Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : [Indesit] προβλημα με πλυντηριο indesit

spairous
27-05-18, 22:40
καλησπερα εχω προβλημα με πλυντηριο ρουχων indesit wixxl 86 γεμιζει με νερο τον καδο και αμεσωσ το βγαζει χωρισ να εκτελεσει το προγραμμα , αναβοσβηνει το λαμπακι που εχει πανω ενα σιδερο ο καδος δεν ξεκιναει,αλλαχτηκε η αντισταση το προβλημα παραμενει. στισ πολλεσ προσπαθειεσ που εκανα καποια στιγμη εκτελεσε σωστα ενα προγραμμα στηψιματος . εδω και τεσσερισ μερεσ πλεον δεν μου εχει εκτελεσει κανενα προγραμμα.

tipos
27-05-18, 23:07
Δες τα κάρβουνα του μοτέρ

spairous
28-05-18, 01:37
ευχαριστω θα τα αλλαξω .παντως η indesit αναφερει σαν βλαβη το εικονιδιο που αναβοσβηνει, εμπλοκη του μοτερ η σφαλμα επικοινωνιας μεταξυ των τσιπ ηλεκτρικων ελεγκτων.τα καλωδια τα ελεγξα φαινονται ενταξει, τα φισακια επισης, παιζει να ειναι η πλακετα΄΄

spairous
03-06-18, 19:39
καλησπερα το προβλημα παραμενει. αλλαχτηκαν και τα καρβουνακια, εκανε δυο πλυσεις σωστα στην τριτη πλυση παλι τα ιδια, αναβοσβηνει παλι το λαμπακι.καμια αλλη ιδεα

Papas00zas
05-06-18, 00:11
Μήπως έχει ταχογεννήτρια πάνω; αν ναι είναι 2 καλώδια νομιζω ίδιου χρώματος πίσω απο το μοτερ

Κυριακίδης
05-06-18, 00:51
γεμιζει με νερο τον καδο και αμεσωσ το βγαζει χωρισ να εκτελεσει το προγραμμα ,

εκανε δυο πλυσεις σωστα στην τριτη πλυση παλι τα ιδια, αναβοσβηνει παλι το λαμπακι.
Αποχέτευση (έλεγχος της θέσης του στο στόμιο αποχέτευσης) / έχει στο πάτωμα της συσκευής φλοτέρ διαρροών ? (έλεγχος για διαρροή νερά στο πάτωμα ) . Έλεγχος και καθάρισμα στο σωληνάκι πιεσσοστάτη προς υδατοπαγίδα του κάδου από λάσπες βρομιές .
Δεν είναι απόλυτα τα παραπάνω ... αλλά δοκίμασε τα . Για να δούλεψε 2 φορές σωστά , κατά την γνώμη δεν είναι βλάβη με μόνιμο χαρακτήρα αλλά π.χ. να θέλει καθάρισμα κτλ

spairous
05-06-18, 22:49
καλησπερα και ευχαριστω για τη βοηθεια.ταχογεννητρια νομιζω πως εχει ,τι παιζει με αυτην΄΄ Σχετικαμε με το στομιο της αποχετευσης και της θεσης του το εχω ελεγξει, φλοτερ δεν πρεπει να εχει δεν βλεπω τιποτα,διαρροη δεν υπαρχει απο νερο ο πιεσοστατης εχει ελεγχθει, θα κοιταξω καλυτερα και το σωληνακι [φαινετε καθαρο παντως]. σημειωση.. το πλυντηριο δουλευει χωρις προβληματα τα τελευταια περιπου 10 -12 χρονια. περυσι αλαξα ρουλεμαν και αμορτισερ. Με την ευκαιρια αυτη καθαριστηκε πολυ καλα ο καδος,καθως και ολα τα σωληνακια..... Σημερα εβαλα ενα προγραμμα 2.5 ωρων χωρις ρουχα και δεν εβγαλε προβλημα.φαινετε ειναι με της μερες του.......

tipos
05-06-18, 22:54
Ισως να εχει καμια ψυχρη κοληση στην πλακετα ή καποιο χαλαρο ακροδεκτη-φυσα.

spairous
06-06-18, 01:41
επειδη την εχω βγαλει την πλακετα την εχω ελεγξει η κολησεις που εχει φαινονται οκ,ειναι καθαρη δεν φαινετε καπου να εχει βραχυκυκλωσει .επισης και τισ φυσες τις εβγαλα τις ελεγξα για καψιματα δεν ειδα τιποτα,εκτοσ εαν μου διεφυγε τιποτα θα τις ξαναδω. παντως εγω αυτο που σκεφτομαι δεν ξερω εαν μπορει να ισχυει, να υπαρχει τζογος μεταξυ καδου και ρουλεμαν με συνεπεια τα καρβουνακια να μην πατανε καλα μεχρι να φαγωθουν λιγο. αυτο το λεω γιατι με την αλλαγη στα καρβουνακια το πλυντηριο δουλευει τισ περισσοτερες φορες

spairous
08-06-18, 22:32
Να σας ενημερωσω οτι το πλυντηριο φαινετε να λειτουργει κανονικα.εχουνε γινει αλλες τεσσερις πλυσεις χωρις προβλημα. θεωρω οτι το προβλημα ηταν στα καρβουνακια,εκτος εαν με διαψευσει παλι

Κυριακίδης
09-06-18, 00:07
Να σας ενημερωσω οτι το πλυντηριο φαινετε να λειτουργει κανονικα.εχουνε γινει αλλες τεσσερις πλυσεις χωρις προβλημα. θεωρω οτι το προβλημα ηταν στα καρβουνακια,εκτος εαν με διαψευσει παλι
Και τι σχέση μπορούν να έχουν τα καρβουνάκια με την παρακάτω δήλωση.

γεμιζει με νερο τον καδο και αμεσωσ το βγαζει χωρισ να εκτελεσει το προγραμμα ,
Πιστεύω όπως είπα παραπάνω ότι ήταν βλάβη με μη μόνιμο χαρακτήρα (βρομιές κτλ ) μπορεί να συμβεί και από λάθος απορρυπαντικά που αφρίζουν πολύ ή μεγάλη ποσότητα. Καθάρισε στο διάστημα αυτό και δούλεψε μόνο του , αν ήταν από καρβουνάκια θα είχε συνεχώς πρόβλημα (δεν αυτογιατρεύονται τα καρβουνάκια ). Θα το δεις στην πορεία .

spairous
09-06-18, 01:24
Τα καρβουνακια οπως ειχα πει αλλαχτηκαν, με την αλλαγη δουλεψε αμεσως ,στο τριτο πλυσιμο αναψε λαμπακι και σταματησε . μετα απο κει δειχνει οτι δουλευει κανονικα[ακομα τεσσερις πλυσεις ],ισως να μην παταγαν σωστα τα καρβουνακια μεχρι να φθαρουν λιγο[εαν ισχυει αυτο δεν το γνωριζω] οσο για το απορυπαντικο το βαζω μονο μεσα στον καδο με την πλαστικη μπαλα .ο καδος και τα σωληνακια περυσι που αλλαξα ρουλεμαν καθαριστηκαν σχολαστικα.ελεχθησαν παλι μετα το προβλημα οπου διαπιστωσα οτι ηταν καθαρα.επειδη και η βλαβη που αναφερει η indesit οταν αναβει το συγκεκριμενο λαμπακι αναφερει δυο εκδοχες, μπλοκαρισμα μοτερ και βλαβη στα ηλεκτρονικα, γιαυτο ειμαι λιγο δυσπιστος σχετικα με [βρωμιες κτλ] ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ για ολα τα παιδια που προσπαθησαν να με βοηθησουν .Εαν προκυψει κατι σας ενημερωνω.........