PDA

Επιστροφή στο Forum : [Άλλη] Προβλημα με πλυντηριο HAIER



piou
26-01-18, 15:07
Καλησπερα! μου δωσε ενας φιλος ενα πλυντηριο haier που το ειχε καιρο στην αποθηκη . Το εβαλα να κανει πλυση και την ωρα που ηταν να αδειασει τα νερα στο στυψιμο εβγαλε τα νερα πανω απ το καπακι του μπαινει το απορυπαντικο . Εψαχνα να βρω τι φταιει και με τα πολλα ειχε βουλωσει με αμμο.Καθαρισα φιλτρα , ελυσα απο πισω τα κολαρα και ηταν ολα μπουκωμενα με αμμο και τα καθαρισα και αυτα.Το εβαλα ξανα να κανει πλυση και σταματαγε μετα απο 15 λεπτα το εκανα πολλες φορες και εβγαζε συνεχεια σφαλμα και σταματαγε , τα ξανακαθαρισα αλλα δεν ειχε κατι ηταν καθαρα.Κανα κανω πλυση και λειτουργει κανονικα , βαζω αλλη μια και βγαζει νερο απο την αποχετευση ενω τραβαει συνεχομενα οχι μονο στο στυψιμο βγαζει ολη την ωρα απ την αρχη απ το λαστιχο της αποχευσης.Τι μπορει να φταει???

Κυριακίδης
26-01-18, 20:51
βαζω αλλη μια και βγαζει νερο απο την αποχετευση ενω τραβαει συνεχομενα οχι μονο στο στυψιμο βγαζει ολη την ωρα απ την αρχη απ το λαστιχο της αποχευσης.Τι μπορει να φταει???
Έχεις 2 επιλογές , 1) ή ανεβάζεις το στόμιο εξόδου της αποχέτευσης στο ύψος του πλυντηρίου
2) Ή σκάβεις λακκούβα και κατεβάζεις όλο το πλυντήριο έτσι ώστε να είναι κάτω από το στόμιο εξόδου της αποχέτευσης
(Το δεύτερο προτιμούν συνήθως οι χρυσαυγιτες ή η Συριζαίοι σύμφωνα με σοβαρή έρευνα .)

piou
27-01-18, 01:04
Το χω κανει απ την πρωτη στιγμη, σηκωνω τον σωληνα της αποχετευσης πιο ψηλα και βγαζει παλι σφαλμα και σταματαει, μηπως υπαρχει καμια βαλβιδα στο πλυντηριο σχετικα με την αποχετευση και εχει κολλησει;αλλα αυτο γιατι δεν το κανε πιο πριν;και απλα σταματαγε κ εβγαζε σφαλμα

Κυριακίδης
27-01-18, 01:52
Αφού λες ότι δεν είναι η αιτία το #3 τότε πάμε εδώ.

Κανα κανω πλυση και λειτουργει κανονικα , βαζω αλλη μια και βγαζει νερο απο την αποχετευση ενω τραβαει συνεχομενα οχι μονο στο στυψιμο βγαζει ολη την ωρα απ την αρχη απ το λαστιχο της αποχευσης.Τι μπορει να φταει???
Καθάρισε το σωληνάκι πιεσσοστάτη μέχρι την υδατοπαγίδα (μήπως έχει και εκεί άμμο ) και δες μήπως κόλλησε η βαλβίδα εισόδου νερού (στην φάση που ενώ δεν είναι ενεργοποιημένη , αυτή συνεχίζει να παίρνει νερό ) . Ή κλείσε την βρύση αφού πάρει το 1ο νερό να δούμε τι θα κάνει . Για να δούλεψε 1 φορά καλά , και την 2η όχι , δεν πιστεύω να είναι βλάβη π.χ. πλακέτας , αλλά κάτι περιοδικό ή μπλοκάρισμα τυχαίο ανά φάσεις πλύσης .