Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : [Bosch] KAD62s51/05 παγος στην συντηρηση



mikemtb
29-01-18, 22:55
καλησπερα σην παρεα!
ειμαι ηλεκτρονικος αλλα δεν σκαμπαζω απο ψυγεια!
E-Nr = KAD62s51/05
FD = 9012
44597
πιανει παγο στον εναλλακτη της συντηρησης.
44596
και μετα στο παγουρι του νερου (που ειναι ακριβως απο μπροστα του
44595
στους 2 μηνες περιπου απο χειροκηνιτη αποψυξη, σταματαει να βγαζει νερο(εχει παγωσει πλεον)
εχω μετρησει την αντισταση της αποψυξης ειναι 400ωμ.
εχω μετρησει την θερμικη ασφαλεια.
εχω μετρησει το Ntc αλλαζει ωμικα αναλογα την θερμοκρασια. 6κωμ στους 20+ και 20κωμ στους -20 (περιπου)
44598

το ανεμιστηρακι λειτουργει κανονικα μολις κλεισεις την πορτα!
εχω μετρησει στην πλακετα στην μεση ερχονται τα 12volt dc (κιτρινο-/καφε+)
44599

τι αλλο μπορω να κοιταξω?

mikemtb73
30-01-18, 23:31
Ισχύει ότι κάνει αυτόματα αποψυξη κάθε 6 ώρες? Κάπου το διάβασα για άλλο μοντέλο φυσικά...

Sent from my SM-J710F using Tapatalk

Κυριακίδης
31-01-18, 00:15
Ισχύει σε όλα , άλλα μπορεί να έχουν διαφορετικές ώρες ανά 24ώρο. Δεν το κάνεις πάλι μια χειροκίνητη απόψυξη να δεις αν δουλεύει σταματάει κανονικά και έχει σωστές θερμοκρασίες για τις πρώτες ώρες / μέρες? . Τα λάστιχα πόρτας είναι στεγανά?

mikemtb73
31-01-18, 00:21
Γενικώς έχει σωστές θερμοκρασίες μέσα. 4 συντήρηση και -18 κατάψυξη.
Λάστιχα δεν έχω κοιτάξει. Θα επανέλθω αύριο απόγευμα για Αυτά.
Σκέφτομαι να βάλω μια ένδειξη στην έξοδο της πλακέτας 220 προς την αντίσταση αποψυξης και να το παρακολουθησει επί 24ωρου. Έστω ένα κυκλωματακι με latch ή ένα πολυμετρο με ένδειξη μέγιστου. Μπας και βάλω ένα συμπέρασμα.

Sent from my SM-J710F using Tapatalk

Κυριακίδης
31-01-18, 00:32
Σκέφτομαι να βάλω μια ένδειξη στην έξοδο της πλακέτας 220 προς την αντίσταση αποψυξης .
Ρε συ με τηλεπάθεια μου την έκλεψες την σκέψη?
Για να ξεμπερδεύεις κανένα βαττόμετρο μπρίζας? (άλλα αμπέρ τραβάει όταν λειτουργεί μοτέρ , και άλλα όταν λειτουργεί αντίσταση )

mikemtb73
31-01-18, 00:34
Ρε συ με τηλεπάθεια μου την έκλεψες την σκέψη?Ωραία Λοιπόν, τα κάνω και επανέρχομαι αύριο/ μεθαύριο. Ευχαριστώ

Sent from my SM-J710F using Tapatalk

mikemtb73
02-02-18, 23:31
Λοιπόν επανηλθα: μπήκε σύστημα καταγραφής (ημερομηνια και ωρα) που παρακολουθεί την τάση των 230 volt στην έξοδο της πλακέτας προς την αντίσταση αποψυξη συντήρησης.
Κάνοντας self test μετα απο 2-3 λεπτα στο L13 βγάζει τάση για 5 sec.
Οπότε τώρα θα περιμένουμε να δούμε πως θα συμπεριφερθεί τις επόμενες μερες.
Υπάρχει κάποιο σχόλιο Όσο αφορά την αντίσταση του ntc? Κατά Πόσο είναι σωστό αυτό που μετράω?
Πως ξέρει το σύστημα Πότε να δώσει εντολή για αποψυξη? Η το κάνει έτσι και αλλιώς κάθε Χ ώρες?

Sent from my SM-J710F using Tapatalk

Edit: Ναι τα λάστιχα κλείνουν καλά δεν έχουν ξεραθεί

Κυριακίδης
03-02-18, 01:42
Κάνοντας self test μετα απο 2-3 λεπτα στο L13 βγάζει τάση για 5 sec.
Μήπως για πιο σίγουρα δεν πρέπει να θεωρούμε δεδομένο ότι θα δουλέψει η αντίσταση απλά με την εμφάνιση τάσης? (αλλά να επιβεβαιωθεί ότι ζεσταίνει η αντίσταση?) π.χ. να έχει κάποια ασφάλεια ενδιάμεσα και εσύ ελέγχεις πριν από αυτήν. Στο ταμπελάκι αναφέρει για κάποια ασφάλεια 10Α στην πλακέτα επάνω δεν φαίνεται κάτι τέτοιο. Ή εννοεί κάτι άλλο με αυτήν την ασφάλεια 10Α.
(και κάτι άλλο , μόλις ομαλοποιηθούν οι θερμοκρασίες κατά την λειτουργία -18 κτλ από εκεί και ύστερα παρατήρησε και τους χρόνους έναρξης - παύσης αν είναι σε λογικά όρια , π.χ. μην δουλεύει πολύ περισσότερο από το φυσιολογικό ,ενώ θα πρέπει να κάνει 20 - 30 λεπτά να κάνει 3 ώρες κτλ ) . Για τα υπόλοιπα περί ntc περιμένουμε τον σωτήρα .

mikemtb73
03-02-18, 03:26
Ένα ακόμα κομμάτι του πάζλ είναι ότι το ψυγείο ανοιγοκλείνει πολλές φορές την ημέρα από τον μικρό... με βλέπω να βάζω και εκεί μια επαφή να καταγράψω χρόνους.

Sent from my SM-J710F using Tapatalk

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
04-02-18, 16:05
φίλε μου έλεγξε την πλακέτα.

mikemtb73
04-05-18, 15:16
Μετά Μετα Απο Τρίμηνη Παρακολούθηση, Δεν Έχει Πιάσει Ξανά Πάγο Σε Αυτο Το Διάστημα Και Οι Θερμοκρασίες Είναι Κανονικές. Οπότε Υποθέτω Ότι Ή Το Ρελε Αποψυξης Ήταν Κολλημένο Και Επανήλθε Με Κοπανημα Ή Κάποια Φισα Με Τα Βγάλε Βάλε Επανήλθε. Βγήκαν Τα Έξτρα Καλώδια Παρακολούθησης, Όλα Οκ Μέχρι Στιγμής.

Sent from my SM-J710F using Tapatalk

georgis
07-05-18, 20:00
απο αυτο σου εμεινε το ΠΑΓΩΤΟ;