PDA

Επιστροφή στο Forum : [Whirlpool] Πλυντήριο Whirlpool δεν εχει δύναμη να πλήνει τα ρούχα

manos_3
01-08-18, 19:02
Γεια σας.
Έχω ένα Whirlpool AWO 6041 γύρω στα 8 χρόνια.Εδώ και 5 μήνες στη κανονική λειτουργια, εκεί που πλένει τα ρούχα δηλαδή, δεν έχει δύναμη να γυρισει το κάδο ούτε δεξια ούτε αριστερα.Κάνει προσπάθεια να σπρώξει αλλά δε μπορεί.Μπορεί να γυρισει 5-10 στροφες και μετά ζορίζεται .Σταματάει και ανάβει κόκκινο led....Του έβαλα ελάχιστα ρούχα και μια φορά και καθόλου και κάνει το ίδιο...Στο στύψιμο όμως δουλεύει κανονικά και επιταχύνει μια χαρά και δεν αφήνει νερά στα ρούχα. Τι μπορεί να φταίει; Ξέχασα....στη σύντομη πλήση των 30 λεπτών συνήθως ολοκληρώνει τη πλήση ....Μερικές φορές κολλάει και εκεί.

chipakos-original
01-08-18, 19:45
Το ότι ανάβει κόκκινο λαμπάκι είναι φυσιολογικό διότι πολλά μοτέρ όπως και το δικό σου έχει Encoder πάνω στο μοτέρ οπότε καταλαβαίνει προφανώς ότι δεν ρολλάρει. Δεύτερη σκέψη είναι ότι ο ιμάντας του μοτέρ έχει παλιώσει και γλυστράει οπότε δεν επιτυγχάνει το γύρισμα του κάδου. Αυτά από εμένα ο λόγος σε πιο ειδικούς με το εν λόγω άθλημα.

manos_3
01-08-18, 21:06
Ευχαριστώ για την απάντηση....Αν είναι ο ιμάντας το πρόβλημα πως καταφέρνει να περιστρέφει άψογα το καδο στη διαδικασία της στηψης;

chipakos-original
01-08-18, 22:12
Λογικό το ερώτημα. Σίγουρα δεν θα το καταφέρνει με 100% επιτυχία (εννοώ με 100% απόδοση ) αλλά μάλλον λόγω ταχύτητας το καταφέρνει.Πρέπει να το παρακολουθήσεις εν λειτουργία.ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΑΚΡΙΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΑΠΟ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΙΝΕΙΤΑΙ

manos_3
01-08-18, 23:01
OK....θα το λυσω αύριο και θα δω τη συμπεριφορα του....Εννοεις απο τη πίσω μεριά που είναι το μοτέρ έτσι;

chipakos-original
02-08-18, 00:09
Ναι φυσικά και προσωπικά πιστεύω ότι αν έχω πέσει μέσα στην πρόβλεψη θα το βρεις σχετικά εύκολα.Ιδίως αν ο ιμάντας έχει φθορά θα φανεί εύκολα.Πριν το βάλεις να λειτουργήσει ρίξε μία ματιά στον ιμάντα. Να έχεις και φακό μαζί σου.

manos_3
02-08-18, 00:19
Ευχαριστώ chipako...Θα το δω αύριο και θα σου πω.Καλό βράδυ να 'χεις.

manos_3
02-08-18, 17:14
Λοιπόν, απ'ότι είδα δεν φταίει ο ιμάντας. Δεν είναι καθόλου φθαρμένος και περιστρέφεται κανονικά.Το μοτέρ ζορίζεται απ΄ότι είδα και δεν έχει δύναμη να γυρίσει το κάδο.Δείτε ένα video μήπως καταλάβετε περισσότερα.

http://youtu.be/RNCZD_nGnfc

p270
02-08-18, 17:56
ασχετος με τα πλυντηρια αλλα αυτο μηπως εχει πυκνωτη για την εκκινηση του μοτερ; αν εχει ισως θελει αλλαγη

manos_3
02-08-18, 18:57
Παναγιώτη το σκέφτηκα αυτό γιατί κάπου το είχα διαβάσει και σε αυτό το φόρουμ αλλά με το λίγο που έψαξα δεν τον βρήκα και δεν ξέρω και αν έχει...Ας μας πληροφορήσει κάποιος ποιο έμπειρος παρακαλώ...

konman
02-08-18, 20:35
Κανε δοκιμη απο αλλη παροχη ρευματος

gg4a
02-08-18, 20:58
Καλησπερα
βγάλε τον ιμάντα και δες εάν έχει θέμα το ρουλεμάν του κάδου.
δες εάν έχει τζόγο.
πιθανό να έχει χαλάσει και ζορίζεται να το γυρίσει.

tipos
02-08-18, 21:16
Βγαλε το μοτερ και δες στο πισω μερος εχει ενα πηνειο,μεσα στο πηνειο εχει ενα μαγνητη.ισως να εχει σπασει.Μια αλλη περιπτωση ειναι να εχει προβλημα η πομπινα του μοτερ.
Δες και αυτο https://www.how-to-repair.com/help/how-to-enter-test-mode-on-whirlpool-awod-awd-series-repair-faults-test-errors/

manos_3
24-08-18, 15:45
Παιδιά ήρθε πριν λίγος ένας τεχνικός από αντιπροσωπεία whirlpool ,τσέκαρε το πλυντήριο και μου είπε ότι είναι η πλακέτα ελαττωματική και μου τα κάνει αυτά τα προβλήματα....Κόστος νέας πλακέτας 170 €...Μου ήρθε ταμπλαζ μόλις το άκουσα...με 200€ αγοράσεις νέο πλυντήριο....Συμφωνείται ,όσοι γνωρίζουν, με αυτή του τη διάγνωση;;;Μου είπε ότι από κει κανονίζει τι ρεύμα θα δώσει στο μοτέρ και δεν δίνει το σωστό.Αν μπορείτε να με βοηθήσετε να βγάλω μια άκρη, ακόμα και αν φταίει η πλακέτα αν επισκευάζεται....γιατί δεν υπάρχουν τώρα λεφτά για αγορές.Ευχαριστώ!

ΥΓ....Τον ρώτησα αν υπάρχει περίπτωση να φταίει ενας πυκνωτής που διαβαζω στα διαφορα φόρουμ και μου είπε όχι γιατί έχει καρβουνάκια.

Panoss
24-08-18, 17:20
ακόμα και αν φταίει η πλακέτα αν επισκευάζεται...
ΑΝ φταίει η πλακέτα υπάρχει η περίπτωση να επισκευάζεται.
Αυτό θα το μάθεις αν πας με την πλακέτα ανά χείρας και πας σε κάποιον ηλεκτρονικό που ασχολείται με επισκευές κοντά σου (ρώτα σε 2-3 εργαστήρια επισκευής ηλεκτρονικών για να μάθεις τιμές).
Αλλά πρώτα θα πρέπει να σιγουρευτείς ότι είναι η πλακέτα...(με την εις άτοπον απαγωγή, αποκλείοντας δηλαδή την περίπτωση να είναι κάτι άλλο).

ΥΓ....Τον ρώτησα αν υπάρχει περίπτωση να φταίει ενας πυκνωτής που διαβαζω στα διαφορα φόρουμ και μου είπε όχι γιατί έχει καρβουνάκια.
...έχει καρβουνάκια, άρα δεν έχει πυκνωτή. Αυτό εννοούσε αλλά ως γνήσιος Έλλην είπε τα μισά κι αυτά με το τσιγκέλι...
Άρα, όντως δεν φταίει ο πυκνωτής...γιατί δεν έχει! :lool:

Κυριακίδης
24-08-18, 19:12
Ξέχασα....στη σύντομη πλήση των 30 λεπτών συνήθως ολοκληρώνει τη πλήση ....Μερικές φορές κολλάει και εκεί.
Για τις φορές που δεν κολλάει στο σύντομο πρόγραμμα (εννοείς φορτωμένο με ρούχα? ) και πάει απροβλημάτιστα? / γυρίζει το μοτέρ με την πλήρη ισχύ χωρίς προβλήματα?

manos_3
26-08-18, 12:22
Για τις φορές που δεν κολλάει στο σύντομο πρόγραμμα (εννοείς φορτωμένο με ρούχα? ) και πάει απροβλημάτιστα? / γυρίζει το μοτέρ με την πλήρη ισχύ χωρίς προβλήματα?

Σωστα με γεμάτο το κάδο ρούχα ολοκληρώνει απροβληματιστα τη πλύση.

Κυριακίδης
26-08-18, 20:43
Άρα αποκλείουμε την πιθανότητα #13. Διαβάζοντας πάλι το 1ο ποστ ναι δείχνει να έχει πρόβλημα στην πλευρά πλακέτας αλλά όχι (πιθανόν) για αντικατάσταση , αλλά για πιθανή επισκευή π.χ. ψυχρές κολλήσεις κτλ , αυτό σε συνδυασμό με το ότι στο κάνει το πρόβλημα που και που και στο σύντομο πρόγραμμα . Οπότε ακολουθείς την πρόταση #15.

manos_3
28-08-18, 12:48
Άρα αποκλείουμε την πιθανότητα #13. Διαβάζοντας πάλι το 1ο ποστ ναι δείχνει να έχει πρόβλημα στην πλευρά πλακέτας αλλά όχι (πιθανόν) για αντικατάσταση , αλλά για πιθανή επισκευή π.χ. ψυχρές κολλήσεις κτλ , αυτό σε συνδυασμό με το ότι στο κάνει το πρόβλημα που και που και στο σύντομο πρόγραμμα . Οπότε ακολουθείς την πρόταση #15.

Ευχαριστώ πολύ Πέτρο...Θα την κοιτάξω...
Ερώτηση...στο πλυντήριο αυτό η πλακέτα είναι μπροστά στη φάτσα εκεί που ναι τα led του;

Κυριακίδης
28-08-18, 14:20
στο πλυντήριο αυτό η πλακέτα είναι μπροστά στη φάτσα εκεί που ναι τα led του;
Ναι
http://www.eaparts.gr/modelsearch.aspx?man=WHIRLPOOL&mod=859236626008&mid=11174

giagiwtis
05-10-18, 09:34
Καλησπέρα σε αυτή την περιπτώσει μέτρα τον ταχογραφο πίσω; πο το μοτέρ άμα είναι καλός υπάρχει πρόβλημα στην πλακέτα. Λογικά το πρόβλημα στην πλακέτα το εστιάζεις στα εξαρτήματα που έχουν σχέση με το μοτέρ. Από εκεί κ πέρα αν δεν βγάλεις άκρη έχω πλακέτα από το πλυντήριο

Panoss
05-10-18, 11:13
Υπάρχει η περίπτωση να είναι τα ΚΑΡΒΟΥΝΑΚΙΑ.