PDA

Επιστροφή στο Forum : [Κλιματιστικό Άλλο] Σταματάει μετα από 1 λεπτό

moutafij
14-11-18, 22:39
Καλησπέρα έχω ένα κλιματιστικό που έκαψε την εξωτερική πλακετΑ είναι τελεφουνκεν 9 άρι βρήκα καινούργια σε καλή τιμή κ την εγκατέστησα τώρα ξεκινάει δουλεύει 1 λεπτό κ κόβει τον κόμπρεσορα κ μετα από λίγο τη φτερωτή. Το περίεργο είναι ότι αν μαζέψω το φρέον κ το αφήσω με κλειστά τα βανάκια δουλεύει πιο πολυ ώρα δεν ξέρω πόση γιατί φοβάμαι μην κάψω τον κομπρεσωρα έχει κανείς καμία ιδέα;

puntix
15-11-18, 11:33
Μήπως ο πυκνωτης?

Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

moutafij
15-11-18, 16:34
Σε ευχαριστώ για την απάντηση αλλά δε έχει πυκνωτής στην εξωτερική μονάδα έχει δυο μεγάλους ενσωματωμένους στην πλακετα

Panoss
15-11-18, 20:44
ξεκινάει δουλεύει 1 λεπτό κ κόβει τον κόμπρεσορα κ μετα από λίγο τη φτερωτή.
1. ίσως κάτι ζεσταίνεται υπερβολικά και ο εγκέφαλος κόβει τον κομπρέσορα.
2. ίσως κάτι υπερκαταναλώνει (π.χ. λόγω κάποιου βραχυκυκλώματος) και ο εγκέφαλος κόβει τον κομπρέσορα.

Λογικά, αν ήταν το 2, θα το έκοβε πολύ πιο γρήγορα από το 1 λεπτό.
Οπότε ίσως το 1.
Μήπως υπερθερμαίνεται ο κομπρέσορας;

moutafij
15-11-18, 22:45
Το θερμικό του κομπρεσορα δουλεύει (έχει συνέχεια)κανονικά αν βραχυκυκλώνει δε θα έπρεπε να το κάνει όταν κλείνω τις Βανές ;

vasilimertzani
17-11-18, 18:59
Είναι αργά σήμερα και έχει κλείσει και το μαντείο να πάρουμε μια γνώμη.
Ίσως έχει θερμικό η πλακέτα που έβαλες .
Ίσως έχει πρεσοστατες και κόβει λόγω χαμηλής υψηλής.
Για το πρώτο λογικά θα έκοβε και όταν ήταν κλειστά τα βανάκια.
Το δεύτερο πιο πολύ μου κάνει.
Κάνε σχεδιάγραμμα αυτή η πλακέτα δεν έχει;καμία φωτογραφία;

moutafij
18-11-18, 11:24
Καλημέρα Βασίλη δεν είχα πρόσβαση σε υπολογιστή και με το κινητό δεν μπορώ να ανεβάσω φώτο σήμερα που έχω pc στέλνω
45493
και για να βοηθήσω λίγο οι τρεις επαφές διπλά στους μεγάλους πυκνωτές πάνε στον κομπρεσέρ, το άσπρο φις διπλά στην ασφάλεια πάει στον ανεμιστήρα και το μαύρο στην βαλβίδα τα μικρά φις με τα χρώματα πάνε: (κόκκινο θερμικό κομπρεσέρ ,κίτρινο αισθητήριο θερμ μπροστά στο κομπρεσορα,μαύρο αισθητήριο θερμοκρασίας κουμπώνει στην κυψέλη και το άσπρος αισθητήριο θερμοκρασίας πάει στο πίσω μέρος του κομπρεσωρα πάνω στους σωλήνες. Επίσης έχει δύο επαφές μπροστά από τούς πυκνωτές που πάνε σε ένα πηνίο

moutafij
18-11-18, 11:32
Αν έχει πιεσοστάτεσ που θα τους έχει ; Υπάρχει περίπτωση να είναι στην εσωτερική μονάδα;

moutafij
18-11-18, 15:26
45494 Παραθέτω ξανά την πλακέτα γιατί πριν απερφχε