Επιστροφή στο Forum : [Siemens] KS 43V011E/03
giannis_pt
19-07-18, 12:09
Ερωτηση αρχαριου για ψυγειοκαταψυκτη siemens με μειωμενη αποδοση. Επανω στον θερμοστατη πανε 2 καλωδια(τα εχω κυκλωμενα 1-2) που μεταξυ τους εχουν 3 kohm αντισταση το θεμα μου ειναι οτι δεν καταφερα να βρω την αλλη ακρη τους πισω στο μοτερ υπαρχει καμια περιπτωση να βρισκονται καπου μεσα στην μονωση του ψυγειου και να καταληγουν σε καποιον πυκνωτη???
Κυριακίδης
19-07-18, 19:57
για ψυγειοκαταψυκτη siemens με μειωμενη αποδοση.
Αν αυτή η μειωμένη απόδοση είναι με το μοτέρ να λειτουργεί συνεχώς (προφανές συμπέρασμα ) , τότε ποιος ο λόγος ελέγχου γύρω από τον θερμοστάτη?
giannis_pt
19-07-18, 20:16
Απλα ειπα να το ψαξω ολο το συστημα και επεσα σε αυτα τα 2 καλωδια τα οποια δεν ξερω που καταληγουν και για αυτο τον λογο ανοιξα το θεμα μηπως και γνωριζει καποιος...
Τα καλωδια που σου δινουν αυτη την ωμικη αντισταση ειναι της θερμικης αντιστασης 17watt που εχει μεσα στη μονωση και πισω απο το στοιχειο.Δεν μπορεις παντα να εχεις προσβαση σε αυτες τις αντιστασεις,πολλες φορες δεν μπορουμε να τις αλαξουμε σε περιπτωση που καουν ή βραχυκυκλωσουν.Παντως δεν ειναι αυτη η αιτια της μειωμενης αποδοσης.Οπως σου γραφει και ο Πετρος σε περιπτωση που το μοτερ δεν κανει παυσεις τοτε το προβλημα απαιτει επαγγελματια ψυκτηκο.Αν κανει παυσεις τοτε πολυ πιθανο να εχει βλαβη ο θερμοστατης.
giannis_pt
19-07-18, 21:49
Φιλε τιπος εξυγησε μου σε παρακαλω πως γινεται μια αντισταση να θερμαινεται μονο με φαση γιατι πανω στον θερμοστατη βλεπω να πηγαινει μονο η φαση το 6 ειναι το καλωδιο που εχει παντα ρευμα και ερχεται απο κατω 3 ειναι διακοπτομενο οταν κλεινεις τον θερμοστατη κοβει το ρευμα απο εκει παιρνει και ο διακοπτης της λαμπας...και το 4 ειναι η εντολη του θερμοστατη που παει στο common επανω στο μοτερ...
Papas00zas
20-07-18, 09:11
Ο θερμοστάτης είναι σε σειρά με το μοτέρ.Η λάμπα έχει δικό της διακόπτη
giannis_pt
20-07-18, 09:49
Φυσικα και η λαμπα εχει δικο της διακοπτη αλλα εαν γυρισεις τον θερμοστατη στο 0 εκει που κανει το κλακ αυτοματος σταμαει να δινει ρευμα και στον διακοπτη της λαμπα...Παντος τον ουδετερο καταλαβα που τον βρισκει και αναβει η αντισταση οταν κοψει ο θερμοστατης ο ουδετερος κανει επιστροφη μεσο του τυλιγματος του μοτερ...