Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : [Άλλη] Fairy υπερβολικός αφρισμος

Sotos_ster
30-09-17, 16:42
Καλησπέρα ! Θελω να κάνω μια ερώτηση σχετικά με τις κάψουλες πλυντηρίου πιάτων fairy. Οι συγκεκριμένα κάψουλες δημιουργούν στην πλύση υπερβολικό αφρό με αποτέλεσμα να ακουγεται ένας θόρυβος (λογικα απο την αντλία πλύσεως) σαν να ζορίζεται. Υπάρχει πιθανότητα να πάθει κάτι η αντλία επειδη ανακυκλώνει αφρό και όχι καθαρό νερό η να μην Ανησυχώ ; τα finish πάντως δεν δημιουργούν καθόλου αφρισμο και υποτίθεται έτσι πρέπει να γίνεται.

klik
30-09-17, 17:20
Μήπως χρησιμοποιείς αφαλατωτή;

Sotos_ster
30-09-17, 17:23
Όχι είναι παλιό το πλυντήριο . Τι σχέση έχει όμως ο Αφαλωτης;

tipos
01-10-17, 21:03
Αν το πλυντηριο ειναι μικρο-παγκου ειναι λογικο να κανει πολυ αφρο λογο της μικρης ποσοτητας νερου που παιρνει.Κανονικα οι ταμπλετες μπαινουν στα μεγαλα πλυντηρια.Οπως καταλαβαινεις σε περιπτωσεις που εχουμε πολυ αφρο δεν εχουμε και καλο ξεβγαλμα οποτε τρως και πινεις απορυπαντικο.

Sotos_ster
01-10-17, 21:29
Αν το πλυντηριο ειναι μικρο-παγκου ειναι λογικο να κανει πολυ αφρο λογο της μικρης ποσοτητας νερου που παιρνει.Κανονικα οι ταμπλετες μπαινουν στα μεγαλα πλυντηρια.Οπως καταλαβαινεις σε περιπτωσεις που εχουμε πολυ αφρο δεν εχουμε και καλο ξεβγαλμα οποτε τρως και πινεις απορυπαντικο.

Είναι πάγκου αλλα το νερό που τραβάει είναι αρκετό και κάνει αφρό μόνο μ τις fairy όχι με άλλες ταμπλέτες . Εμένα με ενδιαφέρει να μην υπάρξει θέμα με το πλυντήριο

tipos
01-10-17, 21:44
Εγω παλι θα σκεφτομουν πρωτα να μην τρωω και πινω απορυπαντικο και μετα θα σκεφτομουν μη χαλασει το πλυντνηριο.
Θεμα με το πλυντηριο μπορει να υπαρχει γιατι η αντισταση αντι για νερο θερμαινει αφρο οποτε μειωνεις το χρονο ζωης της.Οι ταμπλετες ολες και κυριως οι fairy ειναι ακαταληλες για πλυντηρια πιατων παγκου.

Sotos_ster
01-10-17, 21:48
3 φορές τα ξεπλένει αλλα πολύ αφρό ρε γμτ !

tipos
01-10-17, 21:58
Σκεψου απλα και λογικα.Πως ειναι δυνατον να βαζουμε την ιδια ποσοτητα απορυπαντικου σε ολα τα πλυντηρια οταν σε ενα πλυντηριο εχουμε 20 πιατα ενω σε αλλο πλυντηριο εχουμε 40 πιατα?Γενικα κατα τη γνωμη μου οι ταμπλετες δεν ειναι καλη λυση.Ο κατασκευαστης δεν ειναι χαζος οταν βαζει τρεις θηκες,αποριπαντικο-γυαλυστικο-αλατι,για καποιο λογο το κανει.Στο δικο σου πλυντηριο θα εβαζα σκονη απορυπαντικο η υγρο.

Sotos_ster
01-10-17, 22:13
Κι όμως οι ταμπλέτες καθαρίζουν πολύ καλά τα έχω δοκιμάσει όλα. Η δε σκόνη μέχρι να τελειώσει ειδα κι έπαθα ! Δε καθάριζε καθόλου Καλα ! Ούτε το υγρό καθαρίζει καλά αλλα απ τη σκόνη είναι καλύτερο !

tipos
01-10-17, 22:33
Να υποθεσω οτι η σκονη ηταν γνωστης μαρκας και οχι απο αυτες που εχουν το ονομα γνωστων supermarket,το λεω γιατι οι σκονες noname αφηνουν ασπριλα πανω στα σκευη.Eγω για παραδειγμα στο εξοχικο εχω ενα moris και το δουλευω με σκονη χωρις κανενα προβλημα.

Sotos_ster
01-10-17, 22:51
Ναι ήταν finish! Και άφηνε κάτι άσπρους λεκέδες κυρίως πάνω σε πλαστικά τάπερ! Κι εγω Μορρις έχω παλαιού τύπου

σιαγιοργε
09-10-17, 19:51
Στα πλυντήρια πιάτων πάγκου απ’οσο ξέρω χρησιμοποιείται η μισή ταμπλέτα σε κάθε πλύση, επειδή η ολόκληρη είναι για μεγάλα πλυντήρια. Εγώ βάζω μισή για τη έχω MORRIS μικρό και 3 σε 1( απορρυπαντικό, αλάτι, λαμπριτικό) αυτές από το lindl και της finish με οξυγόνο και καθαρίζουν πολύ καλά. Όσο για της fairy χρησιμοποιούσα με το προηγούμενο πλυντήριο που ήταν πάγκου αλλά bosch ολόκληρη και απ’ ότι θυμάμαι έκανε πολύ αφρό.

Sotos_ster
11-10-17, 14:28
Ναι οι finish δεν κάνουν καθόλου αφρό κ έτσι πρέπει και μπορεις να τις κόψεις στη μέση Γτ είναι συμπαγής και δεν έχουν υγρό μέσα αλλα οι fairy είναι ταμπλέτα σε μορφή σκόνης και έχει μέσα κ υγρό άρα δε μπορεις να την κόψεις γιατι θα διαλυθεί. Πέρα απο αυτό καθαρίζουν πολύ καλά όμως αλλα κάνουν πολύ αφρό στην πρώτη πλύση και δε ξέρω αν δημιουργήσει τεχνικό πρόβλημα στο πλυντήριο αυτό. Πχ ζορίσμα του μοτέρ και κάψιμο

σιαγιοργε
11-10-17, 15:08
Οι fairy προορίζονται μόνο για μεγάλα πλυντήρια. Σίγουρα πιστεύω κουράζεται με τον αφρό ποσό μάλλον όταν είναι και παλιό πλυντήριο.

Sotos_ster
11-10-17, 15:13
Λες να κουράζεται το μοτέρ απ τον αφρό ;;

σιαγιοργε
11-10-17, 15:51
όταν είχα το προηγούμενο πλυντήριο πάγκου της bosch που είναι και πιο μεγάλο από το morris, θυμάμαι ζοριζόταν αρκετά και έκανε θόρυβο με της ταμπλέτες fairy. Τώρα που έχω Morris παλιού τύπου δεν θα της αγόραζα ή δεν της έχω για πρώτη επιλογή επειδή είναι πολύ για μια πλύση και με τα ιδία λεφτά περίπου πέρνω της finish είναι οι καλύτερες και σπάζονται στην μέση έτσι ώστε να έχω παραπάνω πλυσίματα.

Sotos_ster
11-10-17, 16:30
Ας μας πουν οι ειδικοί εδω μέσα εάν ζορίζεται το μοτέρ η όχι

Giannos88
19-01-24, 21:03
Να επαναφέρω αυτό το παλιο θέμα. Ισχύει ότι οι fairy κάνουν ακόμη αρκετό αφρό στα παγκου και αν δεν έχεις αρκετά λερωμένα σκεύη να αντιδράσουν με το απορρυπαντικό ίσως βγάλει λίγο αφρό απέξω. Πως είναι δυνατόν να μην έχουν μελετησει τόσο μεγάλες εταιρίες αυτό το πραμα?
Οι finish γιατί δουλεύουν χωρίς αφρό στα παγκου και στα μεγαλα ταυτόχρονα ?
Πως γίνεται να υπάρχει διαχωρισμός μεγάλων και πάγκου και να μην αναφέρεται πουθενά ούτε από το κατασκευαστή του πλυντηρίου αλλά ούτε των απορρυπαντικών?

Είναι κάτι τόσο βασικό οι αντιαφριστικες ιδιότητες των απορρυπαντικών αυτων γιατί όλη η πλύση στηρίζεται στον δυνατό ψεκασμό του νερού προς τα πιάτα. Ο αφρός δεν ψεκάζεται και η αντλία πλύσης είναι σαν να λειτουργεί χωρίς φορτίο στον αέρα αφού ρουφάει αφρό αντί για νερό για αυτό και κάνει αυτό το μουγκρητό.

Sotos_ster
29-03-24, 02:01
Να επαναφέρω αυτό το παλιο θέμα. Ισχύει ότι οι fairy κάνουν ακόμη αρκετό αφρό στα παγκου και αν δεν έχεις αρκετά λερωμένα σκεύη να αντιδράσουν με το απορρυπαντικό ίσως βγάλει λίγο αφρό απέξω. Πως είναι δυνατόν να μην έχουν μελετησει τόσο μεγάλες εταιρίες αυτό το πραμα?
Οι finish γιατί δουλεύουν χωρίς αφρό στα παγκου και στα μεγαλα ταυτόχρονα ?
Πως γίνεται να υπάρχει διαχωρισμός μεγάλων και πάγκου και να μην αναφέρεται πουθενά ούτε από το κατασκευαστή του πλυντηρίου αλλά ούτε των απορρυπαντικών?

Είναι κάτι τόσο βασικό οι αντιαφριστικες ιδιότητες των απορρυπαντικών αυτων γιατί όλη η πλύση στηρίζεται στον δυνατό ψεκασμό του νερού προς τα πιάτα. Ο αφρός δεν ψεκάζεται και η αντλία πλύσης είναι σαν να λειτουργεί χωρίς φορτίο στον αέρα αφού ρουφάει αφρό αντί για νερό για αυτό και κάνει αυτό το μουγκρητό.

Πολύ σωστά τα λες ! Πως γινεται ο κατασκευαστής να μην λάμβανει υπόψην του ολα αυτά .. εγώ πάντως νομιζω ότι οι ταμπλέτες είναι για μικρά μεγάλα πλθντηρια , ειδαλως θα αναφερόταν απ τον κατασκευαστή .
Δεν ξέρω πως έχει βγει αυτό

klik
29-03-24, 14:46
Fairy ultra και platinum βαζω σε παγκου που δουλευει σχεδον καθημερινά χωρις να εχω συναντήσει το παραμικρό πρόβλημα.