Επιστροφή στο Forum : [Siemens] Μειωμενη ψυξη σε ψυγειο siemens KG57NVI20/04
Γεια σας,
Το ψυγειο το εχω 4 χρονια χωρις προβλημα μονο καποιους θορυβους για την αποψυξη.
Πριν λιγες μερες πρατηρησα μειωμενη ψυξη και στην καταψυξη και στην συντηρηση. Ανεβασα λιγο τον θερμοστατη αλλα τιποτα. Την επομενη μερα το αποσυνδεσα και εκανα αποψυξη για πανω απο 60 ωρες . Δεν παρατηρησα πουθενα παγο και κατα την αποψυξη γεμισε λιγο νερο το δοχειο στο πισω μερος αλλα δεν ειχα νερα στο πατωμα.
Οταν το ξανασυνδεσα δεν εμεινα και πολυ ικανοποιημενος . Εχω σχεδον αδειο και δεν παγωνει ωπως πριν ενα μπουκαλι νερο. Ο ανεμιστηρας δουλευει οταν κλεινει η πορτα. Και το μοτερ δουλευει γενικα και ειναι ζεστο το πιρω μερος του ψυγειου. Οταν βαζω την λειτουργια super μαλλον λειτουργει χειροτερα.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180720/80e19dfc4c830152fda2fd1da343d6a2.jpg
Και κατι ακομα εχω πολυ καιρο να το ακουσω να κανει θορυβους αποψυξης. Μετα την βλαβη ουτε καν.
Και κατι ακομα εχω πολυ καιρο να το ακουσω να κανει θορυβους αποψυξης. Μετα την βλαβη ουτε καν.
Άρα δεν κάνει απόψυξη, οπότε έχουμε δύο περιπτώσεις:
1. έχει βλάβη το κύκλωμα απόψυξης
2. έχει βλάβη το κύκλωμα ψύξης, οπότε δεν δημιουργούνται πάγοι, οπότε κατά την απόψυξη δεν υπάρχουν πάγοι για να λιώσουν, οπότε δεν δημιουργούνται και οι σχετικοί θόρυβοι
Αναφέρεις όμως:
Την επομενη μερα το αποσυνδεσα και εκανα αποψυξη για πανω απο 60 ωρες . Δεν παρατηρησα πουθενα παγο και κατα την αποψυξη γεμισε λιγο νερο το δοχειο στο πισω μερος αλλα δεν ειχα νερα στο πατωμα.
Οταν το ξανασυνδεσα δεν εμεινα και πολυ ικανοποιημενος . Εχω σχεδον αδειο και δεν παγωνει ωπως πριν ενα μπουκαλι νερο.
Έκανες απόψυξη για 60 ώρες.
Μια χαρά.
Το ξανάβαλες να δουλέψει και δεν δούλεψε σωστά για μερικές ώρες ή μέρες.
Αν δούλευε σωστά μετά την απόψυξη το πρόβλημα θα ήταν στο σύστημα απόψυξης.
Δεν δούλεψε σωστά όμως, άρα το πρόβλημα είναι στο σύστημα ψύξης Ή στην κυκλοφορία του αέρα.
(παρμένο από το δάσκαλο Σάκη (http://www.howtofixit.gr/forum/showthread.php?t=64667&p=594763&viewfull=1#post594763). Ο Σάκης είναι μια κινητή εγκυκλοπαίδεια που κυκλοφοράει μέσα στο φόρουμ :lool:)
(αν το πρόβλημα ήταν στην κυκλοφορία του αέρα, θα δούλευε η ψύξη και η απόψυξη οπότε θα άκουγες το θόρυβο. Άρα η κυκλοφορία του αέρα βγαίνει από τη λίστα των πιθανών βλαβών)
Μην τα παίρνεις τοις μετρητοίς αυτά που γράφω, περίμενε κάποιος πιο έμπειρος από μένα να τα διαψεύσει ή να τα επιβεβαιώσει.
Εφοσον εκανες 60 ωρες αποψυξη και το ψυγειο εξακολουθει να μην αποδιδει ενω ο ανεμηστηρας δουλευει καλα τοτε η βλαβη ειναι ψυκτικη και οχι ηλεκτρικη.Για να ακουσεις τους θορυβους θα πρεπει να παγωσει σωστα ολο το στοιχειο,διαφορετικα δεν υπαρχει λογος να δωθει εντολη αποψυξης.Για του λογου το αληθες μπορεις να ανοιξεις τα πλαστικα καπακια μεσα στην καταψυξη ωστε να δεις αν παγωνει ολο το στοιχειο.
Ευχαριστω για τις απαντησεις! Να μην ξεπαγωνει επειδη δεν πιανει σωστες θερμοκρασιες δεν ειναι πιθανο; Σκεφτομαι μηπως το προβλημα ειναι στον θερμοστατη.
Το μοτερ δουλευει συνεχως;;;
Κυριακίδης
22-07-18, 22:20
Ευχαριστω για τις απαντησεις! Να μην ξεπαγωνει επειδη δεν πιανει σωστες θερμοκρασιες δεν ειναι πιθανο; Σκεφτομαι μηπως το προβλημα ειναι στον θερμοστατη.
Και ποιες είναι αυτές οι θερμοκρασίες ? π.χ. το έβαλες τώρα να δουλέψει .... "το θερμόμετρο στην κατάψυξη / ή συντήρηση σου έδειχνε τόσο " ..... μετά από 1 ώρα .... "μου έδειξε τόσο στην κατάψυξη / ή συντήρηση " ..... μετά από 2 ώρες ...."μου έδειξε τόσο " ...
μηπως το προβλημα ειναι στον θερμοστατη.
Καλά τώρα το πας πολύ μακριά (αν πρώτα δεν αναφέρεις τίποτα για υπάρχοντες θερμοκρασίες στους τάδε χρόνους ) κτλ . Πώς θα βγουν συμπεράσματα ?
Πιο χρήσιμο είναι να ξέρει κανείς τις υπάρχουσες θερμοκρασίες στους τάδε χρόνους , παρά την αναφορά αν λειτουργεί ο ανεμιστήρας με κλειστές τις πόρτες .