Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση LG] LG 42LB5610 Kκοκκινίλα στα πρόσωπα
Καλησπέρα σας! Δεν είχε καθόλου εικόνα μόνο ήχο καμένα led. Τα αντικατεστησα με καινούργια και μου βγάζει κόκκινη σκιά στα πρόσωπα πιο εμφανώς. Δεν ξέρω εάν του το έκανε από πριν καούν τα led. Θα ήθελα την βοήθεια σας παιδιά εάν είναι πάνελ η κάτι άλλο. ευχαριστώ.
GeorgeSindos
13-10-18, 14:20
κατ αρχην ρώτησε τον ανθρωπο αν του έκανε αυτο το συμπτωμα πριν καούν τα led. Κατα την προσωπική μου άποψη η τηλεόραση είχε ανοιχθεί πριν απο σένα και απο την μέσα πλευρά του πάνελ σκούπισαν με κάποιο καθαριστικό για τυχόν σκόνες με αποτέλεσμα να δημιουργεί αυτές τις κοκκινίλες.
ΝΙΚΟΣΛΑΡΙΣΑ
13-10-18, 18:20
Μπες στο σέρβις μενού της τηλεόρασης και δες αν έχει πειραγμενη την ρύθμισηRGB,και το gamma.
Γιωργο επεσες μεσα πριν 5 μηνες δεν ειχε παλι εικονα του ειχαν αλαξη μονο τη μια λεντοσειρα οσο εαν το εκνε πριν δεν ξερει ειναι μεγαλη ανθρωποι εδω δεν εχει καταλαβη τωρα που ειναι η παραμορφωση. Ομως εγω θελω να του την παραδωσο σωστη. Ισως να εχεις δικιο για το καθαρησμα. Ομως να δω και το servise menou που αναφαιρη ο Νικος αλλα πως μπενω???
Di*Ca_Electronic
14-10-18, 00:47
Πληροφορίες για διόρθωση χρωμάτων στην LG 42LB5610 (Chassis LB43B)
Το Service manual το κατεβάζεις από την ιστοσελίδα :
https://www.electronica-pt.com/esquema/tv/lg-esquemas-tv/lg-42lb5610-tc-561y-tc-5630-td-563y-td-chassis-lb43b-34310/
Στη σελίδα 66 αναφέρει πως με το τηλεχειριστήριο ελέγχεις τις τιμές των R, G, B και των R-Cut, B-Cut, G-Cut.
Κανονικά βέβαια για να πετύχεις ρύθμιση χρωμάτων (cool medium, warm) πρέπει να διαθέτεις pattern generator αλλά νομίζω
ότι κι από το service menu ότι θα τα καταφέρεις.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
ok. Δημήτρη θα το δω αύριο. Αν και όλα είναι οκ, που μπορη να έχει βλάβη?? και κάτι άλλο στο service menoy μπαίνω με οποιοδήποτε κοντρόλ lg? γιατί δεν μου έχει φέρει κοντρόλ.
Di*Ca_Electronic
16-10-18, 02:14
Βασίλη,
καλλίτερα είναι να ζητήσεις το δικό της RC.
Πολλές φορές οι εταιρείες αλλάζοντας μοντέλα κατασκευής αλλάζουν έστω και κατ΄ ελάχιστο το
κώδικα προγρ/σμού μέσω infrared κι έτσι τηλεχειριστήριο ενός μοντέλου να μην κάνει για κάποιο άλλο.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
Μάλλον δεν κούμπωσες καλά την καλωδιοταινία όταν την έκλεινες.Αρχικά έλεγξέ το και αυτό, ρίξε και λίγο σπρέι στις επαφές και έπειτα κάνε reset τις ρυθμίσεις εικόνας. Πέρασαν μέρες.. τί έκανες άραγε;