Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : [Siemens] Το ψυγειο μας χαιρέτησε;

skaranik
07-06-18, 00:14
Καλημέρα παιδιά. Έχω ένα δίπορτο ψυγείο siemens 12ετίας ως 15ετίας. Δυστυχώς δε υπάρχει ούτε ταμπελάκι (μάλλον το ξεκόλλησε η νοικοκυρά...) ούτε κάτι άλλο που να δείχνει το μοντέλο. Προχθές σταμάτησε να κάνει ψύξη. Το άφησα μιαμιση μέρα εκτός πρίζας μήπως και είχε γεμίσει πάγους αλλά δεν έγινε κάτι. Δυστυχώς δεν έχω γνώσεις από κυκλώματα ψύξης, ηλεκτρολόγος, που ασχολούμαι και λίγο με τα ηλεκτρονικά είμαι. Φώναξα έναν τεχνίτη, και αφού το τράβηξε, έσκυψε πίσω και ακροάστηκε την κατάσταση, αποφάνθηκε πως είναι καμένο μοτέρ, η επισκευή θα στοιχίσει γύρω τα 350, οπότε καλύτερα να το πετάξω.
Ανεβάζω 2 φώτο, μήπως και κάποιος φίλος από εδώ μου δώσει μια πιο ελπιδοφόρα πληροφορία.
Σας ευχαριστώ.

4492744926

Κυριακίδης
07-06-18, 00:38
Προχθές σταμάτησε να κάνει ψύξη Στις λίγο πιο προηγούμενες μέρες η ψύξη ήταν καλή? (δούλευε σταματούσε κανονικά?)
Από θορύβους ακούς τίποτα? (αναφέρομαι για το μοτέρ ) πως το ακούς φυσιολογικό θόρυβο όπως πάντα? / καθόλου? / μειωμένος θόρυβος συγκριτικά με πιο πριν? / θόρυβος και παύση εντός δευτερολέπτων ?

skaranik
07-06-18, 09:44
Δεν ξερω αν η ψύξη έπεσε σταδιακά, διότι δεν ήμασταν σπίτι. Θόρυβο δεν κάνει το μοτέρ, δηλαδή σίγουρα δεν λειτουργει....και ο μάστορας που έσκυψε και το άκουσε, είπε πως προσπαθεί να ξεκινήσει αλλά δεν....
Τωρα λείπω απο το σπίτι, όταν ξαναπάω θα το κοιτάξω ξανά για να δω αυτά που μου λέτε.
Η απορία μου επίσης ειναι, μια αλλαγή μοτέρ (του συγκεκριμένου), κοστίζει τόσο;;;

Κυριακίδης
07-06-18, 21:26
και ο μάστορας που έσκυψε και το άκουσε,

αποφάνθηκε πως είναι καμένο μοτέρ, η επισκευή θα στοιχίσει γύρω τα 350,
Να μην ξανασκύψει
Μπορεί να είναι σωστή η γνωμάτευση , όμως εξέτασε το μοτέρ ? δίπλα στο μοτέρ έχει ένα κουτί με εξαρτήματα ρελέ / θερμικό μήπως έχουν φθορές και θέλει απλός αντικατάσταση με κατάλληλα ρελέ/θερμικό κιτ, βάση μοντέλου και κωδικού που αναγράφουν πάνω.
Αλλά και η διαδικασία επιβεβαίωσης λειτουργικότητας του μοτέρ με μετρήσεις στα τυλίγματα (θα δεις σχετικά βίντεο στο youtube περί "test compressor refrigerator" ) .
Αυτά για πολύ απλά μοντέλα (μηχανικό θερμοστάτη κτλ ) αλλιώς αν έχουν πλακέτες θέλω επιφύλαξη , πάραυτα το τεστ που είπα παραπάνω δεν τίθεται άσκοπα εκτός θέματος .
https://mpro.gr/antallaktika/cooling-machines/rele-thermika-psigeiou?___SID=U&p=3