Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : [Άλλη] Περιεργο προβλημα με πλυντηριο

Antonis33
29-12-17, 00:55
καλησπερα χρονια πολλα και καλη χρονια σε ολους!
βρηκε την καταλληλη ωρα να χαλασει το πλυντηριο στο χωριο...

η ιστορια εχει ως εξεις:

πριν μερες με ενημερωσαν οτι το πλυντηριο στο χωριο σταματησε να δουλευει (zanussi ZWF164W),οταν χαλασε τους δουλεψε την επομενη μερα για μια πλυση το πρωι,αυτο εγινε για 2-3 μερες.εκανε μια πλυση και με τα τελος..
οταν πηγα ειδα οτι αναβει το λαμπακι που μας λεει οτι εχει τελειωση η πλυση.
γυριζω το κουμπι να βαλω προγραμμα δεν κανει τπτ και το λαμπακι αναμενω ακομα,ανοιγω κλεινω το πορτακι μερικες φορες,βγαζω βαζω μπριζες τπτ το λαμπακι εκει αναμενω συνεχεια.

ρωταω καποιον μου λεει ισως ειναι η πλακετα,την βγαζω του την παω δεν βρηκε κατι καμμενο.πατησε και της κολλησεις λιγο να ζεσταθουν.την παω χωριο την κουμπωνω το πλυντηριο πηρε κανονικα!

το εβαλα εκανε μια πλυση και τελειωσε κανονικα,μολις βαζω δευτερη πλυση τα ιδια!το λαμπακι που μας λεει οτι τελειωσε η πλυση αναμενο αλλα οταν γυριζω να βαλω προγραμμα δεν γινεται τπτ.

διαβαζω στο νετ και ειδα οτι αρκετα πλυντηρια εχουν θεμα με τον ηλεκτροδιακοπτη στην πορτα,περνω καινουργιο τον βαζω,το πλυντηριο δουλεψε για 2 πλυσης και ξανα τα ιδια...

τωρα που το δοκιμαζα μηπως παρει μπρος ακουω ενα ελαφρι βζζζζζζ σε ενα σημειο της πλακετας και αλλαζει ο ηχος οταν γυριζω το διακοπτη που βαζει προγραμμα ειναι λογικο αυτο?το εχω μαρκαρει σε κυκλο στην φωτο.

klik
29-12-17, 01:07
Μην ξαναπάς σε αυτόν που ζεσταίνει κολλήσεις (δεν είναι μπαγιάτικο φαγητό), και δεν βρίσκει βλάβη.

Άλλαξε γκρι πυκνωτή.

Antonis33
29-12-17, 01:13
ειλικρινα ντρεπομαι να πω ποσο μου πηρε...

τον πυκνωτη μπορεις να μου τον μαρκαρεις στην φωτο μην κανω καποιο λαθος?

klik
29-12-17, 02:06
2η φωτογραφία, τέρμα αριστερά και πάνω, σχήματος ορθογώνιου παραλληλεπίπεδου.
Με τι άλλο γκρι να τον μπερδέψεις;
Φυσικά δεν σου ζητάω να τον μετρήσεις, διότι προφανώς δεν έχεις τα μέσα να το κάνεις, αλλά να τον αλλάξεις καθότι τα συμπτώματα ταιριάζουν.
Ελπίζω να πάρεις τον ίδιο και να μην σου δώσουν ότι έχουν.

Antonis33
29-12-17, 08:26
καλημερα οκ τον εντοπισα.
εως το απογευμα θα εχω κανει την αλλαγη και θα ενημερωσω για τα αποτελεσματα.

Panoss
29-12-17, 11:32
ειλικρινα ντρεπομαι να πω ποσο μου πηρε...

τον πυκνωτη μπορεις να μου τον μαρκαρεις στην φωτο μην κανω καποιο λαθος?
Έλα Αντώνη, μια οικογένεια είμαστε, μη ντρέπεσαι, πόσο σου πήρε; 40€;

Antonis33
29-12-17, 16:44
ο πυκνωτης αλλαχτηκε,γυρισα τον περιστροφικο διακοπτη που βαζει προγραμμα και παλι το λαμπακι που λεει πως τελειωσε η πλυση ηταν αναμμενο,κλεινω το διακοπτη προγραμματισμου το ξανα ανοιγω και δουλεψε κανονικα το πλυντηριο.
του εκανα μια δοκιμαστικη πλυση την τελειωσε και μετα με αφησε κανονικα να ξανα κανω πλυση δλδ ηρθε σε θεση ετοιμοτητας,θα κανω μια πλυση σε λιγο με ρουχα.

Edit:η πλυση ολοκληρωθηκε κανονικα,γυρισα να βαλω προγραμμα και δυστυχως το λαμπακι ολοκληρωσης πλυσης αναβει ξανα..ανοιγοκλεισα πορτακι διακοπτη και τπτ τα ιδια.θα με τρελανει.

tipos
29-12-17, 21:10
Δεν ειναι απολυτο οτι φταιει η πλακετα,για να το πουμε αυτο πρεπει να γινει ελεγχος σε ολα τα εξαρτηματα του πλυντηριου και αφου τα βρουμε ολα καλα τοτε παμε στην πλακετα.Υπαρχει περιπτωση να μην εχουν καλη επαφη τα καρβουνακια του μοτερ.Αν μπορεις κανε ενα ελεγχο και εκει.Αν τα καρβουνα ειναι καλα χρειαζεται πολυμετρο για να κανεις καποιες μετρησεις.

Antonis33
29-12-17, 21:42
θα προσπαθησω να τα κοιταξω το πρωι μιας και θα ειμαι στο χωριο μεχρι την Κυριακη.
πολυμετρο εχω μαζι μου.
με παραξενευει το γεγονος που κανει κανονικα 1-2 πλυσης και μετα απλα μουλαρωνει και κολλαει στην φαση που εχει τελειωση η πλυση.

κατι που θυμηθηκα,πριν αλλαξω το ηλεκτροκλειδωμα της πορτας το ειχα ανοιξει και το δοκιμασα ανοιχτο και συνδεμενο στο πλυντηριο.του πιεζα το λαμακι που εχει μεσα ανοιγα προγραμμα και το επερνε κανονικα,αφηνα το λαμακι και εμενε στην φαση ολοκληρωσεις πλυσης χωρις να με αφηνει να βαλω προγραμμα το προβλημα που εχει συνεχεια δλδ.
το εκανα 4-5 φορες το τεστ και δουλευε οποτε πιεζα το λαμακι.μετα εβαλα νεο διακοπτη αλλα δουλεψε 1-2 πλυσης και ξανα τα ιδια.

Antonis33
30-12-17, 01:31
πριν λιγο δοκιμαζω να βαλω προγραμμα αλλα το λαμπακι κολλημενο ξανα στην ενδειξη οτι εχει ολοκληρωθει η πλυση.
με πιανουν τα νευρα μου ανοιγω την πορτα και την κλεινω με λιγο δυναμη παραπανω..βαζω προγραμμα και το πηρε κανονικα...

NEOMELOS
30-12-17, 11:02
Άρα το πρόβλημα είναι ο καφές που πίνεις.
Κόψε τον ντεκαφεϊνέ, να τσιτώσουν λίγο τα νεύρα, να κλείνει γερά η πόρτα.
Ή βάλε έναν εξωτερικό διακόπτη παρακάμπτοντας της πόρτας και ξαναδοκίμασε.

Χρόνια Πολλά -Καλή Χρονιά.

Antonis33
30-12-17, 19:22
μπορω να παρακαμψω το αυτοματο κλειδωμα/ξεκλειδωμα?

micalis
30-12-17, 21:08
Αφού βλέπεις ότι το πρόβλημα είναι στην πόρτα γιατί δεν κοιτάς μήπως έχει φθαρεί το μανταλο

Antonis33
31-12-17, 01:13
αν εννοεις το ηλεκτρομανταλο το εχω αλλαξει με καινουργιο.δεν εχω βρει που ακριβως ειναι το προβλημα.

diony
31-12-17, 14:54
Το ηλεκτρομάνταλο για να ενεργοποιηθεί , πιέζεται από το κλείστρο με το κλείσιμο της πόρτας

Αν η πόρτα δεν κλείσει σωστά Η σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχει πολύ φθαρμένο κλείστρο , τότε δεν φτάνει για να πιέσει το ηλεκτρομάνταλο και πότε δουλεύει , πότε όχι

Για να σιγουρευτείς , όταν σου παρουσιάσει πρόβλημα , δοκίμασε να ξανακλείσεις την πόρτα ξανά και ξανά, απλά πριν την ανοίξεις να βεβαιωθείς πως όντως είναι ξεκλείδωτη , διότι κινδυνεύεις να σπάσεις το χερούλι αν έχει κλειδώσει

Antonis33
31-12-17, 20:13
οπως γραφει ο diony μαλλον πως η ζημια ειναι στο κλειστρο παιδια..
σημερα εβγαλε μια πλυση κανονικα και μια δευτερη δοκιμαστικη,την τριτη φορα κολλησε παλι.του εκλεισα την πορτα καπως δυνατα και αποτομα και πηρε κανονικα μπροστα.

Γιώργος1956
04-01-18, 00:39
καλημερα και χρονια πολλα.Εαν δεν εχεις βγαλει ακρη με το πλυντηριο,δοκιμασε κατι ακομα που θα σου πω..Στο πισω μερος της συσκευης ,χαμηλα,εκει που εισερχεται ο σωληνας του νερου στο πλυντηριο, υπαρχει μια ηλεκτροβανα που κοβει την παροχη του νερου οταν δεν λειτουργει το πλυντηριο.Για να δεις ποια ειναι,ψαξε για 2καλωδια,ενα σωληνακι λεπτο σχετικα [υποπιεση]καιμια εισοδο και εξοδο του νερου.Το συγκεκριμενο εξαρτημα πολλες φορες κολλαει και δεν επιτρεπει την εισαγωγη του νερου στο πλυντηριο με αποτελεσμα αυτο να μην λειτουργει.Κοψε το ρευμα ,βγαλτο,βγαλε οποια βιδα απαιτειται,καθαρισε το και αφου το μονταρεις δοκιμασε αν λειτουργει.[πρεπει στην αρχη να εχεις κλεισει και την παροχη του νερου].Κανονικα εαν δεν του εχεις βγαλει τα...ματια με τις ασκοπες κατα την γνωμη μου επεμβασεις στην πλακεττα πρεπει να λειτουργησει.[Η ηλεκτροβανα που θα επεμβεις δεν κοστιζει ακριβα και η αντικατασταση της ειναι ευκολη. Εαν εχεις νεωτερα ενημερωσε,αλλα μεχρι την δευτερα δεν μπορω να απαντησω γιατι θα λειπω. Καλη επιτυχια...