Επιστροφή στο Forum : Vicko Ηλεκτρικό Μπρίκι Δεν Ζεσταίνει
Καλημέρα σας,
Έχω δύο ηλεκτρικά μπρίκια της Vicko τα οποία δεν θερμαίνονται. Το ένα έχει το λαμπάκι λειτουργίας στο μπρίκι και το άλλο στην βάση. το δεύτερο ανάβει το πρώτο όχι.
Τσεκαρα την αντίσταση στο εσωτερικό του πάτου και δίνει 67Ω. Η θερμική ασφάλεια (KSD301) δίνει ήχο με το buzzer βραχυκυκλώματος. Έχει άλλο ένα στοιχείο που βρήκα ότι είναι Thermal Fuse (CPGXLD RY152 TF15oC 250V-10A) δεν ακούγετε ήχος από το buzzer με το πολύμετρο, όταν δίνω ρεύμα όμως στην άλλη άκρη της, που καταλήγει στην μια άκρη της αντίστασης, φτάνει κανονικά ρεύμα.
Η βάση και από τα δύο μπρίκια δείχνει να παίρνει κανονικά 230V και οι διακόπτες επίσης λειτουργούν.
Το δεύτερο μπρίκι βέβαια έχει σκουριά και άλατα στις περισσότερες επαφές, όπου και καθάρισα, αλλά τζίφος.
Καμιά ιδέα ή πρόταση;
Να μετρήσεις τάση στα άκρα της αντίστασης εν ώρα λειτουργίας.
Χωρίς να σκοτωθείς και χωρίς να λιώσεις τους ακροδέκτες του πολύμετρου.
Κατά τη γνώμη μου δεν αξίζει να ρισκάρεις για 10-20 ευρώ, πάρε καινούριο αλλά μάρκα της προκοπής, όχι πάλι vicko. (υποθέτω ότι δεν είναι της προκοπής από αυτά που γράφεις κι επειδή δεν έχω ξανακούσει τη μάρκα)
αλπινιστης
23-10-18, 13:04
Προφανως σου εχει καει η θερμικη ασφαλεια των 150 βαθμων / 10Α. Μπορεις να βρεις σε μαγαζια ηλεκτρονικων πολυ ευκολα. Προσεξε την συνδεση της μονο γιατι λογω θερμοκρασιων, συνηθως συνδεεται με μηχανικο πρεσσαριστο τροπο και οχι με καλαϊ.
Κυριακίδης
23-10-18, 14:29
Η θερμική ασφάλεια (KSD301) δίνει ήχο με το buzzer βραχυκυκλώματος.
Αυτό αναφέρεται Θερμοστατική ασφάλεια ή κλίξον ελέγχου θερμοκρασίας (και είναι το 1ο που κόβει την θέρμανση ) . Άρα για να "έσκασε" η θερμική ασφάλεια των 150 βαθμών (που είναι και η ανώτερη οριακή ως προς την θερμοκρασία ) είναι πιθανά ύποπτη και η θερμοστατική ασφάλεια προς έλεγχο .
Κατά τη γνώμη μου δεν αξίζει να ρισκάρεις για 10-20 ευρώ, πάρε καινούριο αλλά μάρκα της προκοπής, όχι πάλι vicko. (υποθέτω ότι δεν είναι της προκοπής από αυτά που γράφεις κι επειδή δεν έχω ξανακούσει τη μάρκα)Θα συμφωνήσω με τον Πάνο, δεν αξίζει το ρίσκο (σε συνδυασμό με αυτά που λένε και ο Αλέξανδρος και ο Πέτρος παραπάνω).
Αν πάλι θεωρείς (με βάση και το πόσο σου άντεξε) ότι αξίζει τα λεφτά του, πάρε ένα καινούργιο ίδιο, φτηνό είναι:
https://www.vicko.gr/el/browse/%CE%97%CE%BB%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%C E%AC-%CE%BC%CF%80%CF%81%CE%AF%CE%BA%CE%B9%CE%B1/?cid=003001005
Σας ευχαριστώ πολύ όλους κατ' αρχήν για τις απαντήσεις σας.
Δεν αντιλέγω ότι είναι φτηνά, άρα όχι τα καλύτερα από άποψη υλικών, αλλά αν αντικαταστήσω δύο στοιχεία με μικρό κόστος έχω πάλι δύο μπρίκια. Η καταστροφή των στοιχείων τους έχει επέλθει γιατί οι κυρίες όταν τα πλένουν βρέχουν και τον πάτο του μπρικιού εξωτερικά, με αποτέλεσμα να περάσει νερό μέσα. Ευτυχώς μπαμ δεν έχει γίνει ακόμα, μέχρι να το τυπωθούν ότι δεν υπάρχει λόγος να τα πλένουν από κάτω. Στο ένα βέβαια βρήκα και καφέ εσωτερικά στα τοιχώματα, προφανώς από υπερχείλιση κατά τον βρασμό.
Η θερμική ασφάλεια είναι κουμπωτή οπότε δεν θα με δυσκολέψει. Η θερμοστατική ασφάλεια έχει πολύ μικρά πρεσαριστά άκρα, με πένσα δεν θα κάνω δουλειά ή μήπως θα χρειαστώ κάποιο άλλο εργαλείο; Έχετε να προτείνετε κάποιο online κατάστημα για τα ανταλλακτικά σε περίπτωση που δεν βρω στην περιοχή μου; (στείλτε pm αν δεν θέλετε δημόσια)
Σαμψών (αν δεν κάνω λάθος το όνομα φύλα τα μαλλιά σου...:001_tt2:...αν, δε, είσαι καραφλός να κάνεις αίτηση αλλαγής ονόματος)
Υπάρχουν αρκετά όπως:
www.eaparts.gr/
www.kominis.gr
αλλά και άλλα.
Ψάξε με το ανταλλακτικό, π.χ 'θερμική ασφάλεια (https://www.google.com/search?q=%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%A E+%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%AC%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%B1&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b)'.