 1/c1 +1/c2+...1/n ενω παραλληλη συνδεση δινει καθαρο αθροισμα χωρητικοτητας)
Α ν εχεις βγαλει καποια σχολη ηλεκτρονικων εχεις πολυ σοβαρες ελειψεις βασικης θεωριας και αν σε ενδιαφερει το αντικειμενο πρεπει να διαβασεις

Για dc τάσεις μιλαω.... τελείωσα ηλεκτρονικός σε νυχτερινό τεε πριν δέκα χρόνια...μα και στη σχολή αυτό μας δειδαξαν ότι οι πυκνωτές δεν μπενουν σε σειρά γιατί κόβονται οι τάσεις....γιαυτο μπερδεύτηκα.....
Κάποιες βασικές ελλείψεις της έχω ομόλογό...θα κάτσω λίγο να μελετήσω τα τρανζίστορ και της λογικές πύλες ..η αλήθεια είναι ότι τα έχω ψιλό ξεχάση...

nick1974
13-03-19, 10:57
Σε καμια σχολη δεν υπωθηκε ποτε οτι οι πυκνωτες δε μπαινουν σε σειρα, τα εχεις μπερδεψει.
Οπως θες τους βαζεις αναλογα τη χωρητικοτητα που θες να παρεις.
Καταλαβαινω οτι για ενα μεγαλο ποσοστο ανθρωπων του επαγγελματοςδε χρειαζεται ιδιεταιρη γνωση ηλεκτρονικων.

Panoss
13-03-19, 13:00
Καταλαβαινω οτι για ενα μεγαλο ποσοστο ανθρωπων του επαγγελματοςδε χρειαζεται ιδιεταιρη γνωση ηλεκτρονικων.

Τι εννοείς; Ότι για κάποιους ηλεκτρονικούς δεν χρειάζονται στοιχειώδεις γνώσεις ηλεκτρονικών;

nick1974
13-03-19, 13:36
Τι εννοείς; Ότι για κάποιους ηλεκτρονικούς δεν χρειάζονται στοιχειώδεις γνώσεις ηλεκτρονικών;Το "χρειαζονται" ειναι μεγαλο θεμα, αλλα αν ο φιλος απλως βαζει συναγερμους και fire alarms η αν δουλευει σε μια εταιρια που τον στελνουν με trableshooting τυφλοσουρτη, η αν εχει ριξει ολο το βαρος στο software και δουλευει με ετοιμες πλακετες, δεχομαι οτι δεν ειναι "απαραιτητες" οι γνωσεις που οι περισσοτεροι θεωρουμε στοιχειωδεις.
Ειλικρινα εχω γνωρισει συναδελφους που δουλευαν ετσι και πηραν συνταξη χωρις να εχουν μετρησει στη ζωη τους ενα τρανζιστορ.

Panoss
13-03-19, 15:33
Ok.
Όμως το να κατέχεις πτυχίο ηλεκτρονικού και να μην έχεις μετρήσει στη ζωή σου ένα τρανζίστορ ή να μην ξέρεις τι σημαίνει 'πυκνωτές σε σειρά' σημαίνει απλά ότι το πτυχίο σου είναι άνευ αντικρίσματος.

Σαν να λέμε έχω πτυχίο φιλολογίας αλλά έχω απορία...'τι είναι τα γράμματα...και αν παθαίνουν κάτι αν τα...βάλουμε σε σειρά'...:blink:
Κι επίσης δεν έχω δει ποτέ βιβλίο (τι είν' αυτό;:-k ) αλλά έχω πτυχίο. Φιλολογίας.

giorgos thesalonikh
13-03-19, 20:07
Ok.
Όμως το να κατέχεις πτυχίο ηλεκτρονικού και να μην έχεις μετρήσει στη ζωή σου ένα τρανζίστορ ή να μην ξέρεις τι σημαίνει 'πυκνωτές σε σειρά' σημαίνει απλά ότι το πτυχίο σου είναι άνευ αντικρίσματος.

Σαν να λέμε έχω πτυχίο φιλολογίας αλλά έχω απορία...'τι είναι τα γράμματα...και αν παθαίνουν κάτι αν τα...βάλουμε σε σειρά'...:blink:
Κι επίσης δεν έχω δει ποτέ βιβλίο (τι είν' αυτό;:-k ) αλλά έχω πτυχίο. Φιλολογίας.

Νιώθω αμηχανα με όλο το θέμα...μάλλον δεν έπρεπε να ρωτήσω...ότι επισκευές έχω κάνει έχω προσέξει τους πυκνωτές ότι ήταν πάντα παράλληλα....δεν μου έτυχε κάποιο κύκλωμα που οι πυκνωτές να είναι σε σειρά...
Ναι και έχω μετρήσει τρανζίστορ και όσο μπορώ κάνω επισκευές...δέχομαι ότι δεν είμαι τόσο έμπειρος όσο εσείς και δεν έχω της δικές σας γνώσεις..αλλά δεν είμαι και τέλειος άσχετος....νυχτερινό τεε τελείωσα και όσο προλαβενα και μπορούσα διάβαζα... τελοσπαντων...ευχαριστώ πράγματικα όλους...οι βοήθεια σας ήταν πολύτιμη...
Υ.Γ
Αδύνατο να πιστέψω ότι βγήκαν άνθρωποι σε συντάξει χωρίς καν να ξέρουν να μετρήσουν έστω ένα τρανζίστορ..η μία αντίσταση..

Panoss
13-03-19, 20:14
Ρε Γιώργο δεν έγραψα ό,τι έγραψα για σου 'την πω'.
Απλά μου φαίνεται λίγο παράξενο κάποιος να έχει πτυχίο ηλεκτρονικών και να κάνει τέτοια ερώτηση.
Μπορεί να έχω και άδικο.
Δεν υπάρχει πάντως λόγος να ντρέπεσαι, δεν έκανες τίποτα παράνομο.

giorgos thesalonikh
13-03-19, 21:49
Απλά μου φαίνεται λίγο παράξενο κάποιος να έχει πτυχίο ηλεκτρονικών και να κάνει τέτοια ερώτηση.
Μπορεί να έχω και άδικο.

Δεν ντρέπομαι ρε φίλε απλώς ένιωσα λίγο άσχημα ....με την έννοια ότι κατακρίνω τον εαυτό μου που δεν πήγα σχολείο Τότες που έπρεπε και πήγα μετά στο νυχτερινό..και όλο αυτό με πήγε πίσω...όσο και να θελει κάνεις κάποια πράγματα δεν μπορούμε να τα αλλάξουμε..ειδικά τα ηλεκτρονικά που τρέχουν με τη ταχύτητα του φωτός.. τελοσπαντων είναι μεγάλη ιστορία ..πάντως αλήθεια δεν μου έτυχε κύκλωμα με πυκνωτές σε σειρά..πάντα παράλληλα.....
Τελοσπαντων...να μην σας κουράζω άλλο... ευχαριστώ πολύ και πάλι ..να είστε καλά...

giorgos thesalonikh
13-03-19, 21:52
Μπορεί να έχω και άδικο.

Α όσο αφορά το παράξενο και έχεις κάποιο δίκιο σε αυτό.το αναγνωρίζω...και χωρίς να θέλω να κατηγορήσω το οτιδήποτε....αν πηγενες νυχτερινό φιλε
Θα το κατάλαβενες πολύ καλά ...δεν στη λέω αλήθεια...απλά σου απαντάω σε αυτό που λες ότι σου φενετε παράξενο...
Μπορεί να μην ήξερες ούτε τα μισά από αυτά τα ελάχιστα που ξέρω εγώ...

chipakos-original
13-03-19, 22:02
Δεν ντρέπομαι ρε φίλε απλώς ένιωσα λίγο άσχημα ....με την έννοια ότι κατακρίνω τον εαυτό μου που δεν πήγα σχολείο Τότες που έπρεπε και πήγα μετά στο νυχτερινό..και όλο αυτό με πήγε πίσω...όσο και να θελει κάνεις κάποια πράγματα δεν μπορούμε να τα αλλάξουμε..ειδικά τα ηλεκτρονικά που τρέχουν με τη ταχύτητα του φωτός.. τελοσπαντων είναι μεγάλη ιστορία ..πάντως αλήθεια δεν μου έτυχε κύκλωμα με πυκνωτές σε σειρά..πάντα παράλληλα.....
Τελοσπαντων...να μην σας κουράζω άλλο... ευχαριστώ πολύ και πάλι ..να είστε καλά...
Μην στενοχωριέσαι πολλοί από εμάς τους παλιοηλεκτρονικούς νυχτερινό πήγαν απλά πρέπει να κάνεις λίγα πρακτικά πειράματα στο εργαστήριό σου, όσον αφορά την τεχνολογία των ηλεκτρονικών εξαρτημάτων.

Κυριακίδης
13-03-19, 22:33
Μην στενοχωριέσαι πολλοί από εμάς τους παλιοηλεκτρονικούς νυχτερινό πήγαν απλά πρέπει να κάνεις λίγα πρακτικά πειράματα στο εργαστήριό σου, όσον αφορά την τεχνολογία των ηλεκτρονικών εξαρτημάτων.
Ακριβώς ! . και εγώ νυχτερινά έκανα (τότε στα νιάτα όλο έξω στα καφέ μπιλιάρδα και ανάθεμα όσο αφορά τα βιβλία της σχολής που τα είχα χωμένα για να τα διαβάσω ) . Ούτε καν κατάλαβα γιατί μου δώσανε πτυχία (ηλεκτρολόγου & ψυκτικού) ασχολήθηκα μόνο με του ψυκτικού .
Το μεγαλύτερο λάθος μου ήταν που δεν δούλεψα έστω και αφιλοκερδός δίπλα σε έμπειρους τεχνίτες όταν είχα τις ευκαιρίες .

Το πτυχίο δεν μπορεί να σε καλύψει σε μετέπειτα προβλήματα (απέχει τρομερά η θεωρία από την πράξη ) .
Μάλιστα είχα συμμαθητές που ήταν πιο μπουμπούνες και από γάιδαρο , αυτοί όμως μετά από χρόνια που τους συνάντησα ήταν από τα πιο κορυφαία μαστόρια της περιοχής τους (από τον μπαμπάκα που ήταν επίσης ψυκτικός / από το μπατζανάκι / φίλο κτλ ) που του εξήγησαν τα περί θεωρίας διαφορετικά από ότι τα παπαγαλίστικα της σχολής .

Όταν κάποιοι του τομέα της ηλεκτρονικής καμώνονται και λένε περί "πρέπει να έχεις βασικά στοιχεία γνώσεων" το βλέπω με 1 μάτι . Αλλά στο φόρουμ δημιουργήθηκαν θέματα (από ηλεκτρονικούς που ήθελαν να φτιάξουν το ψυγείο τους ) και δεν γνώριζαν που και τι είναι η απόψυξη ψυγείου (δηλαδή στοιχεία ηλεκτρολογικών θεμάτων ) που κατά εμένα είναι πολύ κατώτερα της ηλεκτρονικής .

Επίσης συναντάω θέματα αμφιλεγόμενα (κόντρες μεταξύ απόψεων ηλεκτρονικών για το ίδιο θέμα ) και άρα οι μισοί από αυτούς που έχουν ήδη πτυχίο και βρέθηκαν εκτεθειμένοι από τις απόψεις τους , πρέπει να ξανακαθίσουν στα θρανία ?

andyferraristi
13-03-19, 23:11
Νιώθω αμηχανα με όλο το θέμα...μάλλον δεν έπρεπε να ρωτήσω...

Εάν μου επιτρέπεις, θα σου πρότεινα (δεν γράφω "θα σε συμβούλευα", γιατί ποιος είμαι εγώ που θα δώσω συμβουλές), να μην ντρέπεσαι ΠΟΤΕ να εκφράσεις απορία όσο ηλίθια ή χαζή και εάν σου φαίνεται. Προσωπικά, από τότε που ξεπέρασα αυτή τη φοβία μου (κάποιος βέβαια με ώθησε για να το κάνω) έγινα πολύ καλύτερος ...

manolo
14-03-19, 00:04
Φίλε Γιώργο Σαλονικιέ, όχι μόνο δεν πρέπει να κατακρίνεις τον εαυτό σου για το σχολείο που δεν πήγες αλλά μετέπειτα στο νυχτερινό αλλά πρέπει να είσαι περήφανος για τον εαυτό σου.. Προφανώς για δικούς σου προσωπικούς λόγους προφανώς δεν μπόρεσες να το ολοκληρώσεις τότε και τα κατάφερες αργότερα στο νυχτερινό. Σου αξίζουν συγχαρητήρια..
Όσον αφορά τα ηλεκτρονικά τώρα στη κουβέντα που άνοιξε η παρέα,...αυτά έχουν αναπτυχθεί σε τόσους πολλούς τομείς και πεδία που είναι αδύνατον πλέον ένας ηλεκτρονικός να τα γνωρίζει όλα αυτά. Υπάρχουν ηλεκτρονικοί που ασχολούνται μόνο με embedded programming σε μικροεπεξεργαστές και δεν έχουν ιδέα από RF και το αντίστροφο, όπως και υπάρχουν εγκαταστάτες συναγερμών, ή δορυφορικών συστημάτων λήψης και δεν έχουν ιδέα από επισκευή τηλεόρασης ας πούμε... Πλέον όλο και περισσότερο απαιτείται και χρειάζεται η εξειδίκευση..

giorgos thesalonikh
14-03-19, 12:27
Ξεκίνησα να δουλεύω απτά 14 μου...Τότες δούλευα βοηθός σε σιδεροκατασκευες..δεν μου άρεσε καθόλου αυτή η δουλειά αλλά έπρεπε να δουλεύω για να βοηθήσω το σπίτι...το παράτησα το σχολείο...είδα σε μια βιτρίνα της γειτονιάς μου εργαστήριο μια πλακέτα ανοιχτή... εντυπωσιάστηκα...είχα ένα γουοκμαν Τότες και το είχα ανοίξει να δω τη είχε μέσα..ε αυτό ήταν αμέσως κατάλαβα ότι αυτή η δουλεια είναι για εμένα..
Δεν κατάφερα όμως Τότες να συνεχίσω το σχολείο όπως είπα έπρεπε να δουλέψω...με τά πολλα πολλά πέρασαν τα χρόνια σε διάφορες δουλειές που έκανα και πήγα φαντάρος απολύθηκα..και δεν δούλευα Τότες..είπα στον εαυτό μου η τώρα η ποτέ...έτσι γράφτηκα στο νυχτερινό Γυμνάσιο στα 21 μου χρόνια...και μετά νυχτερινό τεε..ένα σωρό βιβλία θεωρία πάντα..και αυτό στραβά κούτσα..πρακτική μηδέν...παρακαλούσα να ανοίξουμε μια τηλεόραση να μας κάνουν πρακτική εξάσκηση..έστω και δική μου τηλεόραση θα την έφερνα απτό σπίτι και ας τη χαλαγαμε..όλο μου λέγανε είναι νωρίς ακομα.... τελοσπαντων...ευχαριστω πολύ και για αυτά που μας μάθανε έστω και τα ελάχιστα...πολύ καλοί άνθρωποι...αλλά δεν ήταν τελικά και αυτό που περίμενα..και εγώ παρακάλεσα πολύ εργαστήρια και στη γειτονιά μου και αλλού..να με πάρουν να κάνω πρακτική εξάσκηση...χωρίς πληρωμή εννοείται...δεν με πήρε ποτέ κανείς...έτσι αποφάσισα μόνος μου να ξεκινήσω στο σπίτι..πρώτα έπιασα το τηλεκοντρόλ..τι ποιο εύκολο απτό τηλεκοντρόλ για έναν μαθητή να κάνει πρακτική?
Τα κατάφερα και το έφτιαξα...
Έπειτα έπιασα τη μικρή τηλεόραση μου 14 ιντσών panasonic. ...δεν ξεκινούσε .τροφοδοτικό λέω θα είναι..ανοίγω θέμα εδώ howtofixit..ορίζω και τα μαστοριά της γειτονιας να μου πουν γνώμες..(με το τσιγκελι τους τα έβγαζα κυριολεκτικά...τελικά ήταν ο πεκνωτης ηλεκτρολυτικος μετά τη γέφυρα ...έτσι πήρα θάρρος και από Τότες ξεκίνησα μόνος στο σπίτι να επισκευάζω ότι μπορώ από ηλεκτρονικά..κάπου κάπου γκρινιάζει η γυναίκα μου βέβαια για τι αναστατώνω το σπίτι αλλά όλα οκ...έχω επισκευάσει δύο τρίτες crt και τρεις τέσσερις lcd τηλεόρασης...

giorgos thesalonikh
14-03-19, 12:40
Παλιότερα δεκαετία 90 κυριος αρχές 90 τα τεχνικά σχολεία ήταν πολύ καλύτερα από άποψη πρακτικής εξάσκησης...πολλοί ηλεκτρονικοί μου έχουν πει και ένας γνωστός μου ανάμεσα τους...ότι παλιά αν δεν λυνανε προβλήματα βλάβες πτυχίο δεν περνάνε με τίποτα είτε νυχτερινό είτε ημερήσιο...γιαυτο και παλιά με το που περνάνε το πτυχίο δέκα βλάβες ξέρανε να διορθώνουνε ενώ τώρα περνούν πτυχίο καλή ώρα όπως εγώ και έχουν ένα σωρό απορίες...
Στο γνωστό μου ηλεκτρονικο τον είπα λέω τους λέγαμε να μας κάνουν πρακτική εξάσκηση σε τηλεοράσεις και δεν το κάναν ποτέ..η έστω σε μια πλακέτα..
Και μου λέει τι πρακτική να σας κάνουν..οι σημερινοί καθηγητές ξέρουν μόνο θεωρία ...πολλοί λίγοι από αυτούς ξέρουν πράξη..για αυτό και δεν σας κάναν πρακτική..οι πιο πολλοί από αυτούς όταν χαλάει η τηλεόραση τους σε εμάς τα φέρνουν στους ηλεκτρονικούς έξω...δεν τα λέω όλα αυτά για να δικαιολογήσω τον εαυτό μου αλλά όλα παίζουν ρολο...ίσως φταίω και εγώ..ίσως να μην προσπάθησα αρκετά όσο έπρεπε..φταίω και εγώ αλλά δεν μπορώ να παραληψω και το θέμα του σχολείου..πιστεύω ότι παίζει τεράστιο ρόλο το θέμα σχολείου...

giorgos thesalonikh
14-03-19, 12:42
Με κάνατε στη τελική και ένιωσα πολύ καλύτερα..ευχαριστώ πολύ...θα συνεχίσω να επισκευάζω ότι μπορώ και όσο μπορώ με όλα τα σωστά και τα λάθοι...
Αν δεν χαλάσεις δεν θα φτιάξεις ΚΑΝΟΝΑΣ...
(Μου το είπε ένας ηλεκτρονικός αυτό)

Κυριακίδης
14-03-19, 12:51
Από τους παλιού συμμαθητές που είχες στην σχολή , κανένας από αυτούς δεν ασχολήθηκε επαγγελματικά ? ή έστω ερασιτεχνικά? για να φροντίσεις μια κάποια επικοινωνία μαζί τους που ίσως να σε βοηθήσουν σε θέματα που αυτοί να γνωρίζουν καλύτερα ? όχι μόνο πρακτικά ή σε συμβουλές , αλλά και από πλευράς τους πιο κατανοητή επεξήγηση προς εσένα στα περί θεωρίας .
Το κενό του ενός μπορεί και να συμπληρώνει το κενό του άλλου άσχετα από ποιον ζητιέται η βοήθεια .

giorgos thesalonikh
14-03-19, 13:59
Αυτοί αντέγραφαν από εμένα στο σχολείο...και όλοι κάνουν άσχετα επαγγέλματα απτην ηλεκτρονική..όπως και εγώ άλλωστε..της επισκευές της κάνω στης ελεύθερες μου ώρες..
Κανενας απτους γνωστούς μου δεν ασχολείται επαγγελματικά...

allen
28-06-19, 04:46
Αν και αργοπορημενος κατα πολυ στο thread βρηκα ενδιαφερον τη συζητηση! Εγω προσωπικα σπουδαζω ηλεκτρονικη και προσπαθω να πιανω μονος μου να φτιαχνω(ή μαλλον να χαλαω :lool:).Προσωπικα πρωτα απο ολα ειμαι ειλικρινης με τον εαυτο μου και αυτο το λεω διοτι αν κατι δεν το ξερω παραδεχομαι οτι δεν το ξερω γιατι η ημιμαθεια ειναι χειροτερη της αμαθειας! Οποτε καποιος που δεν ξερει και θελει να μαθει , θα μαθει. Αυτος που ειναι ημιμαθης ειναι επικινδυνος.