Επιστροφή στο Forum : [Άλλη] Amana XRSS287BB/PXRSS287BB0 Ντουλάπα
Το συγκεκριμένο δίπορτο / ντουλάπα ψυγείο λειτουργεί κανονικά για 5 με 6 μέρες και μετά βγάζει ηχητικό σήμα για την θερμοκρασία της συντήρησης που έπεσε. Ψάχνοντας βρήκα ότι δεν ερχότανε κρύος αέρας στο χώρο συντήρησης διότι είχε πιάσει πολύ πάγο στα πηνία / έβγαλα το καπάκι στην κατάψυξη. Άρα δεν κάνει απόψυξη σωστή, υπέθεσα.
Αποσύνδεσα την αντίσταση και τον θερμοστάτη ξεπαγώματος, τα μέτρησα όπως αναφέρεται και στη σελίδα Amana.com/repairHelp/
και είναι εντάξει. Αυτό που ψάχνω είναι ο χρονοδιακόπτης απόψυξης. Υποπτεύομαι πως είναι πάνω στο ηλεκτρονικό ταμπλό / μητρική πλακέτα?
Ξέρες κανείς τι άλλο μπορώ να ελέγξω, που είναι ο χρονοδιακόπτης κοκ.
Σας ευχαριστώ.
Θανάσης
Κυριακίδης
04-05-18, 09:30
Αυτό που ψάχνω είναι ο χρονοδιακόπτης απόψυξης. Υποπτεύομαι πως είναι πάνω στο ηλεκτρονικό ταμπλό / μητρική πλακέτα?
https://www.searspartsdirect.com/model-number/xrss287bbpxrss287bb0/1268/0165000.html (στην καρτέλα wiring information)
λειτουργεί κανονικά για 5 με 6 μέρες και μετά βγάζει ηχητικό σήμα
Άρα δεν κάνει απόψυξη σωστή, υπέθεσα.
Στο διάστημα αυτό δεν μπορούσες (5-6 μέρες ) να ελέγξεις αν όντως λειτουργεί η αντίσταση ή όχι? (εδώ που τα λέμε ένας συμφορουμίτης έκανε μέχρι δικές του πατέντες παρακολούθησης για να το εντοπίσει , π.χ. με μετρητές κατανάλωσης ή άλλες πατέντες που δεν έχω γνώση) . Οι πόρτες είναι στεγανές? το κλαπέτο με προσθήκη μοτέρ είναι ανοικτό? κτλ ... τι άλλο να πούμε.
Τελικά ελέγχθηκαν όλα. Αντίσταση, θερμοστάτης απόψυξης και επαφές.
Αυτό που έφταιγε ήταν ο χρόνος απόψυξης.
Η πλακέτα είχε ξε-συγχρονιστεί και δεν έκανε απόψυξη έως ότου ενεργοποιηθεί ο θερμοστάτης απόψυξης.
Αναπρογραμματίστηκε και τέλος.
Τελικά ελέγχθηκαν όλα. Αντίσταση, θερμοστάτης απόψυξης και επαφές.
Αυτό που έφταιγε ήταν ο χρόνος απόψυξης.
Η πλακέτα είχε ξε-συγχρονιστεί και δεν έκανε απόψυξη έως ότου ενεργοποιηθεί ο θερμοστάτης απόψυξης.
Αναπρογραμματίστηκε και τέλος.
Πως αναπρογραμματιζεται?
Δεν γνωρίζω. Το ανέλαβε ο επίσημος αντιπρόσωπος της Amana. Για αυτούς, μου δώσανε να καταλάβω, είναι κάτι συνηθές.
Μου συνήστισαν να βάλω ένα σταθεροποιητή τάσεως πριν το ψυγείο. Από τις διακυμάνσεις παθαίνει την ζημιά.