Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση Samsung] SAMSUNG LE32A656A1F LCD TV 32'' Main board
Γεια σας και από μένα.
Έχω στα χέρια μου μια τηλεόραση SAMSUNG LE32A656A1F LCD TV 32'' και έχει πρόβλημα με τη Main board καθώς έχω ελέγξει όλα τα υπόλοιπα, power board, tcon, inverter board και λειτουργούν κανονικά.Το αρχικό της πρόβλημα είναι ότι δίνεις ρεύμα ανάβει το κόκκινο ενδεικτικό λαμπάκι για το standby και όταν πατάς από το τηλεκοντρόλ ή από τα κουμπιά αφής για ενεργοποίηση δεν κάνει τίποτα παρά μόνο σβήνει το κόκκινο ενδεικτικό λαμπάκι, ανάβει ο οπίσθιος φωτισμός για ένα δευτερόλεπτο μόνο και ακούγετε από το power board ένας θόρυβος μπιζζ για ένα με δύο δευτερόλεπτα σταματάει για τρία τέσσερα δευτερόλεπτα και ξανά τα ίδια.Κάπου εδώ μέσα διάβασα ότι αν ζεστάνω με ένα σεσουάρ τη Main board στο σημείο που είναι η θωράκιση, ίσων να δουλέψει, το έκανα και όντως δούλεψε κανονικά,το μόνο που δεν μπορούσα να ελέγξω είναι το αν και κατά πόσο πιάνει σωστά τα κανάλια γιατί ήμουν σε αποθήκη στο υπόγειο.Έπειτα αφαίρεσα τη θωράκιση και τμηματικά ζέσταινα το κομάτι της πλακέτας που ήταν κρυμμένο από κάτω από την θωράκιση και κατέληξα στο σημείο αυτό που είναι μαρκαρισμένο με κόκκινο.Κάθε βοήθεια σας είναι ευπρόσδεκτη καθώς δεν έχω ιδιαίτερες γνώσεις όντας ερασιτέχνης.
455174551545516
Καμία ιδέα κανείς για το πώς να προχωρήσω;
τι αλλο θες να κανεις αφου παιζει τωρα ,αυτο που εχεις μαρκαρισμενο ειναι μνημη
προσοχη με το σεσουαρ μην ξεκολλησουν τα smd
Όχι φίλε μου δεν κατάλαβες.Παιζεί μόνο κάθε φορά που θα το ζεστάνεις και όχι χωρίς να το ζεστάνεις, άρα κάτι δεν πάει καλά.
Γι'άυτό ρωτάω αν το έχει συναντήσει και κανείς άλλος και άν υπάρχει κάτι να κάνω για να λύσω το πρόβλημα μου.
την πας σε ηλεκτρονικο που εχει εξοπλισμο για να κανει επισκευη ισως με θερμο αερα ,το σεσουαρ δεν κανει για αυτη την δουλεια
εχεις εντοπιιση που βρισκεται το προβλημα ;
η επισκευη γινεται και με κολλητηρι αν εχεις την εμπειρια βεβαια
Υπάρχει μια κάποια εμπειρία, σε ερασιτεχνικό επίπεδο και υπάρχει και κολλητήρι θερμου αέρα.Εχεις κάμια πρόταση για αντικατάσταση κάποιου ή κάποιων υλικών;Το πρόβλημα είναι στην περιοχή που έχω μαρκάρει στην τρίτη φωτογραφία ποιο πάνω.
μαλλον δεν θελει αντικατασταση αλλα να περασεις παλει τις κολλησεις στην μνημη αφου ζεστενεις και παιζει ετσω για λιγο ,αλλα πρεπει να εισαι σιγουρος οτι εκει ειναι το προβλημα για εχει και αλλα εξαρτηματα οπως και τον επεξεργαστη αν βλεπω καλα
Να σου πώ, δεν έχει άδικο αν και με μεγενθητικό φακό που κοίταξα δεν μου φάνηκε τίποτα σε ψυχρή κόλληση αλλά και πάλι δεν έχω να χάσω τίποτα να ξαναπεράσω τις κολλήσεις.Θα το δοκιμάσω αύριο και θα σου πώ φίλε μου.
me μεγενθυτντηκο φακο δεν φαινεται αν εχουν θεμα οι κολλησεις
Πως προτείνεις ότι πρέπει να τις τσεκαρω
δεν μπορεις απλα περνα τις ξανα και βλεπςι αν οντως ειναι εκει το προβλημα γιατι καθως ζεσταινεις η θερμοκρασια παει και αλλου
Σίγουρα πάει και αλλού απλά για να φτάσω σε αυτό το πόρισμα είχα σκεπάσει την υπόλοιπη πλακέτα.Το μόνο που δεν μπόρεσα να καταλάβω είναι μήπως και είναι από την πίσω πλευρά κάτι που όταν ζεσταθεί γίνεται λειτουργικό
Τελικά δεν άλλαξε συμπεριφορά μετά από το πέρασμα τον κολλήσεων .
Καμία άλλη ιδέα ρε παιδιά γιατι έχω ''κολλήσει''
βρες μια νεα main αν δεν ξερεις να συνεχισεις ,το προβλημα απο οτι φαινεται εχει να κανει με ισως ψυχρες κολλησεις αλλα οχι εκει που μας δειχνεις η δεν το εκανε σωστα
Θα ήθελα να προσπαθήσω λίγο ακόμα αλλά θα χρειαστώ το σχηματικό της για να ξέρω τι ψάχνω και να μην πηγαίνω εντελώς στα τυφλά.
Έχει μήπως κάποιος το σχηματικό γιατί στο νετ δεν το βρίσκω.
Πιθανώς αυτό σου κάνει https://elektrotanya.com/samsung_chassis_n46a.pdf/download.html. Εγώ θα έλεγχα το ESR των πυκνωτών της power supply board.
Atsio σε ευχαριστώ για την απάντηση σου, θα το δω.
Γεια σας και πάλι.Έπειτα από αρκετές προσπάθειες επίσκευής χωρίς αποτέλεμα πήρα την απόφαση να κάνω κάτι ανορθόδοξο. Φούρνησα την κεντρική πλακέτα και το θαύμα έγινε.Η τηλεόραση επανήλθε κανονικά και παίζει απροβλημάτηστα εδώ και δύο εβδομάδες.
Ευχαριστώ όλους όσους προσπάθησαν μαζί μου, να στε καλά.
Οτα λες φουρνησα? Κανονικά στο φούρνο? Πες λεπτομέρειες [emoji4]
Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk
Οτα λες φουρνησα? Κανονικά στο φούρνο? Πες λεπτομέρειες [emoji4]
Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk
Οταν λέει την φουρνισε εννοεί ότι την έβαλε στο φούρνο :wink: όχι βέβαια μαζί στο ίδιο ταψί με το κοτόπουλο την έβαλε στο από κάτω μαζί με τις πατάτες μετά έκατσε μπροστά στο φούρνο και την κοίταζε και σου λέει έγινε το θαύμα [-<
πάντως emudelta αν σου έκατσε τυχερός είσαι αλλά δεν το βλέπω για μόνιμο θα σου την ξανακάνει. Η main είναι γένους θηλυκό και ως γνωστόν το θηλυκό αν στην κάνει μια φορά θα σου την ξανακάνει γι αυτό και την αλλάζεις για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.Σου εύχομαι να είσαι τυχερός και να παραμείνει όπως είναι.
Αγαπητέ μου mikemtb73 όταν λέω την φούρνισα το εννοώ.Υπάρχουν πολλά που πρέπει να προσέξει κάποιος που θα μπει σε αυτή τη διαδικασία όπως ο χρόνος, η θερμοκρασία, το σκέπασμα λοιπών μερών της πλακέτας που δεν θέλουμε να εκτεθούν σε τόσο υψηλές θερμοκρασίες κλπ.
Για όλα τα παραπάνω και για άλλα τόσα που ίσως και να μην γνωρίζω, ξαναλέω ότι ήταν μια επιλογή αφού είχα φτάσει στο σημείο να μην έχω να χάσω τίποτα και αφού έχω εξαντλήσει αρκετά την υπομονή μου.
Τώρα για το αν θα το ξανακάνει φίλε μου sk1, σίγουρα αν ήταν γυναίκα θα το ξανάκανε, για το γένους θηλυκού είδομεν :wiink:
Καλημερα εχω ξεχασει πως ανεβαζεις ενα νεο θεμα μηπως μπορεις να μου το υπενθυμισεις
Αγαπητέ μου mikemtb73 όταν λέω την φούρνισα το εννοώ.Υπάρχουν πολλά που πρέπει να προσέξει κάποιος που θα μπει σε αυτή τη διαδικασία όπως ο χρόνος, η θερμοκρασία, το σκέπασμα λοιπών μερών της πλακέτας που δεν θέλουμε να εκτεθούν σε τόσο υψηλές θερμοκρασίες κλπ.
Για όλα τα παραπάνω και για άλλα τόσα που ίσως και να μην γνωρίζω, ξαναλέω ότι ήταν μια επιλογή αφού είχα φτάσει στο σημείο να μην έχω να χάσω τίποτα και αφού έχω εξαντλήσει αρκετά την υπομονή μου.
Τώρα για το αν θα το ξανακάνει φίλε μου sk1, σίγουρα αν ήταν γυναίκα θα το ξανάκανε, για το γένους θηλυκού είδομεν :wiink:
Μακάρι να μην στο ξανακάνει φιλε emudelta πάντως αν έβαζες ένα thermo pad θα βοηθούσε πολύ πιθανό να είναι ο επεξεργαστής
45750
Κι εγώ ελπίζω να μην το ξανακάνει και όσο για το thermo pad είχε από πριν και το ξανα έβαλα!
στη θωρακιση που ζεσταινεις απο κάτω υπαρχουν πυκνωτες , αλλαξε τους με ηλεκτρολυτικους και εισαι οκ
Γεια σας και από μένα.
Έχω στα χέρια μου μια τηλεόραση SAMSUNG LE32A656A1F LCD TV 32'' και έχει πρόβλημα με τη Main board καθώς έχω ελέγξει όλα τα υπόλοιπα, power board, tcon, inverter board και λειτουργούν κανονικά.Το αρχικό της πρόβλημα είναι ότι δίνεις ρεύμα ανάβει το κόκκινο ενδεικτικό λαμπάκι για το standby και όταν πατάς από το τηλεκοντρόλ ή από τα κουμπιά αφής για ενεργοποίηση δεν κάνει τίποτα παρά μόνο σβήνει το κόκκινο ενδεικτικό λαμπάκι, ανάβει ο οπίσθιος φωτισμός για ένα δευτερόλεπτο μόνο και ακούγετε από το power board ένας θόρυβος μπιζζ για ένα με δύο δευτερόλεπτα σταματάει για τρία τέσσερα δευτερόλεπτα και ξανά τα ίδια.Κάπου εδώ μέσα διάβασα ότι αν ζεστάνω με ένα σεσουάρ τη Main board στο σημείο που είναι η θωράκιση, ίσων να δουλέψει, το έκανα και όντως δούλεψε κανονικά,το μόνο που δεν μπορούσα να ελέγξω είναι το αν και κατά πόσο πιάνει σωστά τα κανάλια γιατί ήμουν σε αποθήκη στο υπόγειο.Έπειτα αφαίρεσα τη θωράκιση και τμηματικά ζέσταινα το κομάτι της πλακέτας που ήταν κρυμμένο από κάτω από την θωράκιση και κατέληξα στο σημείο αυτό που είναι μαρκαρισμένο με κόκκινο.Κάθε βοήθεια σας είναι ευπρόσδεκτη καθώς δεν έχω ιδιαίτερες γνώσεις όντας ερασιτέχνης.
455174551545516
Ευχαριστώ πολύ di_tia για την απάντηση σου, θα το έχω υπόψιν μια και το πρόβλημά μου λύθηκε.