Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση Άλλη] Tηλεόραση Daewoo το ρολόι δεν φεύεγει από την εικόνα και πως μπαίνω στο service mode;

telonio
02-09-17, 13:56
Καλησπέρα σε όλους.

Μου έδωσαν μια τηλεόραση Daewoo crt 20" μοντέλο 20V1G-S την οποία έβαλα μέσα σε μία καμπίνα. Αντιμετωπίζω δύο θέματα με αυτή. Ένα είναι πως περιέργως το ρολόι δεν φεύγει από την επάνω δεξιά μεριά της εικόνας. Φαντάζομαι πως θα έπρεπε να φεύγει μόνο του μετά από μερικά δευτερόλεπτα όπως κάνουν όλες οι τηλεοράσεις αλλά μάταια. Το ρολόι παράμένει στη θέση του όσες ώρες και αν είναι αναμένη η τηλεόραση. Ότι και αν πάτησα στο τηλεκοντρόλ δεν βγαίνει και ούτε έχει ρύθμιση μέσα στο user menu. Έχει κανείς καμιά ιδέα τι στην ευχή συμβαίνει;

Παρατηρήστε το ρολόι στην επάνω δεξιά γωνιά.

43994

Δεύτερο θέμα και ίσως σχετικό με τω άνωθεν, είναι πως πρέπει απαραίτητα να μπω στο service mode για να μικρο-ρυθμίσω το overscan της εικόνας (το έχω κάνει σε αρκετές sony trinitron). Μετά από πολύ ψάξιμο, δοκίμασα τον συνδιασμό: 1-mute-display-mute αλλά και το: channel 91-adjust sharpness to minimum-exit menu-red+green+menu αλλά προκοπή δεν είδα. Καμιά ιδέα;

Πραγματικά έχω πελαγώσει και κάθε βοήθεια θα είναι ευπρόσδεκτη και πολύτιμη.
Σας ευχαριστώ, να είστε καλά.

Papas00zas
03-09-17, 23:44
Τι σασί έχει;

telonio
05-09-17, 00:22
To σασί γράφει 4859815293-01 και CP-185G/GU. Eλπίζω αυτό να βοηθάει.

johnkou
05-09-17, 08:52
cp-185g ειναι το σασσι για να μπεις σερβις μενου κανεις αυτα
1 - Select pr. number 91
2 - Adjust sharpness to minimum and exit all menu.
3 - Quickly press the key sequence : RED - GREEN - menu
To exit SERVICE menu press menu key or Std By key

telonio
09-09-17, 08:16
Eυχαριστώ πολύ για την απάντηση. Μπήκα στο service menu όπως ακριβώς έγραψες johnkou. Πάντως τότο λιτό service menu δεν έχω ξαναδεί, μια γραμμή χαρακτήρες στην οθόνη μόνο. Έχει τις βασικές ρυθμίσεις αλλά δεν έχει ρύθμιση για την καμπυλότητα της οθόνης. Όπως και να έχει ψιλοέγινε δουλειά, έφερα την οθόνη κάπως εκεί που ήθελα, όχι πως φένεται πλήρως η εικόνα αλλά σχετικά καλά αποτελέσματα είχα.