Επιστροφή στο Forum : [Siemens] Πρόβλημα Κεραμικής Εστίας
Καλησπέρα. Έχω αγοράσει μια κουζίνα Μεταχειρισμένη (E-Nr: HL654501E/01) και ανακάλυψα ότι έχω πρόβλημα στην εστία. Το μπροστά δεξί μάτι δουλεύει στο Φουλ ανεξάρτητος ρυθμίσης, το μπροστα αριστερο δουλευει μονο στο 9 (Όταν βάζω άλλη θερμοκρασία, με το που κάψει το μάτι σβηνει) και το πίσω αριστερό όταν ανοίξω την εξωτερική αντίσταση μετά από 20-30 δευτερόλεπτα, σβήνει και ξανα αναβει συνεχώς. Υπάρχει σωτήρια ή την πατησα? Ευχαριστω εκ των προτερων.
Νομίζω ότι σωστά δουλεύει η κουζίνα σου,τα μάτια ανάβουν και σβήνουν ανάλογα την ρύθμιση που έχεις βάλει . Όσο αφορά το μπροστά δεξί μάτι που αναφέρεις μάλλον έχεις πρόβλημα με τον ζημενστατη δηλαδή τον διακοπτη
Στάλθηκε από το Redmi 4X μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Ο τιτλος σιυ ειναι λαθος. Εσυ ΔΕΝ εχεις προβλημα σε εστια.
(Εχεις προβλημα στις αλλες τρεις) :)
Ναι την πατησες. Ναι υπαρχει λυση, αλλα με κοστος (ανταλλακτικα).
Τα αναβοσβησιματα συνοδευονται με τα σχετικα κλικ; κατσαρολα με νερο ειχες στις δοκιμες;
Καταρχάς ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Sklhkos: είμαι σίγουρος ότι δεν δουλεύουν σωστά τα μάτια. Ότι ρύθμιση και να κάνω(ακόμα και στο 8) δεν είναι φυσιολογικό να σβήνει άμεσος.
Klik: Ναι όταν σβήνει το μάτι και όταν ξανάνοιγει κάνει κλικ. Έχω κάνει δοκιμή με κατσαρόλα που έβαλα να μαγειρέψω και τελικά δεν εβρασε ποτέ 😂
Να προσθέσω ότι η ενδεικτικη λυχνία θερμοκρασίας του μέσα δεξιού παραμένει μόνιμος ανοιχτή. Υπάρχει περίπτωση να είναι βλάβη λογο λάθος συνδεσμολογία καλωδίων ?
Βγαλε μια φωτογραφια απο τα χειριστήρια και την κεραμικη επιφάνεια να ηερουμε για τι τυπο μιλαμε
Οριστε και οι φωτογραφίες. 4471144712
Εγω παλι πιστευω οτι προβλημα εχει μονο στο ματι που δεν χαμηλωνει.Οι κουζινες με ζιμενστατες δουλευουν τις εστιες στο φουλ οταν επιλεξουμε το μεγαλυτερο αριθμο στο κουμπι και σβηνουν μονο απο τον θερμοστατη της εστιας εκτος και αν χαμηλωσουμε απο το κουμπι.Για αυτο το λογο οι νοικοκυρες βαζουν το κουμπι στο φουλ μεχρι να γινει ο βρασμος και μετα χαμηλωνουν.
Η εστια που δεν χαμηλωνει θελει μια αλλαγη διακοπτη και θα ειναι ενταξη.
Εγω παλι πιστευω οτι προβλημα εχει μονο στο ματι που δεν χαμηλωνει.Οι κουζινες με ζιμενστατες δουλευουν τις εστιες στο φουλ οταν επιλεξουμε το μεγαλυτερο αριθμο στο κουμπι και σβηνουν μονο απο τον θερμοστατη της εστιας εκτος και αν χαμηλωσουμε απο το κουμπι.Για αυτο το λογο οι νοικοκυρες βαζουν το κουμπι στο φουλ μεχρι να γινει ο βρασμος και μετα χαμηλωνουν.
Η εστια που δεν χαμηλωνει θελει μια αλλαγη διακοπτη και θα ειναι ενταξη.Το ίδιο πράγμα αναφέρω και εγώ στο 2
Συμφωνούμε
Υπάρχει κάποιος τρόπος να ανεβάσω βίντεο ή να στειλω σε κάποιον σας βίντεο να δείτε ακριβώς τι κάνει ? Γιατί μπορεί κάτι να μην εξηγώ καλά.
Μπορείς να επισυνάψεις βίντεο με τον ίδιο τρόπο που αναρτησες τις φωτογραφίες σου. ένα μάτι κεραμικής εστίας στο φουλ λειτουργίας τής το μέτρησα να ανεβάζει γύρω στους 350κελσιου.
Λοιπόν έκανα και μερικές χρονικές μετρήσεις μήπως βοηθήσουνε κάπως. Ο πρώτος χρόνος που αναφέρεται, είναι ο χρόνος από κλειστό μέχρι να θερμανθεί και να σβήσει το ματι. Οι άλλοι 2 χρόνοι συνεχίζουν ως έχουν.
44719
Πολύ καλά δουλεύει, έτσι λειτουργεί η κεραμική εστία ανάβει σβήνει σύμφωνα με ρύθμιση του θερμοστάτη, επιμένω ότι το μοναδικό σου πρόβλημα είναι ο ζημενστατης(διακόπτη) στο β ,άνοιξε το , δες τις επαφές μήπως θέλουν καθάρισμα ,έχει ξεκουμπωσει κάποιο καλώδιο, ρίξε λίγο σπρευ ηλεκτρικών επαφών ,βγάλε φωτογραφίες οπωσδήποτε να ξέρεις που παν τα καλώδια , αλλιώς πάρε έναν διακόπτη και θα σκατζαρεις καλώδιο τό καλώδιο από τον ένα διακόπτη στον άλλον
Έγινε συνονόματε. Θα το τσεκάρω και θα ενημερώσω. Απλά ο ενδιασμος μου δεν είναι στο άναψε σβήσε, αλλά στον χρόνο που παραμένει ανοιχτό το μάτι όταν το έχω στο 8. Σε ευχαριστώ πολύ και πάλι.
Καλησπέρα και πάλι. Τελικά βρήκα λύση στο θέμα μου ,μετά από ταλαιπωρία 4 ωρών σήμερα. Το θεμα ητανε στη ρυθμιση των διακοπτων. (Δεν ήξερα καν ότι ρυθμίζουν) :laugh: Θα ήθελα για άλλη μια φορά τη βοήθεια σας, αν υπάρχει κάποιος τρόπος να τους ρυθμίσω σωστά. Στις φωτογραφίες φαίνονται οι βίδες( αλεν) επάνω στο διακόπτη και στην εστία.
44757
44758
Η ρύθμιση και δοκιμή γίνεται από το εργοστάσιο κατασκευής με εξειδικευμένα μηχανήματα ακριβείας
Είναι παράτολμο , ακόμη και αν ξέρουμε πως με τα χρόνια έχει αλλάξει η ευαισθησία να κάνουμε τέτοια ρύθμιση και ειδικά στο θερμοστάτη ασφαλείας της εστίας
Τα ανταλλακτικά είναι αρκετά φτηνά που νομίζω δεν είναι να το ρισκάρεις
Άρα τι κάνω? Αλλάζω και τους 4 διακοπτες τις εστίας ?
Ρώτα τιμή για έναν , αντικατέστησε τον και αν δεις διαφορά , συνεχίζεις με τους άλλους
Ξεκίνα από αυτόν που αναφέρεις ότι δουλεύει στο φουλ , αυτός σίγουρα θέλει αλλαγή
Απλά υπάρχουν μονοί και διπλοί , ανάλογα με την εστία