PDA

Επιστροφή στο Forum : [Ραδιοενισχυτής] ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΡΑΔΙΟΕΝΙΣΧΥΤΗ ΥΑΜΑΗΑ RXV393RDS

DJ BILIS
13-12-17, 11:47
Καλησπερα σε ολους τους φιλους του φορουμ. θελω την βοηθεια σας.Εχω τον ραδιοενισχυτη της ΥΑΜΑHA τον RXV393RDS τον οποιο τον εχω αγοραση απο το 1998 και ειναι σε εξαιρετικη κατασταση μιας και τον εχω προσεξει πολυ,ομως τελευταια παρουσιασε 2 προβληματα. Πρωτον οταν πατας καποιο κουμπι απο την προσοψη παραδειγμα να αλλαξεις την πηγη του ηχου οπως cd,video,tuner κλπ επιλεγη οτι να ναι,δηλαδη πατας video και βγαινει cd η πατας το κουμπι που σαρωνη τον επομενο σταθμο fm και αυτο σαρωνη προς τα πισω.Οταν ομως πατας εντολες απο το τηλεχειριστηριο τοτε δουλευει κανονικα.Το δευτερο προβλημα ειναι οτι το tuner δεν συντονιζει και απλα προσπερναει τους σταθμους παρολο που το signal meter σε καθε σταθμο που προσπερναει τερματιζει, δεν ειναι θεμα κεραιας δηλαδη. Τι μπορω να κανω σε αυτη την περιπτωση? και μιας που πιανουν τα χερια μου και ασχολουμε πολλα χρονια ερασιτεχνικα με τα ηλεκτρονικα θελω να αποφυγω περιτα εξοδα. Σας ευχαριστω εκ των προτερων!!!

44398 44399

DJ BILIS
14-12-17, 13:03
Καλησπερα και παλι! καμια ιδεα?

AKHS
17-12-17, 10:18
Για το πρώτο πρόβλημα μάλλον θέλουν αντικατάσταση τα κουμπιά...

pipilas
17-12-17, 12:02
Καλησπερα σε ολους τους φιλους του φορουμ. θελω την βοηθεια σας.Εχω τον ραδιοενισχυτη της ΥΑΜΑHA τον RXV393RDS τον οποιο τον εχω αγοραση απο το 1998 και ειναι σε εξαιρετικη κατασταση μιας και τον εχω προσεξει πολυ,ομως τελευταια παρουσιασε 2 προβληματα. Πρωτον οταν πατας καποιο κουμπι απο την προσοψη παραδειγμα να αλλαξεις την πηγη του ηχου οπως cd,video,tuner κλπ επιλεγη οτι να ναι,δηλαδη πατας video και βγαινει cd η πατας το κουμπι που σαρωνη τον επομενο σταθμο fm και αυτο σαρωνη προς τα πισω.Οταν ομως πατας εντολες απο το τηλεχειριστηριο τοτε δουλευει κανονικα.Το δευτερο προβλημα ειναι οτι το tuner δεν συντονιζει και απλα προσπερναει τους σταθμους παρολο που το signal meter σε καθε σταθμο που προσπερναει τερματιζει, δεν ειναι θεμα κεραιας δηλαδη. Τι μπορω να κανω σε αυτη την περιπτωση? και μιας που πιανουν τα χερια μου και ασχολουμε πολλα χρονια ερασιτεχνικα με τα ηλεκτρονικα θελω να αποφυγω περιτα εξοδα. Σας ευχαριστω εκ των προτερων!!!

44398 44399

καποιο η καποια μπουτον εχουν αντισταση μερικα kom
βρεστα και κανε αντικατασταση

DJ BILIS
18-12-17, 11:37
Ευχαριστω για την απαντηση! θα το κοιταξω. Οσο αφορα το δευτερο προβλημα? καμια ιδεα?

klik
18-12-17, 15:45
Αν έχει πατημένο κουμπί, δεν είναι φυσιολογικό να προσπερνα συνεχώς σταθμούς;

ΝΙΚΟΣΛΑΡΙΣΑ
18-12-17, 16:27
Εκτός απο μπουτον που προτείνεται να αλλάξει έχει ολοκληρωμένο για επιλογή, μήπως λεω θα ήταν καλύτερα να τον πάει να τον φτιάξει κάποιος που γνωρίζει για να μην γίνει ζημιά, δεν είναι κάτι εύκολο αυτός ο ενισχυτής

DJ BILIS
18-12-17, 22:18
Ολα τα κουμπια πατιουνται κανονικα δεν φενεται να εχει κοληση καποιο. Μερικες φορες μπορει να δουλεψουν αλλα σπανια αλλα απο το κοντρολ δουλευουν ολα σωστα. το προβλημα ειναι οτι δεν συντονιζει ο tuner μονο στο χειροκινητο και στους περισσοτερους σταθμους πιανει μονο λιγο παρακατω. παραδειγμα τον athens dj αντι για 95,20 τον πιανει καπως στους 95,25

AKHS
19-12-17, 10:59
Άλλαξε όλα τα μπουτόν χωρίς δεύτερη σκέψη το ότι πατιούνται κανονικά δεν έχει καμία μα καμία σημασία

all4electronics
13-01-18, 15:23
Καλησπέρα φίλε Βασίλη ,

Για το πρώτο πρόβλημα και όπως μας το περιγράφεις θα συμφωνήσω
και εγώ ότι κάτι συμβαίνει με τα κουμπιά στην πρόσοψη . Υποθέτω ότι έχει
push buttons όποτε θα θέλουν αλλαγή , μπορείς εάν έχεις να ρίξεις
λίγο σπρέι επαφών εφ' όσων φαίνεται λυμένος λογικά μερικά ίσως αλλάξουν
συμπεριφορά , Όταν θα τα αλλάξεις πάρε δείγμα ώστε να αγοράσεις τα σωστά διότι
υπάρχουν διάφορα είδη στο εμπόριο.

Ισως μερικά από αυτά να μην δουλεύουν μηχανικά σωστά , τι εννοώ πατώντας
ένα κουμπί που δεν έχει πρόβλημα να ακούς το χαρακτηριστικό κλικ με την ανάλογη
επαναφορά καθώς το αφήνεις , σε σχέση με ένα χαλασμένο το οποίο δεν συμπεριφέρεται
το ίδιο. Εσωτερικά αυτά έχουν ένα έλασμα το οποίο αλλάζει συμπεριφορά ίσως και κάποια
μένουν πατημένα εάν το έλασμα πάθει ακαμψία λόγο χρήσης ενώ
από την άλλη οι σκόνες και υγρασία αλλοιώνουν την επαφή.

Όσο αφορά το δεύτερο πρόβλημα ίσως έχεις πρόβλημα tunner /power supply και πιθανότατα
να ολισθαίνει η συχνότητα λήψης (ΤΤ/ IF / PLL ) ίσως λόγο πυκνωτών.
Προσωπικά θα τους άλλαζα όλους εκεί γύρο από το tunner αλλά και στον υπόλοιπο
ενισχυτή ο οποίος θέλει διάφορα μαζέματα από ότι βλέπω στην φωτό.

Ευχαριστώ
Πάνος