Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση Άλλη] Ερώτηση για παλιά τηλεόραση FUNAI

taktikos
20-02-18, 10:14
Καλημέρα σας.
Είχα μία τηλεόραση παλιά και δούλευε κανονικά μέχρι σήμερα που ξύπνησα δεν άναβε ούτε η τηλεόραση ούτε το λαμπάκι της δεν έδιχνε κάποια ένδιξη ότι υπάρχη ρέυμα.
Πήγε το μυαλό μου σε ασφάλεια και επιδή είχα μία στα εργαλία μου που δεν θυμάμαι καν από πια συσκευη την είχα μαζέψει
όποτε μην τα πολιλογό ανοίγο την τηλεόραση και αλλάζω την ασφάλεια με αυτή που είχα αφού ταιριάζε στο μέγεθος κι ώλλας και τελικά ήτανε αυτό το πρόβλμα και δουλεύει ξανά το είδιο.
Η ασφλεία που φόραγε εξαρχής η τηλεόραση έγραφε FT 2.5AH 250V
και αυτή που έβαλα και δούλεψε τελικά έγραφε F 3.5.
Το ερωτημά μου είναι: Υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα στο υπόλιπο κύκλωμα ή είναι καλύτερα που είναι μεγαλύτερη?

georgis
20-02-18, 12:04
τι ειναι crt lcd ;μοντελο;καποτε η FUNAI ειχε πολυ καλα πραγματα και ηταν JAPAN.Προσεχε γιατι δεν σε βλεπω σχετικο με το αθλημα.

taktikos
20-02-18, 12:39
τι ειναι crt lcd ;μοντελο;καποτε η FUNAI ειχε πολυ καλα πραγματα και ηταν JAPAN.Προσεχε γιατι δεν σε βλεπω σχετικο με το αθλημα.

Ναί φίλε μου δεν είμαι σχετικός με το άθλημα και δήκαιο έχεις που μου λες να προσέχω.
όμως απάντηση δεν μου έδωσες να καταλάβω αν επιρεάζει .

Panoss
20-02-18, 12:40
Υπάρχει πρόβλημα που είναι μεγαλύτερη, βάλε ίδια.

Τα γράμματα στην αρχή σχετίζονται με την ταχύτητα τήξης, δεν βλέπω επιλογή 'FT' που αναφέρεις:

https://www.swe-check.com.au/images/content/electronic_fuse_markings.gif

Marking
Fuse Element Speed

FF
Very Fast Acting (Flink Flink)

F
Fast Acting (Flink)

M
Medium Acting (Mitteltrage)

T
Slow Acting (Trage)

TT
Very Slow Acting (Trage Trage)

Table 2. Fuse Breaking Capacity Markings

Marking
Fuse Breaking Capacity

H
High Breaking Capacity

L
Low Breaking Capacity

Από εδώ (https://www.swe-check.com.au/pages/learn_fuse_markings.php).

Όμως: η ασφάλεια καίγεται όταν κάτι δεν πάει καλά (ένα εξάρτημα χαλάσει ή μισο-χαλάσει) και, εξαιτίας αυτού, η συσκευή 'ζητήσει' περισσότερο ρεύμα.
Επομένως, πολύ πιθανό να υπάρχει χαλασμένο εξάρτημα, παρόλο που δουλεύει η tv.
Οπότε μπορεί να ξανακαεί η τηλεόραση και να κάψει ακόμα περισσότερο το μισοκαμένο εξάρτημα ή και κάποιο ακόμα.

taktikos
20-02-18, 12:43
Υπάρχει πρόβλημα που είναι μεγαλύτερη, βάλε ίδια.

Όμως: η ασφάλεια καίγεται όταν κάτι δεν πάει καλά (ένα εξάρτημα χαλάσει ή μισο-χαλάσει) και, εξαιτίας αυτού, η συσκευή 'ζητήσει' περισσότερο ρεύμα.
Επομένως, πολύ πιθανό να υπάρχει χαλασμένο εξάρτημα, παρόλο που δουλεύει η tv.
Οπότε μπορεί να ξανακαεί η τηλεόραση και να κάψει ακόμα περισσότερο το μισοκαμένο εξάρτημα ή και κάποιο ακόμα.

οκ Σε ευχαριστώ καλό σου μεσημέρι.

georgis
20-02-18, 20:08
Δεν λεει καν αν ειναι καλη η καμενη η ασφαλεια.

taktikos
20-02-18, 20:19
Δεν λεει καν αν ειναι καλη η καμενη η ασφαλεια.

είχε μια κεραμική F T 2.5AH 250V και της έβαλα μια γυάλινη F 3.5 αν ήταν καμμένη δεν γνωρίζω

georgis
20-02-18, 21:22
Κανενα.πολυμετρο εχεις;μοντελο;