PDA

Επιστροφή στο Forum : [Micro-HiFi] MINI HI-FI JCV - ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ CD PLAYER

kvos
13-09-17, 10:50
Καλημέρα σε όλους!

Έχω ένα mini hi-fi JVC περίπου δεκαετίας (μοντέλο UXG-39) και τελευταία έχει το εξής πρόβλημα: βάζω CD, πατάω το close και η θήκη του cd player ξανανοίγει αμέσως, μέσα σε 1-2 δευτερόλεπτα, χωρίς δηλαδή καν να ακουστεί ήχος ότι προσπαθεί να γυρίσει / διαβάσει το cd.

Ιδιαίτερες τεχνικές γνώσεις δεν έχω για να μπορώ να το ανοίξω και να το ψάξω περισσότερο μόνη μου. Υποψιάζομαι ότι δε φταίει το laser γιατί όπως είπα το πετάει έξω αμέσως χωρίς καν να προσπαθήσει να το διαβάσει. Και φυσικά δεν έχω δυνατότητα να βάλω να παίξει cd καθαρισμού ακριβώς γι αυτό το λόγο.

Τηλεφώνησα στο service που είδα να προτείνει η εταιρία (Astra Service / Service Online) και μου είπαν ότι πρέπει να το πάω απο εκεί, χρεώνουν 19 ευρώ για έλεγχο, κι απο κει και πέρα βλέπουμε αναλόγως για επισκευή, ανταλλακτικά κλπ. Το θέμα μου είναι ότι όταν με πχ 150 ευρώ μπορώ να πάρω ένα ανάλογα αξιοπρεπές καινούριο mini hifi, δε θέλω να δώσω πρώτα τα 19 ευρώ και μετά να μου βγάλουν κανένα κονδύλι άλλα 50-80 γιατί εννοείται ότι δε με συμφέρει να το επισκευάσω.

Γι αυτό θα ήθελα τη βοήθειά σας, αν από την περιγραφή μου καταλαβαίνετε πού μπορεί να είναι το πρόβλημα και αν είναι κάτι που επισκευάζεται εύκολα / με χαμηλό κόστος ή δεν αξίζει τον κόπο να το πάω για επισκευή.

Ευχαριστώ πολύ! :001_smile:

johnnyb
14-09-17, 00:36
Aφου έχει usb και audio in όπου μπορείς να συνδέσεις laptop , dvd, media player ή οτιδήποτε με έξοδο ήχου δε νομίζω ότι αξίζει να μπεις στον κόπο να επισκευάσεις το cd

panagiwtis
14-09-17, 00:43
Προσπάθησε να βάλεις λίγο γράσο στα γρανάζια της θήκης του cd όπως και στις βάσεις που τσουλάει πάνω.. Ίσως να κολλάει λίγο στο κλείσιμο και να το πετάει πάλι έξω.
Εάν δεν στρώσει μπορεί να έχουν πιτσικάρει τα γρανάζια και να κολλάει εκεί.

xrhstos1978
15-09-17, 07:38
πρώτον θέλει ιμάντα, 2 θέλει καθάρισμα ο διακόπτης παρουσίας, 3 θελει καθάρισμα το laser.
ουτε γρανάζια ουτε γράσα, αν δεν διαβάζει μετα απο όλα αυτά τοτε θα θέλει αλλαγή το laser οπότε ΑΝ υπάρχει ίσος δε συμφέρει η επισκευή. αυτά