Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : [Κλιματιστικό Samsung] Αναβοσβηνει το Operation και ΔΕΝ λειτουργει: AQV12VBAN

Zavalostm
07-10-18, 17:36
Καλησπερα,
Μετα απο μετακομιση το μηχανημα αναψε για2-3 δευτεροπτα με ενδειξεις κανονικα στην οθονη και μετα εσβησε. Απο τοτε το μονο που κανει οταν το βαζω στην πριζα ειναι να αναβοσβηνει το λεντ για 3-4 λεπτακαι μετα να σβηνει. τα πρωτα δευτερολεπτα ακουγετε ενας ρελες να οπλιζει αλλα δεν δεχετε εντολες ουτε απο το τηλεκοντρολ ουτε απο το κουμπι ον-οφ.
Ο τεχνικος εφυγε και δεν μου φανηκε να εχει ξανασυναντησει την βλαβη αυτη.
Στο σερβις μανουαλ δεν γραφει κατι για μονο ενα λεντ που αναβοσβηνει.
Ερωτηση:
Στο σχεδιο παρακατω εχει δυο ασφαλειες,
https://www.manualslib.com/manual/904418/Samsung-Aqv09vba.html?page=48#manual
ξερει κανεις αν μπορει με καμενη καποια απο αυτες τις ασφαλειες να οπλιζει ο ρελες χωρις να τροφοδοτητε η πλακετα του δεκτη υπερυθρων ? (εχει και το ον-οφ κουμπι επανω!)

Υ.Γ.Ο τεχνικος δεν βλεπω να επικοινωνει μαζι μου (ειπε οτι θα το κοιταξει) αλλα και να το κανει πολυ φοβαμαι οτι θα προτεινει αλλαγη σε πλακετα-ες πραγμα που απ οτι διαβασα στο μανουαλ ειναι πολυ συνηθισμενη πρακτικη με τις προσταγες της samsung.
Εχω σκοπο να το λυσω αν χρειαστει και εχω εξοικειωση σε πλακετες και κολησεις οποτε οποια βοηθεια θα ηταν πολυτιμη .
Ευχαριστω

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
10-10-18, 21:39
Φίλε μου μάλλον θέλει προγραματισμό.

Zavalostm
11-10-18, 18:01
Εννοεις απο το τεληχειριστηριο με τους κωδικους ?
Προσπαθησα αλλα χωρις επιτυχια. Δεν αντιδρα η μοναδα σε καμια εντολη του τηλεκοντρολ , ουτε σε reset mode.

Zavalostm
29-10-18, 14:02
Λοιπον,
Ανοιξα την εξωτερικη μοναδα για να ριξω μια ματια στην πλακετα.
Με την μοναδα στο ρευμα κανονικα ειδα το πρασινο led να αναβοσβηνει και το κοκκινο να μενει σταθερα αναμμενο (το μανουαλ γραφει normal operation)
Λεω απο μεσα μου ενταξει , φταιει η εσωτερικη μοναδα !
Πριν το κλεισω ομως ειπα να κανω μια δοκιμη.
Εκλεισα το γενικο και ειδα τα led να κανουν το εξης:
Εσβησε το πρασινο αμεσως αλλα παρεμεινε το κοκκινο αναμμενο ( οκ λεω εκφορτιζει κανας πυκνωτης) για 30 περιπου δευτερα, και μετα αναβουν ολα (κιτρινο πρασινο κοκκινο) για 1 δευτερολεπτο , και μετα αναβοσβηνει το κοκκινο μονο του για 2-3 δευτερα οσπου και σβηνει και αυτο.
Στην συνεχεια ανεβασα τον γενικο και ειδα τα εξης:
3 led αναψανε αμεσως για 2-3 δευτερα και μετα εμεινε το κοκκινο σταθερα αναμμενο με το πρασινο να αναβοσβηνει.

Ειναι φυσιολογικη αυτη η συμπεριφορα?

Εχει κανεις καμια ιδεα ? στην εσωτερικη μοναδα παραμενει το ιδιο συμπτωμα .
Να κοιταξω την μεσα πλακετα?

Παραθετω τον πινακα με τα errot codes της εξωτερικης πλακετας.

45466

Δεν ειμαι ειδικος στα a/c αλλα το ενστικτο μου μου λεει οτι δεν θα πρεπει να το πεταξω για αυτη την βλαβη.

Οποια βοηθεια ευπροσδεκτη,
Ευχαριστω

Papas00zas
03-11-18, 00:22
Το έχει στο 5 και είναι κανονική λειτουργία αυτό που έγινε μετά το γενικό.Έτσι δείχνει στον πίνακα.

Zavalostm
16-07-19, 00:12
Σε περιπτωση που εχει καποιος παρομοιο προβλημα η λυση ειναι στην πλακετα on-off και υπερυθρων. Την αλλαξα και ειναι ολα οκ.