Επιστροφή στο Forum : [Κλιματιστικό LG] Πλακέτα εξωτερικής μονάδας
Καλημέρα σας. Έχω ένα κλιματιστικό lg art cool A12AW1 12000btu ( είναι το τετράγωνο με τον πίνακα ζωγραφικής ) και πρόσφατα ενώ το άναψα , άνοιξαν οι περσίδες χωρίς να βγάζει αέρα και μετά από 7-8 λεπτά έκλεισε μόνο του και άρχισε να αναβοσβήνει ένα πράσινο φωτακι 6 φορές. Το έκλεισα από τον πίνακα , το ξανά άνοιξα αλλά πάλι τα ίδια. Φώναξα τεχνικό της lg ο όποιος με το που είδε το φωτακι μου είπε ότι είναι η πλακέτα της εξωτερικής μονάδας η οποία κοστίζει 350 € + εργατικά 50 €. Του είπα ότι το μηχάνημα έχει δουλέψει ελάχιστα αλλά μου είπε ότι αυτό το πρόβλημα προκύπτει ανεξάρτητα από τη χρήση λόγω αλλαγών στη τάση του ρεύματος (πολύ συχνές εδώ στο Ηράκλειο ). Το θέμα είναι ότι δεν μου έδωσε καμία εναλλακτική επιλογή. Διαβάζοντας εδώ στο howtofixit διαπίστωσα ότι θα μπορούσα ενδεχομένως να επισκευάσω την πλακέτα με πολύ χαμηλότερο κόστος. Αυτά που θέλω να ρωτήσω είναι τα εξής: 1) η πλακέτα στο δικό μου μοντέλο επισκευάζεται ? 2) αν ναι σε τι είδους επαγγελματία θα πρέπει να απευθυνθώ ? Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.
Φυσικά επισκευάζεται.
Θα πρέπει να απευθυνθείς σε ηλεκτρονικό.
Αν όντως το πρόβλημα είναι στην πλακέτα και αν την επισκευάσει ο ηλεκτρονικός (δεν ειναι σίγουρο ότι θα μπορέσει να εντοπίσει τη βλάβη και αν την εντοπίσει δεν ειναι σίγουρο ότι επισκευάζεται), τα έξοδα που θα πρέπει να υπολογίσεις είναι τα εξής:
1. κόστος αφαίρεσης της πλακέτας (και όλων όσων χρειαστεί) και επανατοποθέτησης της πλακέτας (και όλων όσων χρειαστεί).
2. κόστος επισκευής της πλακέτας.
Φυσικά επισκευάζεται.
Θα πρέπει να απευθυνθείς σε ηλεκτρονικό.
Αν όντως το πρόβλημα είναι στην πλακέτα και αν την επισκευάσει ο ηλεκτρονικός (δεν ειναι σίγουρο ότι θα μπορέσει να εντοπίσει τη βλάβη και αν την εντοπίσει δεν ειναι σίγουρο ότι επισκευάζεται), τα έξοδα που θα πρέπει να υπολογίσεις είναι τα εξής:
1. κόστος αφαίρεσης της πλακέτας (και όλων όσων χρειαστεί) και επανατοποθέτησης της πλακέτας (και όλων όσων χρειαστεί).
2. κόστος επισκευής της πλακέτας.
Μηπως έχεις υπόψη σου κάποιον ηλεκτρονικό στο Ηράκλειο?
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
17-12-17, 03:18
Η εξωτερική πλακέτα φταίει και επισκευάζεται σίγουρα.
Όχι δεν ξέρω κάποιον ηλεκτρονικό στο Ηράκλειο.
Περίμενε όμως μήπως διαβάσει κάποιος που ξέρει και πει, όλο και κάποιον θα έχουμε από Ηράκλειο εδώ μέσα.
Υπάρχει στην ομάδα κάποιος ηλεκτρονικός στο Ηρακλειο;
παπαδοπουλος μιχαλης
07-01-18, 18:49
Υπάρχει στην ομάδα κάποιος ηλεκτρονικός στο Ηρακλειο;
προβλημα στο θερμιστορ των σωληνωσεων της εξωτερικης μοναδος. χρειαζετε ψυκτικος .