Επιστροφή στο Forum : [Bosch] Πρόβλημα με πλυντήριο πιάτων Bosch SRS55M33EU
Το πλυντήριο πιάτων τραβάει συνέχεια νερό μέχρι που ενεργοποιείται ο διακόπτης ασφαλείας στάθμης, αδειάζει τα νερά μέχρι να απενεργοποιηθεί η υψηλή στάθμη και ξανά βάζει νερό. Αυτόν τον κύκλο τον κάνει συνέχεια χωρίς να μπορεί να ξεκινήσει. Μπορεί να βοηθήσει κάποιος; έβγαλα την βαλβίδα νερού την δοκίμασα και δουλεύει κανονικά όπως και η αντλία που βγάζει τα νερά.
Εχεις γραψει λαθος το enr της συσκευης.Ξαναγραψε το enr μαζι με την καθετο ωστε να δω πιο πλυντηριο ειναι.
Αυτό γράφει πάνω στην πόρτα SRS55M33EU/15 FD9001 000175
Type SD13N1B
Από ότι υποψιάζομαι πρέπει να φταίει το flow meter (αν έχει). Δεν ξέρω αν είναι στο σημείο που μπαίνει ο σωλήνας του νερού σε έναν άλλο πλαστικό το οποίο κουμπώνει μετά στην φλογέρα....εκεί έχει ένα κλιπ με 2 καλώδια. Μήπως αυτό είναι flow meter;
Το flow meter ειναι αυτο 44388
Με τα στοιχεια που εδωσες δεν βρησκω πιο πλυντηριο ειναι,παντως και εγω πιστευω οτι εκει ειναι η βλαβη.Η φωτο που ανεβασα ειναι απο πλυντηριο με πολυ κοντινα στοιχεια με αυτα που εδωσες
Το flow meter ειναι αυτο 44388
Με τα στοιχεια που εδωσες δεν βρησκω πιο πλυντηριο ειναι,παντως και εγω πιστευω οτι εκει ειναι η βλαβη.Η φωτο που ανεβασα ειναι απο πλυντηριο με πολυ κοντινα στοιχεια με αυτα που εδωσεςΝαι ακριβώς αυτό φοράει. ΟΚ θα το αλλάξω και θα δούμε. Σ'ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. Μήπως ξέρεις τον κωδικό του;
00607138 και εχει κοντα στα εικοση euro
00607138 και εχει κοντα στα εικοση euroΣ'ευχαριστώ!!!
Τελικά άλλαξα το flow sensor αλλά το πρόβλημα παραμένει. Το μοντέλο τελικά είναι αυτό SRS55M32EU.
Να διευκρινήσω ότι μένει αναμμένο και το λαμπάκι που έχει το βρυσάκι. Έχουμε καμιά άλλη λύση;
Μειωσε την πιεση του νερου απο την βρυση στο ελαχιστο,αν δουλεψει τοτε εχει προβλημα ο μειωτηρας του aquastop και θα χρειαστει αλαγη.Οταν χαλαει ο μειωτηρας τοτε το νερο μπαινει με πολυ πιεση στο πλυντηριο και δεν προλαβαινει το flowsensor να το διαβασει.
Το έκανα και αυτό αλλά δεν υπήρξε αλλαγή! Τα φίλτρα στο aquastop τα έβγαλα ξανά, τα καθάρισα κιόλας...όχι ότι είχαν τίποτα δηλαδή. Φοβάμαι μην είναι καμιά πλακέτα.
Για να καταληξεις στην πλακετα θα πρεπει πρωτα να τσεκαρεις ολα τα ηλεκτρικα του πλυντηριου και μετα θα δεις για πλακετα.Περιπτωση να εκανες καποιο λαθος με την τοποθετηση του flowsensor υπαρχει?
Όχι δεν μπαίνει και διαφορετικά και να θέλεις!
Δες αν κουμπωσε σωστα η φισα και εφοσον ειναι ενταξη τσεκαρε τα καλωδια μεχρι εκαι που καταληγουν στην πλακετα για τυχον κοψιμο κυριως στο σημειο που περνανε απο την πορτα.Αν εχεις πολυμετρο μετρα απο ακρη σε ακρη των καλωδιων για να δεις αν υπαρχει διακοπη
Οκ θα το κάνω. Η αντλία της ανακυκλοφορίας πρέπει να ξεκινάει ταυτόχρονα με την έναρξη του νερού ή πρώτα πρέπει να βάλει το απαραίτητο νερό για να ξεκινήσει;
Δουλευει λιγο μετα την εναρξη της εισαγωγης νερου και δουλευει για λιγο ταυτοχρονα με αυτη.
Σε εμένα δεν δουλεύει καθόλου. Τα μπεκ ψεκασμού είναι στεγνά. Πως μπορώ να την δοκιμάσω; παρεπιπτόντως ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου!
Το μονο που μπορεις να δεις ειναι αν ειναι φρακαρισμενη και αν εχει καλο πυκνωτη.Για τον πυκνωτη χρειαζεσαι καπασιτομετρο ειδαλως τον αλαζεις στα τυφλα
Τελικά σήμερα που έβγαλα την πλακέτα του εγκεφάλου διαπίστωσα ότι έχουν διαβρωθεί οι επαφές από τους connectors που βρίσκονται πάνω στην πλακέτα πιθανόν από κάποιο καθαριστικό (viacal) που χρησιμοποίησε η γυναίκα μου. (Αχχχχχχ ρε αυτές οι γυναίκες)
Τις καθάρισα όπως και την πλακέτα και τους connectors αλλά η πλακέτα προφανώς το είπε το ποίημα. Αν σου είναι εύκολο μπορείς να βρεις τον κωδικό της και πόσο περίπου βγαίνει γιατί με βλέπω να το πετάω και να παίρνω άλλο
Ειναι αυτη 44439 κωδικος 00644121 και εχει περιπου 90 euro
Ναι αυτή είναι. Σ'ευχαριστώ πολύ tipos!!!