Επιστροφή στο Forum : [Άλλη] ariston ab436 tx ΟΞ΅ΟΟΡι ΟΞΏ ΟΡλΡ!
καλήμερα και μπράβο σε όλους για την δουλεία εδώ στην σελίδα!
έχω το πλυντήριο του τίτλου το όποιο είναι σίγουρα 10 αίτιας ξαφνικά ξεκίνησε να μου ρίχνει τον ρελεκατευθείαν με το που πατήσεις το διακόπτη on/off Μέτα από αρκετό ψάξιμο και δόκιμες( γενικά το έχω το άθλημα είμαι τεχνικός μηχανημάτων+ αυτοματισμών άλλα δυστυχώς από οικιακές συσκευές ξέρω τα βασικά) κατέληξα στην αντίσταση άλλα η αντίσταση αφού αφαιρέθηκε από το μηχάνημα έγιναν δοκιμές στον πάγκο άλλα εκεί δεν μου ρίχνει κάποιο ρελε! όποτε η αντίσταση δουλεύει κανονικά?
να σημειώσω ότι το μηχάνημα δουλεύει κανονικά με αποσυνδεμένοι την αντίσταση και το διακόπτει της θερμοκρασίας στο κριό! όποιος γνωρίζει κάτι ας δώσει τα φώτα του!
andyferraristi
18-11-17, 13:27
... άλλα η αντίσταση αφού αφαιρέθηκε από το μηχάνημα έγιναν δοκιμές στον πάγκο άλλα εκεί δεν μου ρίχνει κάποιο ρελε!
Στον πάγκο την είχες συνδέσει με τη γείωση ??? Εάν όχι, κάν' το και εάν έχει πρόβλημα θα σου ρίξει τότε το relay ...
Στον πάγκο την είχες συνδέσει με τη γείωση ??? Εάν όχι, κάν' το και εάν έχει πρόβλημα θα σου ρίξει τότε το relay ...
ναι κανονικα με γειωση!
panagiwtis
19-11-17, 11:34
θα προτεινα να γινει δοκιμή της αντίστασης επάνω στο πλυντήριο με νερό μέσα..
Αλλά γενικά θα μπορούσα να αποκλείσω την αντίσταση, διοτι μας λες πως με το που πατας το on πεφτει. (δεν έχει πάρει ακόμη ρεύμα η αντίσταση)
αφαίρεσε μία μία της φίσες από την πλακέτα και κάνε δοκιμές. Ισως το πρόβλημα σου να είναι και στην πλακέτα.
θα προτεινα να γινει δοκιμή της αντίστασης επάνω στο πλυντήριο με νερό μέσα..
Αλλά γενικά θα μπορούσα να αποκλείσω την αντίσταση, διοτι μας λες πως με το που πατας το on πεφτει. (δεν έχει πάρει ακόμη ρεύμα η αντίσταση)
αφαίρεσε μία μία της φίσες από την πλακέτα και κάνε δοκιμές. Ισως το πρόβλημα σου να είναι και στην πλακέτα.
καλησπερα. Αυτό δεν είναι εφικτό στο συγκεκριμένο μοντέλο διότι δεν έχει πλακέτα άλλα έχει περιστρεφόμενο διακόπτη με επαφές, οι οποίες έχουν καθαριστεί με WD-40 καθώς και έχουν φυσηθεί με κομπρεσέρ αέρος.
ευχαριστώ για την ανταπόκριση.
Κυριακίδης
19-11-17, 20:33
καλησπερα. Αυτό δεν είναι εφικτό στο συγκεκριμένο μοντέλο διότι δεν έχει πλακέτα άλλα έχει περιστρεφόμενο διακόπτη με επαφές, οι οποίες έχουν καθαριστεί με WD-40 καθώς και έχουν φυσηθεί με κομπρεσέρ αέρος.
ευχαριστώ για την ανταπόκριση.
Και τι συμπτώματα είχες πριν να βάλεις το λιπαντικό (π.χ. πριν το λιπαντικό δούλευε για τα πρώτα δευτερόλεπτα?)
Και τι συμπτώματα είχες πριν να βάλεις το λιπαντικό (π.χ. πριν το λιπαντικό δούλευε για τα πρώτα δευτερόλεπτα?)
δεν εχει αλαξει κατι οτι εκανε πριν κανει και μετα το καθαρισμα!
Κυριακίδης
20-11-17, 21:55
είμαιτεχνικόςμηχανημάτων+ αυτοματισμών
Και έχεις megger? ή έστω μια λατέρνα με μανιβέλα ?
http://greekelectrician.blogspot.gr/2007/11/blog-post.html
Και έχεις megger? ή έστω μια λατέρνα με μανιβέλα ?
http://greekelectrician.blogspot.gr/2007/11/blog-post.html
οχι δεν εχω δικια μ αλλα μπορο να ρωτησω μηπωσ εχει καποιος γνωστος μου εδω γυρο,
ειναι για να μετρησω αντισταση?
Κυριακίδης
21-11-17, 19:49
ειναι για να μετρησω αντισταση? ναι αλλιώς τι άλλο? Όταν υπάρχουν οι προβληματισμοί όπως στο #4 ή οι δικοί σου προβληματισμοί με δοκιμές στον πάγκο ?
Πέρα από αυτό και το μοτέρ κίνησης και αντλία (αυτά είναι τα βασικά σε απλά πλυντήρια χωρίς πλακέτα ) , τυχόν νερά σαπουνάδες πάνω σε καλώδια κτλ
Εδώ εξηγεί γιατί τα απλά πολύμετρα δεν κάνουν. (4ο λεπτό και μετά )
https://www.youtube.com/watch?v=CgPYeSDG1pc
ναι αλλιώς τι άλλο? Όταν υπάρχουν οι προβληματισμοί όπως στο #4 ή οι δικοί σου προβληματισμοί με δοκιμές στον πάγκο ?
Πέρα από αυτό και το μοτέρ κίνησης και αντλία (αυτά είναι τα βασικά σε απλά πλυντήρια χωρίς πλακέτα ) , τυχόν νερά σαπουνάδες πάνω σε καλώδια κτλ
Εδώ εξηγεί γιατί τα απλά πολύμετρα δεν κάνουν. (4ο λεπτό και μετά )
https://www.youtube.com/watch?v=CgPYeSDG1pc
OK θα ψαξω να βρω ενα και να το μετρισο μοτερ και αντισταση! και βλεπουμε!