Επιστροφή στο Forum : Σκάσιμο λεβητακι juro pro
Χρόνια πολλά σε όλους, έσκασε ο λέβητας του παρακάτω ατμοσιδερου , σημειώνεται με τοξακι το σκασιμο γίνεται να κολληθεί η συγκεκριμένη σχισμή είτε με κόλλα είτε με ηλεκτροκόλληση; Ή πρέπει να πάει για απόσυρση; . Ευχαριστώ πολύ.
Στάλθηκε από το Redmi 4X μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Χρόνια πολλά σε όλους, έσκασε ο λέβητας του παρακάτω ατμοσιδερου , σημειώνεται με τοξακι το σκασιμο γίνεται να κολληθεί η συγκεκριμένη σχισμή είτε με κόλλα είτε με ηλεκτροκόλληση; Ή πρέπει να πάει για απόσυρση; . Ευχαριστώ πολύ.
Στάλθηκε από το Redmi 4X μου χρησιμοποιώντας TapatalkΦωτογραφίες447904479144792447934479444795
δεν υπάρχει κολλα που να αντέξει τις πιεσεις σε αυτην την θερμοκρασία.
και με ηλεκτροσυγκολληση δύσκολο καθότι και μικροδουλεια ειναι αλλα ειναι και μικρο και θα πάρει ευκολα.
πρεπει να βρεις κάποιον με tig να στο κολλησει.
επεξεργασια : μπορεις επισης να το κολλησεις με φλογιστρο και ασημοκοληση ή μπρουτζοκόλληση ( δεν ξέρω ποια θα ειναι η πιο ευκολη)
Κοίταξε εδώ, μήπως σε συμφαίρει καινούριο.
http://www.kourlaba.gr/eshop/index.php?cPath=81_82_273&sort=&filter_id=62
Καλησπέρα, Τάσο νομίζω ότι δεν συμφέρει ή αγορά καινούργιου λέβητα , έχω υποψη κάτι τέτοιο http://www.e-ergaleio.gr/product_info.php?products_id=8812
την εχω χρησιμοποιησει στο παρελθόν αλλα επαναλαμβανω όχι σε πιεση +θερμοκρασία. αν ξέρεις να κολλας χαλκοσωλήνες πες αυτου που θα σου φέρει την κολλα να σου στειλει 2 βεργες ασημοκολληση. θα αγορασεις και λιγο βορακα απο το φαρμακειο και ετοιμος.
Όχι ασημοκόλληση. Λευκή κόλληση και μόνο με οξυγόνο.
Όχι ασημοκόλληση. Λευκή κόλληση και μόνο με οξυγόνο.Τάσο τι είναι η λευκή κόλληση ; Με οξυγόνο και ασετυλινη δύσκολο να βρεθεί χορηγός , για tig που προαναφέρθηκε έχει ένας φίλος μου , με απλό καλάι ,λέω τώρα, αφού αντέχει 220 βαθμούς και 3000 psi δεν θα είναι πιο εύκολο να διεισδύσει στην σχισμή και να την σφραγισει;
Θα πας σε ψυκτικό να στο κολλήσει, με τα φορητά οξυγόνα που σίγουρα έχει. Θέλει ελεγχόμενη φλόγα και θέρμανση το ανοξείδωτο, που μόνο το οξυγόνο μπορεί να πετύχει.
Η Λευκή κόλληση είναι ασημοκόλληση μεγάλης περιεκτικότητας σε ασήμι και χρησιμοποιείται για ειδικές κολλήσεις σε ανόμοια μέταλλα, όπως χαλκό με σιδερό, ανοξείδωτο με χαλκό κλπ.
Λευκή κόλληση θα έχει ο ψυκτικός.
Τελικά,το κόλλησα με tig φαίνεται, να λειτουργεί κανονικά, ευχαριστώ όλους τους συμμετέχοντες.