Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : καμμενο Θερμιστορ σε Τροφοδοτικο

dimitriseas
18-08-17, 16:30
καλησπερα,, γνωριζει κανεις αν γεφυρωσω το θερμιστορ αν θα κανει βραχυκυκλωμα? μου καηκε και βραχυκυκλωνε,,, το εβγαλα και σταματησε το βραχυκυκλωμα. αν το γεφυρωσω θα βραχυκυκλωσει παλι? η θα δουλεψει οπως μου ειπε καποιος φιλος? ευχαριστω/// παραθετω και φωτο 43953
βασικα ειναι δυσκολο να το βρω τον κωδικο αυτον και βρισκω παραπλασιους.. εψαξα και βρηκα οτι το θερμιστορ ειναι 5Α / 5Ω και δε βρισκω κατι αναλογο στο καταστημα που ψωνιζω... ιδιωτης ειμαι και το κανω απο χομπυ . η πλακετα ειναι απο κινεζικο τροφοδοτικο 0-30v 0-5A

johnnyb
18-08-17, 18:01
http://www.pilianidis.gr/ProductDetails/1f497701-0e25-4a11-9f1e-b200bcd95d92.aspx

Πτολεμαιδα

Thansavv
18-08-17, 18:09
Γεια σου Δημήτρη. Εννοείς ότι το θερμίστορ είναι βραχυκυκλωμένο? Το θερμίστορ παρουσιάζει χαμηλή σχετικά αντίσταση.Πρέπει να ελέγξεις και τα άλλα εξαρτήματα για να βρεις που είναι το βραχυκύκλωμα (γέφυρα, τρανσίστορ κλπ κλπ).
Κι όπως λέει ο συνονόματός σου στο hlektronika.gr "
" αν δεν κάνουμε 2-3 ανατινάξεις πότε θα μάθουμε. Χαχαχα ..." :001_smile:

Καλό Σαββατοκύριακο!

dimitriseas
18-08-17, 20:14
Με έχει κουράσει . Το πήγα στον ηλεκτρονικό να βρει λύση. Εγώ θα τα χαλάω και αυτός θα τα φτιάχνει ... Πέρασα γέφυρα και το βραχυκύκλωμα υπάρχει. Έχει κάψει εκτός σφαλεια θερμιστορ και ολοκληρωμένο και κάτι άλλο. Δεν το παλεύω άλλο..

xsterg
18-08-17, 22:05
ναι φιλε μου. τα ηλεκτρονικα δεν ειναι χειροτεχνια. ειναι ολοκληρη επιστημη. για να καηκε το θερμιστορ και η ασφαλεια υπαρχει και κατι αλλο η κατι αλλα που εχουν προβλημα.

νεκταριοος
18-08-17, 22:59
το κακο ειναι οτι πηραν ολα την διπλη την ταση τσουρουφληστηκαν δηλαδη , ακομα και ενας μ/τ εαν ειναι 110 και τον βαλουμε 220 θα καει στο λεπτο . Και καλο θα ειναι να απενεργοποιουμε το κυκλωμα των 110β δεν μας χρειαζεται ουστ..

Papas00zas
20-08-17, 17:31
Με έχει κουράσει . Το πήγα στον ηλεκτρονικό να βρει λύση. Εγώ θα τα χαλάω και αυτός θα τα φτιάχνει ... Πέρασα γέφυρα και το βραχυκύκλωμα υπάρχει. Έχει κάψει εκτός σφαλεια θερμιστορ και ολοκληρωμένο και κάτι άλλο. Δεν το παλεύω άλλο..

Το θερμίστορ ΔΕΝ βραχυκυκλώνεται....ΠΟΤΕ....προφανώς θα δούλευε και χωρίς αυτό αλλα το έκαψες

JOUN
21-08-17, 11:05
Λογικα σου εχει βραχυκυκλωσει τα τρανζιστορ στο πρωτευων(αυτα επανω στην ψυκτρα)..

Edit:Με την προυποθεση οτι ειναι παλμοτροφοδοτικο ετσι;Τωρα που ξαναδιαβαζω βλεπω οτι ειναι μεταβαλλομενο οποτε δεν ειμαι σιγουρος ..

Papas00zas
24-08-17, 21:38
Αν είναι από τα γνωστά με μετασχηματιστή,ναι γίνεται(όχι παλμοτροφοδοτικό αν και αυτό διορθώνεται,αλλά θέλει παραπάνω γνώσεις).Αλλά θέλει να δούμε όλη την πλακέτα και όχι μόνο το θερμίστορ σκέτο. Βάλε σε παρακαλώ φωτογραφίες σε καλή ανάλυση πανω κατω οι πλευρές.