PDA

Επιστροφή στο Forum : [Samsung] Προβλημα με φουρνο μικροκυματων

Χρηστος13
06-05-18, 18:48
Καλησπερα.Εχω ενα φουρνακη μικροκυματων.Καηκε η λαμπα.Πηρα καινουργια,την εβαλα και μου εκαψε την ασφαλεια στην πλακετα.Την αλλαξα αλλα μετα δουλευει περιεργα.Οταν ανοιγω την πορτα δουλεει το φως αλλα γυριζει ο δισκος και ο ανεμιστηρας.Οταν τον βαζω να δουλεψει δεν γυριζει ο δισκος,δεν γυριζει ο ανεμιστηρας και μετα απο λιγο κατεβαζει ρελε το φουρνακι.Τι μπορει να εχει παθει;

klik
06-05-18, 20:20
Ισως να εστριβες μαζι με τη λαμπα και το ντουι οποτε στο σημειο διελευσης απο τη λαμαρινα, να βραχυκυκλωσαν καλωδια μεταξυ τους ή με το σασι. Ο λογος που αναβει λαμπα μαζι με μοτερ ειναι γιατι της λειπει το μπλε καλωδιο (ή εχεις διακοπη στην πλακετα) και κλεινει κυκλωμα μεσω των αλλων εξαρτηματων. Αν ισχυει το παραπανω, θα εχεις περιορισμενη φωτεινότητα.

Χρηστος13
07-05-18, 19:57
Οταν ανειγω την πορτα αναβει η λαμπα αλλα γυριζει και ο δισκος .Αμα τον βαλω να δουλεψει ο φουρνος ουτε γυριζει ι δισκος ουτε το φως ουτε οανεμιστηρας Μηπως εχει χαλασει κατι στην πλακετα.Γιατι οταν αλλαξα λαμπα μου εκαψε την ασφαλεια και την αλλαξα.

Papas00zas
07-05-18, 22:07
Βγάλε τα καλώδια από το ντουί και μέτρα με πολύμετρο να δεις αν κανει επαφή το ντουί με το περίβλημα...εκτός πριζας φυσικα ο φουρνος

johnnyb
08-05-18, 01:12
Οταν ανειγω την πορτα αναβει η λαμπα αλλα γυριζει και ο δισκος .Αμα τον βαλω να δουλεψει ο φουρνος ουτε γυριζει ι δισκος ουτε το φως ουτε οανεμιστηρας Μηπως εχει χαλασει κατι στην πλακετα.Γιατι οταν αλλαξα λαμπα μου εκαψε την ασφαλεια και την αλλαξα.

Οι φούρνοι μικροκυμάτων είναι επικίνδυνοι στην επισκευή. Έχουν κύκλωμα υψηλής τάσης KV και μεγάλο πυκνωτή που κρατάει φορτίο και εκτός πρίζας.

http://www.microtechfactoryservice.com/images/SlowDischarge.jpg

Χρηστος13
09-05-18, 22:09
Ποιο μπορει να ειναι το προβλημα στην πλακετα;