Επιστροφή στο Forum : [Bosch] παραξενο βλαβη με bosch
γεια σε όλους θέλω την βοήθεια σας σε ένα περίεργο πρόβλημα με το πλυντήριο ρούχων μάρκας bosch wfl2051gr/16.
το πρόβλημα είναι ότι όταν ανοίγω τον επιλογέα για να βάλω πρόγραμμα η πόρτα κλειδώνει μονή της χωρίς να πατήσω start αυτό είναι το ένα το άλλο είναι ότι δεν κάνει τις γρήγορες στροφές,τις κανονικές τις κάνει δεξιά αριστερά. παρόλο που κλειδώνει μόνο του, έβαλα πρόγραμμα, και κάνει όλες τις λειτουργίες .Αλλα στο τέλος δεν στύβει ,παρακολουθησα στο τέλος αν ακούγετε το κλικ που κάνει η πόρτα,το θέμα είναι ότι όντος ακούγετε κλικ αν τραβηξης την πόρτα όταν το κάνει το κλικ ανοίγει αν την ξανακλεισης κλειδώνει σαν να έχει μόνιμα ρεύμα η πόρτα. ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
αυτά που κοίταξα μόνο μου είναι τον διακόπτη της πόρτας αγόρασα καινούριο δεν έκανα τίποτα
τα καρβουνάκια τα έβγαλα είχαν μικρινη τα άλλαξα άλλα πάλι τίποτα
πάτησα τα κουμπιά μήπως έχει κόλληση άλλα το κλικ όταν τα πατάς ακούγετε
Εφόσον όλα τα περιφερειακά εξαρτήματα είναι εντάξει τότε έχει βλάβη στην πλακέτα. Για κάποιο λόγο διεγείρεται το triac της κλειδαριάς χωρίς να δώσεις εσύ την εντολή. Πιθανόν κάποια εξάρτημα της πλακέτας να έχει διαροη ή βραχυκύκλωμα.
σε ευχαριστω σακη που απαντησες αρα τι κανω παω για πλακετα η επισκευαζετε η ιδια
Το αν επισκευάζεται δεν το γνωρίζω καθότι δεν είμαι ηλεκτρονικός. Πάρε την γνώμη ενός επαγγελματία ηλεκτρονικού.
σε ευχαριστω σακη που απαντησες αρα τι κανω παω για πλακετα η επισκευαζετε η ιδιαΚαλησπέρα,που να ξέρει ο άνθρωπος αν δεν δει φως , φωτογραφίες εννοώ της πλακέτας
Στάλθηκε από το Redmi 4X μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
4559845597να και οι φωτογραφιες 455964559445595
κατη ειχε κολληση και δεν εμφανιζε τις φωτογ
Στην πρώτη φωτογραφία σου , μετρώντας από την πάνω μεριά ,η τρίτη κόλληση αμέσως μετά το μαύρο κλιπσακι δείχνει να υπάρχει ψυχρή κόλληση , δεν πατάει καλά το εξάρτημα, πέρασε το με ένα κολλητηρι λίγο καλάι και θα το φτιάξεις το μηχάνημα σου , ψάξε και για άλλες ψυχρές κολλήσεις ( δηλαδή να μην έχει στρώσει καλά το καλάι σε όλη την βάση του pad) θαρρώ και στην βάση την φωτογραφίας έχεις ανάλογο πρόβλημα. Καλή επιτυχία
Στάλθηκε από το Redmi 4X μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Γενικά είναι χάλια οι κολλήσεις. Αν έχεις εξοικείωση με το κολλητήρι πέρασέ τες, αν όχι πήγαινέ το σε ένα ηλεκτρονικό να στις περάσει. Μπορεί να δει και κάτι άλλο και να το επισκευάσει, μπορεί και να είναι οι κολλήσεις όλο το πρόβλημα, και να συνέλθει.
ενας φιλος μου ασχολιετε με τα ηλεκτρονικα θα την παω να κανει τις κολησης και επανερχομαι σας ευχαριστω
επανέρχομαι η πλακέτα την είδε ο φίλος έγιναν και οι κόλλησης όντος θελαν ένα πέρασμα μετρήθηκαν τα εξαρτήματα δεν βρήκε κάτι καμένο , μου είπε ότι όλα είναι εντάξει,μου είπε να την δοκιμάσω και αν δεν λειτουργήσει θα είναι βραχυκυκλώμενος ο επεξεργαστή,ακόμα μου είπε ότι αν είναι βραχυκυκλωμενο θέλει ειδικό εργαλείο για να μας πει που είναι το βραχυκύκλωμα. τέλος πάντων την δοκίμασα άλλα πάλι τα ίδια,πήρα και την εταιρεία τηλ αλλά μου είπαν ότι έχει καταργηθεί άρα πάω για πλυντήριο. άλλος τρόπος δεν υπάρχει για το βραχυκύκλωμα να βρεθεί.
Το κλειδωμα της πορτας ειναι ενα προβλημα που ισως λυθει με αλλαγη triac αλλα ειναι δευτερευον εφοσον εχεις δυνατοτητα να ανοιξεις την πορτα. Το παραξενο ειναι που κανει ολες τις λειτουργιες χωρις το στιψιμο... η ιδια ακιδα του επεξεργαστη θα ελεγχει το μοτερ τοσο στο πλυσιμο οσο και στο στιψιμο. Μηπως εχει χαλασει ο ρυθμιστης στροφων στιψιματος; εχει τετοια επιλογη καθ αν ναι ποσα καλώδια εχει ο επιλογεας;
ρυθμιστη στροφων εχει ενα ποντεσιομετρο αλλα μετρηθηκε απο τον ηλεκτρονικο και εξω το εβγαλε το μετρησε και αλλαζε ομικα αλλα και πανω στην πλακετα αλλαζαν τα βολτ υπαρχει περιπτωση να εχει διαρροη το ποντεσιομετρο.
Οχι, ενω μετρηθηκε...
Υπαρχει ακυρωση στιψιματος μηπως; εκεινος ο διακοπτης ελεγχθηκε;
Αν αφησεις την πορτα ανοικτη, καταλαβαινει να μην ξεκινησει;
δεν έχει κουμπί για ακύρωση στυψίματος, αν αφήσω την πόρτα ανοικτή δεν ξεκινάει πρέπει να την κλείσω για να ξεκινήσει
Κυριακίδης
21-12-18, 20:02
Συνήθως το κουμπί start είναι και για παύση , εκεί τι γίνεται? συνεχίζει ? . Π.χ. θέλεις στην μέση του προγράμματος να κάνεις διακοπή εκεί τι γίνεται?
πετρο παταω το start και ξεκιναει αν το ξαναπατησω σταματαει το προγραμμα και μετα απο περιπου 5 λεπτα ανοιγη η πορτα