Επιστροφή στο Forum : [Κλιματιστικό Samsung] Βλάβη σε κλιματιστικο samsung 18αρι(διαρροη φρεον)
Μπορεί κάποιος να μου πει 2 φορες κολλησε μαστορας την χαλκοσωληνα στην εξωτερικη μοναδα και παλι εχει διαρροη!! Ερώτηση πάντα βλέπω λάδια στο κατω μέρος του κουτιου της εξωτερικης μοναδας εκει που είναι ακριβώς το μοτερ.Τα λάδια απο τι είναι? 2 φορες το κολλησε δουλευει για λίγες ώρες και ξαναχαλάει.Μήπως δεν χανει απο τη χαλκοσωληνα και χανει απο αλλου?Υπαρχει οργανο που μετρα διαρροη αεριων?
Dare-Devil
04-02-18, 17:37
Μπορεί κάποιος να μου πει 2 φορες κολλησε μαστορας την χαλκοσωληνα στην εξωτερικη μοναδα και παλι εχει διαρροη!! Ερώτηση πάντα βλέπω λάδια στο κατω μέρος του κουτιου της εξωτερικης μοναδας εκει που είναι ακριβώς το μοτερ.Τα λάδια απο τι είναι? 2 φορες το κολλησε δουλευει για λίγες ώρες και ξαναχαλάει.Μήπως δεν χανει απο τη χαλκοσωληνα και χανει απο αλλου?Υπαρχει οργανο που μετρα διαρροη αεριων?
Ποιο μοντέλο είναι ;
Dare-Devil
05-02-18, 21:12
SH 18APO
Καταρχάς δεν ενδείκνυται να κολλάμε τις χαλκοσωλήνες στα κλιματιστικά .
Δεν ξέρω τι ακριβώς έχει κάνει ο μάστορας αν τα χει κάνει όλα σωστά και μελετημένα αλλά αν το πρόβλημα είναι ότι χάνει το φρέον τότε θα πρέπει να γίνει πρεσάρισμα με άζωτο. Να ελεγχθεί τόσο η εγκατάσταση (σωληνώσεις) όσο και το μέσα αλλά και το έξω μηχάνημα για πιθανή πτώση πίεσης . Να πρεσάρει και ανα φήσει μανόμετρα επάνω για τουλάχιστον 24 ώρες για να δεί αν θα υπάρξει πτώση πίεσης . Αυτός είναι ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος (αλλά και χρονοβόρος)
Μήπως να φέρεις και έναν άλλο μάστορα ;;
Κυριακίδης
05-02-18, 21:42
2 φορες κολλησε μαστορας την χαλκοσωληνα στην εξωτερικη μοναδα
πάντα βλέπω λάδια στο κατω μέρος του κουτιου της εξωτερικης μοναδας εκει που είναι ακριβώς το μοτερ
Που κόλλησε ? σωλήνα έξω από την μονάδα ? ή μέσα? τι κόλλησε? σε ποιο σημείο.
Για να προσπάθησε 2 φορές δείχνει μια απειρία . Γιατί το κόλλησε ? επιβεβαίωσε διαρροή? την είδε?
Πρεσαρε την εξωτερικη μοναδα με αζωτο μου είπε. Κολλησε κάποια σωληνα που ειχε διαρροη μου το φερε πισω το εβαλε αλλα αντεξε μονο για 2 μερες τωρα το ξαναπηρε και το ξαναπρεσαρει ειναι η τριτη φορα που το παιρνει πισω.Ευχαριστω για το ενδιαφερον!!