Επιστροφή στο Forum : [Τελικός Ενισχυτής] Τελικός καίει ασφαλειες
Καλησπέρα έχω έναν τελικό ενισχυτή 2*200watt/8Ω
Τον είχα αχρησιμοποίητο για πολύ καιρό, ξαφνικά άρχισε να μου καίει οποία ασφάλεια του βαζω μέσα οι ασφάλειες είναι των 10Α έβαλα τρεις...και τις τρεις τις έκαψε....τι να έγινε στα καλά καθούμενα τώρα;
τροφοδοτικο. προβλημα τους πυκνωτες της τροφοδοσιας (ηλεκτρολυτικους). αυτα για αρχη. μετα βλεπουμε και προς τα μεσα.
Το είχα ανοίξει για καθάρισμα δν υπήρχε φουσκωμένος πυκνωτής...η ασφάλεια που καίγεται είναι αυτήν εκεί που μπενει το Φις τ καλωδίου!!! Όχι μέσα στις πλακέτες....από τι μπορεί να είναι αυτό;
Μήπως στην όγδοη που θα βάλεις, δεν στην κάψει? Ελπίζω να μην είσαι ηλεκτρονικος 😕
Στο δια ταύτα: αρχικά ξεσυνδεσε τα δευτερεύοντα τυλιγματα του μετασχηματιστή από την πλακέτα η όπου είναι συνδεδεμένα και βαλε ξανά μια ασφαλεια . Αν δεν στην κάψει, έχεις πιθανόν Καλό μετασχηματιστή και κάτι βραχυκυκλωνει στην πλακέτα με πρώτο υποψήφιο την γέφυρα ανόρθωσης (Η τις διόδους εστω)
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
Οχι ρε φιλε ηλεκτρονικος ειμαι ναι!!! Αλλα δν εχω ασχοληθει καθολου με το θεμα!!
υπαρχει περιπτωση να ειναι ψυχρη κολληση;; να βαλω μια ασφαλεια βραδειας τηξεως;; επειδη στην εκκινηση τραβαει αρκετο ρευμα για να φορτισουν οι πυκνωτες μηπως δντ υο φτανει και την καιει;;
Ψυχρή κόλληση να καίει ασφάλεια, δεν το βλέπω πιθανό.
Οσο για το ρεύμα φόρτισης των πυκνωτών εξομάλυνσης, επίσης δεν παίζει. Αν από τη μάνα του επαρκούσε η ασφάλεια για τη φόρτιση των πυκνωτών εξομάλυνσης, δεν μπορεί να αυξήθηκε η χωρητικότητά τους με τα χρόνια και να μην επρακεί πλέον. Λογικά έχεις κάποιο βραχυκύκλωμα... μετασχηματιστής; γέφυρα; πυκνωτές; Απομονώνεις και μετράς ότι μπορείς, ή/και δοκιμάζεις συνδέοντας ένα-ένα μέχρι να κάψει την ασφάλεια, οπότε βρήκες τον ένοχο (αν είναι μέχρι εκεί, που είναι το πιο πιθανό).
Μην βάλεις βραδείας, μπορεί να προκαλέσει και περαιτέρω βλάβη.
Kι απο την μανα του ο ενισχυτης αυτην που φορουσε οταν τον αναβα μου ριχνε την ασφαλεια του πινακα και επρεπε να την σηκωσω παλι και τοτε να ξεκινησει...δν εχει καποιο σοφτ σταρτ μεσα....τωρα εγω οταν τον ανοιξα απλα πατησα της κολλησεις που ειχε για τυχον ψυχρη κολληση και τον ξαναεδεσα...και την προηγουμενη εβδομαδα που τον αναψα εγινε αυτο!!
Αν είναι εύκολο πείτε μου τι να κοιτάξω λίγο κι από πού να αρχίσω...γτ τον βλέπω να τον δίνω για ανταλλακτικά!!
Kι απο την μανα του ο ενισχυτης αυτην που φορουσε οταν τον αναβα μου ριχνε την ασφαλεια του πινακα και επρεπε να την σηκωσω παλι και τοτε να ξεκινησει...δν εχει καποιο σοφτ σταρτ μεσα....τωρα εγω οταν τον ανοιξα απλα πατησα της κολλησεις που ειχε για τυχον ψυχρη κολληση και τον ξαναεδεσα...και την προηγουμενη εβδομαδα που τον αναψα εγινε αυτο!!
Το ότι έριχνε την ασφάλεια στον πίνακα είναι εντελώς άλλο θέμα (προφανώς η πρίζα ήταν σε γραμμή με μικρή ασφάλεια).
Αυτό που λες πάλι, με υποψιάζει ότι "πατώντας" τις κολλήσεις κάπου δημιούργησες βραχυκύκλωμα σε κοντινές πίστες. Πριν οποιαδήποτε άλλη ενέργεια, πάρε μεγεθυντικό φακό και κοίταξε καλά την πλακέτα για βραχυκύκλωμα στις πίστες.
Αν είναι εύκολο πείτε μου τι να κοιτάξω λίγο κι από πού να αρχίσω...γτ τον βλέπω να τον δίνω για ανταλλακτικά!!Οπως σου είπα, ξεκίνα ψάχνοντας για βραχυχύκλωμα στις πίστες της πλακέτας.
Αν δεν βρεις, προχώρα όπως σου ειπα στο 6#.
Της πλακέτας τροφοδοτικού ε;;; Ασφάλειες τι να βάλω για να δουλέψει;; Απ την μάνα του φορούσε 10Α Η να πάρω ίδια;
οτι φορουσε θα βαλεις αλλα αν εχει προβλημα παλι θα τις καψει
Τελικά τν πηγα στο μάστορα που δουλεύω ότι κι αν κάναμε έσκαγε στο τροφοδοτικό στο σημείο κοντά στην γέφυρα ανόρθωσης....μόλις άλλαξα γέφυρα πήρε και ήταν όλα οκ!!!
Πάω να του βάλω σήμα με καρφί από πίσω και βλέπω ότι είναι λίγο φυρό το βύσμα....το κουνάω και με το που το κούνησα πήρε φωτιά ο ενισχυτής....τι έγινε τώρα;;;;;
Υπάρχει τέτοια πιθανότητα να πάρει φωτιά απ αυτό;;
κάτι βραχυκυκλωνει στην πλακέτα με πρώτο υποψήφιο την γέφυρα ανόρθωσης (Η τις διόδους εστω)
Τα είχα πει εγω [emoji13]
Πάω να του βάλω σήμα με καρφί από πίσω και βλέπω ότι είναι λίγο φυρό το βύσμα....το κουνάω και με το που το κούνησα πήρε φωτιά ο ενισχυτής....τι έγινε τώρα;;;;;
Δε τα κάνουμε αυτά με συνδεμενα ηχεία και δυνατά την ένταση...
Προφανώς ταλαντωσε (κακως)
Ξανά στο μάστορα τώρα γιατί δεν είναι και τοσο εύκολη η λύση....
Χάσαμε ένα tip 122 ένα tip 127 και τον προενισχυτη στην είσοδο πίσω tl084cn...
τα αλλάξαμε.και τελικά ήταν όλα οκ και πάλι...τον εκλεισα και τελείωσε εκεί!!
καηκε ολοκληρος πηρε φωτια....αλλα τελικα ηταν απο τον προενισχυτη στην εισοδο που εσκασε!!! τωρα ολα ενταξει...παλι καλα!!!
Papas00zas
07-07-18, 00:30
Τελικά τον πήγα στο μάστορα που δουλεύω ότι κι αν κάναμε έσκαγε στο τροφοδοτικό στο σημείο κοντά στην γέφυρα ανόρθωσης....μόλις άλλαξα γέφυρα πήρε και ήταν όλα οκ!!!
κάηκε ολόκληρος πήρε φωτιά....αλλά τελικά ήταν από τον προενισχυτή στην είσοδο που έσκασε!!! τώρα όλα εντάξει...πάλι καλά!!!
VESTEL είναι;;;; :lool::lool::lool::lool:
οχι ρε αντιγραφη απο Crown