PDA

Επιστροφή στο Forum : [Κλιματιστικό F&U] Κλιματιστικο F&U 12075 inverter σφάλμα "FF"

bnikou
16-09-18, 17:14
Καλησπερα σας.Έχω το παραπανω κλιματιστικό και πριν μια εβδομαδα παρουσίασε ένδειξη "FF" και σταματησε τη λειτουργία του. Το εβγαλα από την πρίζα και μετα από λίγο ξαναλειτουργησε κανονικά για μερικες ημερες. Σήμερα το ξαναεβγαλε και πλέον λειτουργει για 20-30 λεπτά και βγάζει την ένδειξη "FF". Γνωρίζει κάποιον τί μπορεί να φταίει και πιθανό κόστος?

bnikou
18-09-18, 00:17
τελικα βρηκα αυτο στο service της εταιριας:

2)Η συσκευή μου βγάζει κωδικό FF!

Θα πρέπει να γίνει έλεγχος της συσκευής από απώλεια ψυκτικού υγρού. Τυχόν διαρροή από σωλήνωση εγκατάστασης. Επικοινωνήστε με το service.

τοFF σημαινειι FILL FREON??
Αυριο τα νεοτερα απο τον τεχνικο..

bnikou
09-06-19, 21:32
τελικα βρηκα αυτο στο service της εταιριας:

2)Η συσκευή μου βγάζει κωδικό FF!

Θα πρέπει να γίνει έλεγχος της συσκευής από απώλεια ψυκτικού υγρού. Τυχόν διαρροή από σωλήνωση εγκατάστασης. Επικοινωνήστε με το service.

τοFF σημαινειι FILL FREON??
Αυριο τα νεοτερα απο τον τεχνικο..

Ηρθε ο τεχνικός συμπλήρωσε φρέον αλλά το πρόβλημα δεν λύθηκε.
το κλιματιστικό δουλεύει (ο αέρας παγάκι) αλλά στα 20 λεπτά και αφού πιάσει θερμοκρασία κόψει ταχύτητα ο εσωτερικός ανεμιστήρας σταματάει και βγάζει πάλι το ff. Αν το βγάλω πό τη μπρίζα και το ξανανοίξω δουλευει κανονικά (παγάκι πάλι). Ο τεχνικός δεν ήξερε !!!! Μου είπε ότι ΙΣΩΣ είναι κάποιος αισθητήρας θερμοκρασίας στην εξωτερική ή στην εσωτερική μονάδα.
Μέτρησα με πολύμετρο τους αισθητήρες και δείχνουν τα εξής
Εσωτερικά o RT 0,41 και ο άλλος 0,22 με το πολύμετρο στα 200κ. είναι μαζί τετράπινοι.
Στην εξωτερική μονάδα ο πλαστικός 0,41, ο ένας μεταλλικός 0,41 και ο άλλος πίσω στα στοιχεία 38,4 με το πολύμετρο πάντα στα 200Κ. Αυτοί είναι σε 6πινο. Είναι σωστές οι ενδείξεις? φταίνε οι αισθητήρες?
να τους αλλάξω?

Είμαι στο τσακ να το πετάξω και να πάρω άλλο.

Τεχνικός ψυκτικός
12-06-19, 13:51
Με τι φρεον δουλεύει;

bnikou
13-06-19, 00:50
Με τι φρεον δουλεύει;
R410.
H βλάβη αποκαταστάθηκε. Δεν έφταιγε η μικρή απώλεια φρέον. Αποδείχτηκε ελλατωματικό το μεταλλικό θερμίστορ (αυτό που έδινε 0,22). Αντικατασταθηκε με ένα ίδιο (5ΚW) με κόστος 2€.Το μηχάνημα δουλευει σαν καινουριο. Καλύτερα από καινουριο. Το FF σημαίνει και "άλλη βλαβη" Πιάσε το αυγό και κουρευτο... Σε F&U σε United και σε midea ff= φρεον ή άλλη βλαβη. Η πλακέτες του f&u και ο συμπιeστής του είναι panasonic.

Νικόλαος@1976
01-08-21, 20:14
Σε παρακαλώ πολύ πάρε με τηλέφωνο αν θέλεις 6996812599 έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα και δεν μπορώ να το βρω κάπου σε παρακαλώ να μου πεις τουλάχιστον που το βρήκες ευχαριστώ πολύ

mikemtb73
02-08-21, 00:20
Σε παρακαλώ πολύ πάρε με τηλέφωνο αν θέλεις 6996812599 έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα και δεν μπορώ να το βρω κάπου σε παρακαλώ να μου πεις τουλάχιστον που το βρήκες ευχαριστώ πολύΔεν νομίζω ότι είναι σωστό να βάζεις το κινητό σου σε δημόσιο φόρουμ [emoji85]

kga1
20-09-21, 01:24
R410.
H βλάβη αποκαταστάθηκε. Δεν έφταιγε η μικρή απώλεια φρέον. Αποδείχτηκε ελλατωματικό το μεταλλικό θερμίστορ (αυτό που έδινε 0,22). Αντικατασταθηκε με ένα ίδιο (5ΚW) με κόστος 2€.Το μηχάνημα δουλευει σαν καινουριο. Καλύτερα από καινουριο. Το FF σημαίνει και "άλλη βλαβη" Πιάσε το αυγό και κουρευτο... Σε F&U σε United και σε midea ff= φρεον ή άλλη βλαβη. Η πλακέτες του f&u και ο συμπιeστής του είναι panasonic.

Που βρήκες το ανταλλακτικό με 2€;;;