Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : [AEG] Electrolux Favorit F52850

GiorgosVal
23-06-18, 21:33
Γεια σας και καλώς σας βρήκα!

Έχω ένα θέμα με το πλυντήριο πιάτων μου. Καταρχάς να διευκρινήσω ότι δεν έχω "ξανασκαλίσει" κάποιο πλυντήριο, ωστότο κάποιες βασικές γνώσεις τις έχω ως ηλεκτρολόγος. Έτσι ζητάω την βοήθεια όσων κατέχουν το άθλημα μπας και τα καταφέρω να το φτιάξω.

Το πρόβλημα: Πατάω το κουμπί ON, ανάβει η οθόνη κανονικά. Για 30-40 δευτερόλεπτα εισάγεται νερό στο θάλαμο κι έπειτα η οθόνη παθαίνει μπλακ αουτ. Μόλις γίνει το μπλακ ουτ αρχίζει και δουλεύει η αντλία εξαγωγής του νερού, κι επίσης το πλυντήριο γενικά "δεν ακούει", δηλαδή πατάω το κουμπί ON/OFF ώστε το πλυντήριο να σταματήσει αλλά δεν σταματάει.

Κάτι που παρατήρησα (που μπορεί να είναι και άσχετο): Αν όσο δουλεύει η αντλία εξαγωγής νερού γείρω ελαφρά το πλυντήριο προς τα πίσω, τότε η οθόνη ξανανάβει, σταματάει η εξαγωγή νερού, και αρχίζει πάλι η εισαγωγή νερού. Αν βέβαια το αφήσω κάτω πάλι τότε ξαναγίνεται το ίδιο από την αρχή. Για κάμποσο διάστημα μάλιστα το εκμεταλλευτήκαμε αυτό και λειτουργούσαμε το πλυντήριο υπό αυτή την κλίση, αλλά τώρα ούτε αυτό γίνεται.

Άν θα μπορούσε κάποιος να με κατευθύνει προς τα πού να κοιτάξω, τι ελέγχους να κάνω...

Έχω ήδη κάνει το πλυντήριο φύλλο και φτερό σχεδόν και κάθετι που βγάζω το τσεκάτω αν είναι βουλωμένο και ηλεκτρικά αν μπορώ να δω κάτι. Δεν ξέρω αν πρέπει να επεκταθώ άλλο για αρχή, να μην σας κουράσω κιόλας.

Και μερικές πρώτες φωτό από το πλυντήριο
45021
45022
45023
45024
45025

tipos
24-06-18, 14:55
Στην τελευταια φωτο πανω απο τον ταχυθερμοσυφωνα εχει ενα μπεζ πλαστικο κουτι.Ειναι η αεροπαγιδα,βγαλτην και καθαρισε την καλα οπως και τα δυο σωλινακια που κουμπωνουν επανω.

GiorgosVal
25-06-18, 18:00
Γεια χαρά Σάκη, σ' ευχαριστώ για την απάντηση καταρχάς.

Αυτό το μπεζ δεξαμενάκι το καθάρισα και όντως έβγαλε πολύ βρώμα από μέσα. Τέσταρα επίσης και τον διακόπτη που συνδέεται το δεξαμενάκι, φυσσώντας άκουγα ένα "κλικ" κι επίσης το μετρησα με πολύμετρο.

Μέχρι στιγμής έχω τσεκάρει την αντίσταση και λειτουργεί.
Επίσης χθες σύνδεσα απ' ευθείας 230V στην αντλία πλύσης (χωρίς τον πυκνωτή) και με μικρή υποβοήθηση με το χέρι πήρε μπρος.
Μετά δοκίμασα να βάλω παράλληλα τον πυκνωτή, να δω αν θα πάρει μπρος και δεν πήρε.

Κάποια θέματα που με προβληματίζουν:

1. Ο πυκνωτής υποτίθεται πρέπει να είναι 3μF +/- 5%, δηλαδή το ελάχιστο 2,85μF. Μετρώντας το όργανο έδειξε 2,6 μF (-13%). Δεν είναι βρχυκυκλωμένος όμως. Μήπως να τον άλλαζα;

2. Πάνω στη σωλήνα της αντλίας είναι προσαρμοσμένο κάποιο στοιχείο που δεν γνωρίζω τι είναι. Το μέτρησα και έδειχνε 3.5 kΩ κρύο, κι όταν άναψα την αντίσταση έπεφτε σταδιακά. Μήπως είναι κάποιος αισθητήρας θερμοκρασίας; Το εξάρτημα φαίνεται στην παρακάτω φωτό, με τα μπλε καλώδια.
45030

3. Πώς μπορώ να τσεκάρω ότι ο διακόπτης εκεί που βάζουμε το αλάτι λειτουργεί; Έχω αδειάσει το δοχείο του και με το buzzer δείχνει ότι είναι κλειστός.

tipos
25-06-18, 21:18
1-Ειναι μικρη η διαφορα,θα επρεπε να δουλεψει.Τι εννοεις τον εβαλες παραληλα? Το μοτερ εχει δικιατου αναμονη 2 καλωδια για τον πυκνωτη.
2-Ειναι το αισθητηριο και ειναι καλο.
3-Ειναι μαγνητικος διακοπτης και τον ελεγχεις με ενα μαγνητη αν ανοιγοκλεινει.Και χαλασμενος να ειναι δεν ενοχλει τη λειτουργεια του πλυντηριου.
Αν η μπεζ δεξαμενη ειναι καθαρη οπως και οι δυο σωληνες τοτε σε περιπτωση που η βλαβη ειναι απο υπερχυληση ισως χρειαστει μια μικρη ρυθμηση στον πιεζοστατη,το εχω συναντηση αρκετες φορες.Χρειαζεται ομως αρκετη προσοχη γιατι μπορει να σου ξεφυγει η ρυθμηση και μετα να δουλευει ακομα και χωρις νερο με οτι ασχημο αποτελεσμα συνεπαγεται.

GiorgosVal
26-06-18, 00:12
Γεια χαρά και πάλι! Μόλις τελείωσα το μοντάρισμα του πλυντηρίου... το έλυσα ολόκληρο κι έμεινε μόνο το κουφάρι του, το καθάρισα και πλέον μπορώ να πω ότι λάμπει! :)
Τέσταρα τα πάντα νομίζω, το καθένα ξεχωριστά (πλην εγκεφάλου σαφώς) και όλα φαίνονται να λειτουργούν (ή τουλάχιστον έτσι νομίζω! )

Σάκη τα καλώδια της αντλίας φαίνονται παρακάτω
45071

Τα κόκκινα καλώδια έρχονται από τον εγκέφαλο. Τα μπλε-μαύρο από τον πυκνωτή.
Τα αποσύνδεσα όλα, και στη θέση των μπλε-μαύρο έβαλα κατευθείαν 230V και με μία μικρή υποβοήθηση με το χέρι η αντλία δούλεψε.
Μετά δοκίμασα στα ίδια καλώδια να προσθέσω και τον πυκνωτή παράλληλα. Υπέθετα έτσι ότι η αντλία θα δουλέψει χωρίς την υποβοήθηση με το χέρι (αλλά με του πυκνωτή) αλλά απ' ότι καταλαβαίνω μάλλον κάτι δεν έκανα σωστά;

Ευχαριστώ και πάλι για την απάντηση!
Καλό βράδυ!

Papas00zas
26-06-18, 16:40
Καλό είναι να αλλαχτεί ο πυκνωτής της αντλίας διότι έχει πεσμένη χωρητικότητα.Είναι πυκνωτής εκκίνησης και το σύμπτωμα που κάνει είναι κλασικό δείγμα ότι θέλει αλλαγή.Δεν συνεπάγεται απαραίτητα βραχυκύκλωμα για να μη δουλεύει,άλλωστε σε αυτή την περίπτωση θα έριχνε ασφάλεια.

GiorgosVal
26-06-18, 20:21
Σας ευχαριστώ και τους δύο για την απάντηση!
Σκέφτομαι ακόμα να μην βάλω χέρι στον πιεζοστάτη, μιας και δεν το έχω ξανακάνει, επομένως θα αγοράσω καινούριο πυκνωτή, να τον αλλάξω προληπτικά έστω.

Κι αν δω ότι δεν γίνεται δουλειά έτσι, θα προχωρήσω στη λύση που προτείνει ο Σάκης, με τη ρύθμιση του πιεζοστάτη.
Οστόσο Σάκη, αν δεν σου είναι κόπος να μου περιέγραφες πώς θα ρύθμιζα τον πιεζοστάτη..
Βλέπω έχει δύο πλαστικές βιδούλες, αλλά δεν ξέρω ποιά πρέπει να πειράξω, και με ποιά φορά..

45074

tipos
26-06-18, 20:48
Στο μοτερ εχεις 5 καλωδια,τα δυο κοκκινα με την φυσα ειναι ταχογενητρια.Τα αλλα 3 ειναι γενικο-κυριο και βοηθητικο.Στον πυκνωτη ποσα καλωδια εχει?Αν εχει 3 ανεβασε φωτο να δω τα χρωματα.Απο την περιγραφη σου καταλαβαινω οτι δεν χρησιμοποιησες το γενικο γιαυτο και δεν δουλεψε.
Στον πιεζοστατη ΑΝ χρειαστει θα δωσεις μιση το πολυ μια στροφη αριστεροστροφα τη βιδα που βρισκεται μπροστα απο το μαυρο καλωδιο.ΟΧΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ.

Κυριακίδης
26-06-18, 20:57
Διαρροές νερού έχει και γιαυτό τα ανεπιθύμητα συμπτώματα . Στην 2η φωτό τουλάχιστον βλέπουμε διαρροή στους μεντεσέδες πόρτας και κάτω από το παγούρι , αλλά και στους σφιγκτήρες της αντλίας αποχέτευσης , και στο εξωτερικό πάτωμα της συσκευής διακρίνονται χρόνια άλατα , διόρθωσε τα αυτά και μην αλλάξεις τίποτα ακόμα και ξαναδοκίμασε ελέγχοντας επίμονα για εντοπισμό πρόσθετων διαρροών νερού . Θα πρέπει να βρεις τρόπο να παρακάμψεις προσωρινά τον φλοτεροδιακόπτη.

GiorgosVal
26-06-18, 20:57
Στον πυκνωτή πάνε 2 μαύρα κι 1 μπλε. Βέβαια τα 2 μαύρα ουσιαστικά είναι το ίδιο καλώδιο, απλά χρησιμοποιούν τους ακροδέκτες του πυκνωτή ως κλέμμες.
45075

Στην 2η φωτό τουλάχιστον βλέπουμε διαρροή στους μεντεσέδες πόρτας και κάτω από το παγούρι , αλλά και στους σφιγκτήρες της αντλίας αποχέτευσης... Θα πρέπει να βρεις τρόπο να παρακάμψεις προσωρινά τον φλοτεροδιακόπτη.

Άρα λες να άλαλζα το λάστιχο της πόρτας; Και να δοκίμαζα να βάλω καινούριους σφιγκτήρες στο λάστιχο της αντλίας αποχεύτευσης;
Όντως, έχει γενικά διάβρωση, ορίστε και μία πιο κοντινή φωτό
45076

tipos
26-06-18, 21:06
Αρα το κοκκινο ειναι φαση,το μαυρο ουδετερος και το μπλε πυκωτης.Το μπλε για να το πουμε χοντρα ειναι και αυτο ουδετερος μεσω του πυκνωτη.Οι ονομασιες κανονικα ειναι
κοκκινο-γενικο
μαυρο-κυριο
μπλε-βοηθητικο

GiorgosVal
26-06-18, 21:24
Άρα Σάκη, αν καταλαβαίνω σωστά, θα πρέπει να συνδέσω τον πυκνωτή στο μαύρο-μπλε, αλλά να δώσω ΔΕΗ στο κόκκινο-μαύρο;
Δηλαδή το παρακάτω κύκλωμα;
45078

Αν το κάνω αυτό, με το που δώσω 230V στην αντλία, θα πρέπει να ξεκινήσει να γυρίζει μόνη της;

tipos
26-06-18, 21:33
Σωστα.Αν ειναι καλο το μοτερ θα δουλεψει.

GiorgosVal
26-06-18, 22:12
Δούλεψε! Άρα μοτέρ και πυκνωτής είναι ΟΚ!

Άρα τώρα που καταλήγουμε...; :confused1: Αντλία πλύσης, πυκνωτής, αντλία στεγνώματος, θερμαντικό στοιχείο, αισθητήριο στη σωλήνα της αντλίας, είναι ΟΚ.

Λες να είναι αυτό που είπε πριν ο Πέτρος, να έχει δλδ διαρροή νερού... Θα δοκιμάσω να παρακάμψω τον φλοτεροδιακόπτη να δω τι θα γίνει.

tipos
26-06-18, 22:20
Ναι εχει δικιο ο Πετρος.Βαλε το πλυντηριο να δουλεψει χωρις το κατω καπακι και δες απο που χανει νερο.Οταν δουλευει χωρις το κατω καπακι δεν δουλευει το φλοτερ εκτος και αν ειναι κολημενο.Αν χανει απο το σωληνα πανω απο το φλοτερ τοτε η βλαβη ειναι απο υπερχυληση.Γιαυτο ειπα οτι μπορει να χρειαστει ελαχιστη ρυθμηση ο πιεζοστατης.

GiorgosVal
26-06-18, 22:58
Αυτό ακριβώς έγινε! Το έβαλα να δουλέψει χωρίς το καπάκι, και μετά από 40 δευτερόλεπτα (που γέμισε ο κάδος) άρχισε να χάνει από το σωληνάκι πάνω από το φλοτέρ! Όμως επειδή το φλοτέρ παρακάμφθηκε τελικά πήρε μπρος η πλύση!

Άρα γυρίζω ελάχιστα αριστερόστροφα τη βίδα που είπες, Σάκη και σας ενημερώνω!

GiorgosVal
26-06-18, 23:54
Μαστόρια μου σας ευχαριστώ!!
Γύρισα τη βίδα στον πιεζοστάτη κατά 1/4 της στροφής, αριστερόστροφα και το πρόβλημα λύθηκε!
Το πλυντήριο μου λειτουργεί κανονικά και ήδη βρίσκεται στη μέση του προγράμματος πλύσης!

Να πω σε αυτό το σημείο ότι δεν ήξερα την ύπαρξη αυτού του φόρουμ, κι έτυχε να πέσω πάνω του καθώς γκούγκλαρα για να βρω λύση στο πρόβλημα. Από εδώ και πέρα μου φαίνεται θα γίνω όμως πιο συχνός επισκέπτης!

Καλώς σας βρήκα λοιπόν, και χίλια ευχαριστώ και πάλι!

sokri_m@yahoo.gr
31-05-19, 18:57
Καλησπέρα, έχω το ίδιο πλυντήριο και μου βγάζει συνέχεια σφάλμα .10
Άλλαξα τη βαλβίδα εισαγωγής νερου αλλά πάλι τα ίδια.
Να αναφέρω επίσης ότι σε επισκευή προ 8ετιας είχα σπάσει τη μικρή εισόδο της πλαστικής αεροπαγιδας και την είχα κολήσει με κόλα στιγμής και δούλευε μια χαρά, αλλά τώρα κατά τις προσπάθειες μου ξεκόλλησε και δε νομίζω να κολησε πάλι άψογα. Κάθε βοήθεια δεκτή

NEMECIC
22-12-20, 12:12
Δεν είναι Ηλεκτρική Βλάβη. Μαζεύει νερά στο λάστιχο αν είναι μεγάλο και η αντιπλημμυρική προστασία κλείνει τα ηλεκτρικά και προσπαθεί να πετάξει τα νερά. Το παθαίνει γιατί το λάστιχο για την αποχέτευση στη δική μου περίπτωση είναι μεγάλο οπότε περισσεύουν νερά και το αντιπλυμμηρικό "νομίζει" ότι δεν πετάει τα νερά. Επίσης αν έχεις καιρό να το χρησιμοποιήσεις και το έχεις συνδέσει στην αποχέτευση του νιπτήρα υπάρχει περίπτωση το σιφώνι σου να έχει ρίξει νερά στην αποχέτευση του πλυντηρίου, οπότε tu-bo-flo κλπ, εγώ το κάνω ανά τρίμηνο περίπου. Την πρώτη πρώτη φορά που είχα καιρό να το χρησιμοποιήσω, μου πέταξε τα νερά του νιπτήρα μέσω του σωλήνα κάτω από το πλυντήριο και νόμιζα ότι τα νερά έτρεξαν από εκεί. Ως αποτέλεσμα ταράχτηκα και 70 ευρώ μετά ο άνθρωπος του σέρβις της AEG μου άνοιξε τα μάτια. Οπότε κάνω το καθάρισμα με θρησκευτική ευλάβια. Η διαδικασία που ακολουθώ όταν και όποτε, το έχει κάνει καμιά 5 φορές τα τελευταία 10 χρόνια είναι η εξής:
(μου το έκανε και σήμερα γιαυτό ειπα να βοηθήσω κανένα συμπάσχοντα...)

Πριν ξεκινήσεις Βγάλε τη συσκευή από τη μπρίζα και: 1. Βγάλε τη σχάρα των πιάτων, 2. Πίσω δεξιά, μέσα, είναι η τάπα για το αλάτι ΞΕΒΙΔΩΣΕ ΤΗ!, 3. Άδειασε το νερό από μέσα εκεί σε ένα δοχείο με μια αντλία (χρησιμοποιώ μια μικρή λαδιού), 4. Καθάρισε αν χρειάζεται και το φίλτρο κάτω από το σπρίνκλερ. 5. Μετά από 1 ώρα βάλτο στην μπρίζα με τον διακόπτη στο off. Σε εμένα τουλάχιστον όταν το ξαναβάλω στη μπρίζα δεν μου κάνει ξανά τα ίδια, εκτός αν έχει βουλώσει το σιφώνι του νιπτήρα (βλ. παραπάνω).

Antonis21
15-01-21, 20:41
Καλησπέρα, στο AEG 52850S έχω το πρόβλημα διαρροής από κάτω, σβήνει η οθόνη η αντλία απαντλησης δουλεύει συνέχεια και όταν το αδειασω γερνοντας το προς τα εμπρός και κάνω reset, μετά δουλεύει κανονικά για κάποιες πλυσεις και μετά το ξανάκανει. Μπορεί να δουλέψει κανονικά και για 10 πλυσεις αλλά μπορεί και να το ξαναπαθει και μετά από 2-3 πλυσεις. Θεωρητικά δείχνει σαν κάτι να βουλωνει και να ξεβουλωνει η κάποια βαλβίδα να κολλάει και να επανέρχεται. Αν έχει κάποιος παρόμοια εμπειρία, παρακαλώ για τα φώτα σας, πριν αρχίσω να λυνω...

Κυριακίδης
15-01-21, 22:07
Πρέπει να εντοπίσεις την διαρροή νερού έτσι ώστε να μην αναγκάζει την αντλία να δρα κατά της πλημμύρας (φλοτεροδιακόπτης ασφαλείας κατά της πλημμύρας) .
Αν δεν φαίνεται η διαρροή οπτικά και στο πάτωμα της συσκευής , μπορεί να υπάρξει και εσωτερική διαρροή νερού στον θάλαμο πλύσης , από βαλβίδα όπως λες ή από την βαλβίδα aqua stop εισόδου νερού.

Antonis21
17-01-21, 20:31
Sorry για τα ιερογλυφικα, δεν ξέρω γιατί τα έβγαλε έτσι κάτι έγινε με τη γραμματοσειρά.

Antonis21
17-01-21, 23:19
​​Καλησπερα, ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Με προβληματιζει ότι δεν είναι μόνιμη η διαρροή. Όταν γυρίζω το πλυντήριο και αδειαζω τη λεκανη, δουλεύει κανονικά για μέρες (επίσης δεν φαίνεται να χάνει λιγο λίγο, γιατί μπορεί να συμβεί και την επόμενη μέρα ή μετά από μέρες, δεν είναι σταθερό το διάστημα). Σαν κάτι να φραζει την αποχέτευση στιγμιαία και μετά να επανέρχεται. Έχω παρατηρήσει οτι όταν γίνεται αυτό την ώρα πού γεμιζει με νερό, φεύγει όλο το νερό απο τη λεκανη από κάτω κατευθείαν, που σημαίνει ότι ο κάδος ειναι γεμάτος και φεύγει το νερό από την υπερχείλιση.

Κυριακίδης
18-01-21, 13:00
Υποθέτω για τέτοιες αστάθειες και που δεν βλέπεις νερό διαρροής να είναι θέμα και ανάγκης καθαρισμού γενικά από άλατα λίπη για να μην το ξανακάνει.

Antonis21
24-01-21, 22:08
Τελικά έκανα έλεγχο και ήταν όλα καθαρά, σωλήνες αντλία αποχέτευσης βαλβίδες κλπ. Έκανα δοκιμή χωρίς κάλυμμα για να ελέγχω και δούλεψε μια χαρά, εισαγωγή νερού, αποχέτευση στους χρόνους όλα οκ. Τα κλείνω όλα το βάζω στη θέση του και κάνω πλύση στο normal 65 και δούλεψε κανονικά, δεν εσταξε ούτε σταγόνα. Υποψιάζομαι ότι μάλλον κολλάει η βαλβίδα εισαγωγής και μένει ανοικτή, γιατί όταν παρουσιάζει το πρόβλημα συμβαινει το εξής: ενώ ακούγεται να δουλεύει η αντλία αποχέτευσης βλέπω να τρέχει νερό συνεχώς από την υπερχείλιση μπροστά. Θεωρώ ότι αν ήταν το θέμα στο κύκλωμα της αποχέτευσης θα έπρεπε να σταματάει η διαρροή, τη στιγμή που μπαίνει το πλυντήριο σε κατάσταση “έκτακτης ανάγκης”(σβηστη οθόνη και αντλία αποχέτευσης δουλεύει συνέχεια, ακόμη κι αν κλείσεις το power). Σκέφτομαι να αλλάξω τη βαλβίδα εισαγωγής νερού για αρχή και βλέπουμε. Παρακαλώ για ιδέες η συμβουλές από παρόμοιες καταστάσεις.

Κυριακίδης
24-01-21, 23:29
Ή η βαλβίδα εισαγωγής ή η βαλβίδα aquastop (άλλο το ένα άλλο το άλλο )
Στην βαλβίδα aquastop πράγματι μπορεί να συμβούν τα παραπάνω που περιγράφεις

(σβηστη οθόνη και αντλία αποχέτευσης δουλεύει συνέχεια, ακόμη κι αν κλείσεις το power).
Σε ίδιο συμβάν , είχα βγάλει το aquastop από την πλευρά που ενώνεται με την συσκευή (και όχι από την πλευρά της βρύσης ) αν με ανοικτή την βρύση βλέπεις να διαρρέεται με νερά , τότε το aquastop θέλει αλλαγή . Αν όχι , τότε η 2η βαλβίδα μετά το aquastop και προς την συσκευή.
Αυτό είναι απλό τεστ που μπορείς να κάνεις με την συσκευή εκτός ρεύματος .
https://washerhouse.com/el/akvastop-dlya-posudomoechnoj/

Antonis21
25-01-21, 20:04
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Δεν έχω aquastop, ο ευκαμπτος σωλήνας συνδέεται απευθείας από το βανακι του δικτύου στο στομιο του πλυντηρίου και από μέσα έχει την βαλβίδα εισαγωγής. Θα την αλλάξω για παν ενδεχόμενο (θεωρώ ότι δεν είναι ακριβή) και θα το παρακολουθήσω.

Antonis21
26-02-21, 19:02
Καλησπέρα, άργησα να δώσω αναφορά γιατί άφησα λίγες μέρες να δουλεύει το πλυντήριο για να το παρακολουθήσω. Λοιπόν, τα έλυσα όλα φυσηξα όλα τα λάστιχα και δεν βρήκα κάτι βουλωμενο. Η αντλία αποστραγγισης ήταν οκ, δεν έδειξε κάτι περίεργο ούτε το κύκλωμα του πιεσοστατη. Τα ξαναμονταρισα όλα και το περίεργο είναι ότι εδώ και 3 εβδομάδες δουλεύει μια χαρά χωρίς να κάνει υπερχείλιση. Έκανα κι ένα καθάρισμα με την ειδική σκόνη καθαρισμού της AEG. Για να μην πλατιαζω, το συμπέρασμα που βγάζω είναι ότι μάλλον κάτι είχε πάρει το σωληνάκι του πιεσοστατη και δεν καταλάβαινε την πλήρωση οπότε συνέχιζε να στέλνει νερό, πιθανόν να ξεβουλωσε με το καθάρισμα. Αν ξαναπαρουσιασει το πρόβλημα θα ενημερώσω ξανά. Αν κάποιος έχει καμία ιδέα παρακαλώ να γράψει μήπως πρέπει να λάβω μέτρα.