PDA

Επιστροφή στο Forum : [Liebherr] Προβλημα καταψυξης σε ψυγειοκαταψυκτη liebherr 3803

kgtsport
01-07-17, 01:25
Καλησπερα παιδια.
Εδω και δυο μερες αντιμετωπιζω προβλημα με την καταψυξη μου.
Τις τελευταιες μερες ακουγα το βραδυ (που εχει ησυχια),να χτυπαει συνεχεια κατι σαν ρελε, ισως η τριωδη βαλβιδα, σαν να ανοιγοκλεινει συνεχεια αλλα ολα καλα.
Χθες το βραδυ αρχισε να χτυπαει το κουδουνι και μετρησα την θερμοκρασια σε συντηρηση και καταψυξη. Η συντηρηση δουλευει μια χαρα ενω η καταψυξη ήταν στους -10 με επιλεγμενο το -18.
Εβαλα τον θερμοστατη στους -25 αλλα δεν αλλαξε κατι. (το ψυγειο εχει ενα μοτερ, καταψυξη κατω και πανω συντηρηση).
Σημερα το απογευμα αφου ειδα οτι δεν αλλαζει κατι, εβγαλα ολα τα φαγητα απο την καταψυξη και με ενα σεσουαρ ξεπαγωσα το στοιχειο της καταψυξης.
Να πω οτι το ανεμιστηρακι δεν γυρναει καθολου και τις δυο μερες.
Εδω και τρεις ωρες που το εβαλα να ξαναδουλεψει, δεν βλέπω να γινεται κατι(η συντηρηση ειναι μια χαρα) και το κουδουνι εξακολουθει να ειναι αναμενο κοκκινο. Με επιλεγμενο -18 ειναι στους -8 και το ανεμιστηρακι παλι δεν γυρναει.
Πριν περιπου ενα χρονο ειχα αλλαξει το αισθητηριο της συντηρησης και δεν ειχα καποιο αλλο προβλημα(να ειναι καλα ο Σακης).
Λετε τωρα να ειναι το αισθητηριο της καταψυξης και αν ειναι αυτο ,πιο απο τα δυο που εχει στην καταψυξη?
Καθε βοηθεια και σκεψη καλοδεχουμενη

kgtsport
01-07-17, 17:19
Σημερα το πρωι η καταψυξη είχε πιασει -22 (με επιλεγμενο -18 και το κοκκινο λαμπακι ειχε σβησει).
Ανοιξα την πορτα να πεσει η θερμοκρασια και μολις εφτασε τους -10 την εκλεισα για να δω αν θα κατεβασει παλι μεχρι το -18.
Μετα απο κανενα μισαωρο που το ελεγξα ειχε πιασει τους -20 αλλα δεν δουλευε παλι το ανεμιστηρακι.
Ανοιξα παλι την πορτα και μολις εδειξε -5 το θερμομετρο που εχω βαλει μεσα στην καταψυξη,εκλεισα την πορτα και το ελεγξα παλι μετα απο μια ωρα. Αυτην την φορα δεν κατεβηκε η θερμοκρασια και ηταν στους -5, πραγμα που σημαινει οτι κατι δεν δουλευει σωστα τελικα.
Σε ολη αυτην την ωρα , ελεγξα μια-δυο φορες αν δουλευει το ανεμιστηρακι και ειδα οτι δεν δουλευε.
Θα ξεβιδωσω πάλι το καπακι μεσα στην καταψυξη για να δω αν εχει πιασει παγο και για να βγαλω και καμια φωτογραφια για να καταλαβετε και εσεις λιγο καλυτερα τι γινεται

Κυριακίδης
01-07-17, 23:18
Έχουν γραφτεί σε άλλα ποστ τέτοια θέματα και απαντούν να ανοίξεις την πόρτα και να πιέσεις κάτι διακόπτες που υπάρχουν για τον λόγο του ανεμιστήρα (δηλαδή μόνο όταν είναι κλειστή η πόρτα να πιέζεται αυτός ο διακόπτης αυτόματα , για να ξεκινήσει μόνο τότε ο ανεμιστήρας ) . Και πιθανόν να είναι χαλασμένος ο διακόπτης , από εκεί και ύστερα αν δεν είναι ο διακόπτης ελέγχεις σε βάθος .

kgtsport
02-07-17, 02:30
Δεν εχει διακοπτη επιλογης λειτουργιας του ανεμιστηρα στην καταψυξη, αναβει οταν παιρνει εντολη να κατεβασει θερμοκρασια, μονο στην συντηρηση έχει και διακοπτη.
Το βραδυ εβγαλα καποιες φωτογραφιες την καταψυξη με το καλυμα και χωρις το καλυμα για να δειτε και τον παγο που πιανει να μου πειτε αν ειναι φυσιολογικο.
Φυσικα η καταψυξη κανει τα ιδια, με επιλεγμενο το -18, εχω μολις -2 .
Στις φωτο φαινονται και τα δυο αισθητηρια, το ένα ειναι τοποθετημενο επανω στο καλυμα και το αλλο εντος (περιπου στο σημειο που εχω κανει ενα κοκκινο κυκλο)
Μηπως φταιει που παγωνει το μεσα αισθητηριο?

43805438084380743806

tipos
02-07-17, 04:01
Ο ανεμηστηρας περνει εντολη απο τον μαγνητητικο διακοπτη πορτας-απο το αισθητηριο στοιχειου και απο την πλακετα.Για αρχη θα σου προτεινω να κανεις αποψυξη με τις πορτες ανοιχτες και μετα απο 5-6 ωρες πιεσε την πλατη της συντηρησης να δεις αν εχει φουσκωσει ωστε να δουμε αν εχει διαροη το στοιχειο της συντηρησης,το λεω γιατι ειναι η πιο συνηθης βλαβη στα liebher.Η αρχη λειτουργειας σε αυτα τα ψυγεια ειναι αφου δουλεψει σωστα η συντηρηση και γεμισει καλα ολο το στοιχειο της μετα δινει στην καταψυξη.Απο τη στιγμη που ειχες φτασει σε καλη θερμοκρασια την καταψυξη αυτο σημαινει οτι δεν εχεις βλαβη στο κυκλωμα του ανεμηστηρα.Πιθανολογω οτι δεν υπαρχει καλη αποδοση απο ψυκτηκης αποψης γιαυτο και σου κανει ολα αυτα τα νουμερα.

kgtsport
05-07-17, 03:11
Σακη χθες αφου μιλησαμε, έβγαλα το ξυγειο απο την πριζα και ειπα πριν κανω αποψυξη ολο το ξυγειο, να ξεπαγωσω με το σεσουαρ παλι την καταψυξη και το τραβηξα μπροστα να δω αν τρεχουν τα νερα πισω στον συλλεκτη, στο πλαστικο δοχειο πανω στο μοτερ. Τραβοντας το λοιπον ειδα οτι είχε ξεκολλησει αυτο το μαυρο σαν πλαστελινη (δεν ξερω τι ειναι) που βλεπεις και στην φωτο πιο κατω. Το μαζεψα και το τοποθετησα στο ιδιο σημειο που ήταν και το τυλιξα με μονωτικη. Εριξα μια ματια και στην τριοδη βαλβιδα και την χτυπησα μια δυο φορες ( της παλιας σχολης αυτα, το χτυπας και φτιαχνει) μηπως εχει κολλησει.
Ξανασυνδεσα το ψυγειο και μετα απο λιγο αρχισε να δουλευει κανονικα και η καταψυξη. Δουλευε και το ανεμιστηρακι και έπιασε αμεσως -25 με -18 επιλεγμενο.
Αυτο κρατησε ολη μερα χθες, δουλευε κανονικα και σημερα απο το πρωι παλι δεν δουλευει το ανεμιστηρακι και δεν κατεβαζει μεγαλη θερμοκρασια, ειναι γυρω στο -12.
Τι γινεται τελικα? Αυτο σημαινει οτι ειμαστε ενταξει απο υγρα?
Μηπως οντως κολλαει η βαλβιδα? Την πλακετα δεν την εβγαλα ακομα, στην πρωτη ευκαιρια θα την βγαλω και θα ριξω μια ματια

4382943830

tipos
05-07-17, 22:12
-25 στην καταψυξη ειχες,στη συντηρηση τι ειχες?Η λογικη λεει οτι το πιο πιθανο ειναι να εχει υγρα,χωρις να βαζω το χερι μου στη φωτια,αλλα για να το πουμε αυτο θελουμε παραληλα μετρηση και της συντηρησης την ωρα που εχεις τους -25.
Την βαλβιδα αν την ακους να κανει το χαρακτιριστικο τακ-τακ τοτε ειναι καλη.
Σε πρωτη φαση κανε ελεγχο στην πλακετα μηπως και εχει πεσει η χωριτηκοτητα καποιου πυκνωτη και βλεπουμε.
Ανεβασε και μια φωτο απο το καρτελακι με τα στοιχεια του ψυγειου να δω τι εξαρτηματα εχει.

kgtsport
09-07-17, 14:12
Εδω και τρεις μερες το ψυγειο δουλευει κανονικα. Η καταψυξη ειναι περιπου στους -21 με επιλεγμενο -18 και η συντηρηση ειναι στους 5-6 βαθμους με επιλεγμενο το 5.
Δεν ξερω για την πλακετα γιατι δεν το πειραξα αυτες τις μερες για να δω τι γινεται.. Θα την κοιταξω και αυτην για να ειμαι σιγουρος.
Παντως πιστευω οτι δεν ειναι διαρροη υγρου, τι λετε και εσεις? Λεω για τα υγρα γιατι νομιζω οτι ειναι ισως το χειροτερο που θα μπορουσε να φταιει, ετσι πιστευω εγω.
Ελπιζω να ειναι κανενας πυκνωτης ή το αισθητηριο, θα δουμε. Παντως για να το κανει μια φορα πιστευω οτι καπου εχουμε προβλημα και ισως ξαναεμφανιστει.
Η αληθεια ειναι πως φοβαμαι να την γεμισω την καταψυξη μην ξανακανει τα ιδια, θα ηθελα πρωτα να βεβαιωθω οτι βρηκα τι φταιει ή εστω να δω οτι δουλευει κανονικα για αρκετες μερες. Θα βαλω λιγα πραγματα να δω πως θα παει.
Σακη στελνω και την καρτελα με τα στοιχεια του μοντελου

43841

tipos
10-07-17, 23:34
Στην πλακετα 43844εχει ενα πλαστικο ορθογωνιο πυκνωτη,στη θεση σου θα τον αλαζα προλυπτικα.Αν δεν κανω λαθος ειναι 680n 250v ac.Σε καθε περιπτωση διαβασε τι γραφει επανω και μετα αγορασε.

kgtsport
12-07-17, 01:02
Εγινε Σακη θα το έχω υποψιν μου και θα τον αλλαξω. Πρεπει να ειναι ενας γκρι ή μπλε, τον ειχα αλλαξει προληπτικα παλια που ειχε προβλημα το αισθητηριο της συντηρησης.
θα δω αν εχει και κανεναν αλλο. Παντως εβαλα λιγα πραγματα στην καταψυξη και μου φανηκε οτι αργησε λιγο να πιασει ξανα τους -18 , αλλα το θεμα ειναι οτι δουλευει κανονικα για την ωρα και τα παγωνει καλα

kgtsport
21-09-17, 16:30
Εχουν περασει περίπου 2 μηνες που λειτουργει σωστα το ψυγειο,ενω ειχε προβλημα με την οχι ικανοποιητικη ψυξη στην καταψηξη.
Να πω οτι έβαλα τον πυκνωτη αλλα δεν επαιξε ρόλο, δουλευε ήδη σωστα , απλα τον αλλαξα προληπτικα οπως ειχαμε πει.
Εδω και δυο μέρες μου κάνει αλλο προβλημα , παλι με την καταψυξη.
Το εχω ρυθμισμενο στους -18 , η καταψυξη εχει περιπου -16 και συνεχεια μου αναβοσβηνει το λαμπακι του superfrost και ταυτοχρονα το λαμπακι του -18 και δεν αλλαζει ουτε θερμοκρασια αν περιστρεψω τον διακοπτη για την καταψυξη. Το εβγαλα απο την πριζα για κανενα 10 λεπτο και μολις το συνδεσα , αρχισε να χτυπαει ο συναγερμος θερμοκρασιας και κανει τα ιδια (αναβοσβηνει πρασινο λαμπακι του superfrost και ταυτοχρονα το -18.
Τι να κανω ρε παιδια, δεν βλεπω να φτιαχνεται,να παρω καινουργιο?
Τι μπορει να φταιει πάλι?

Κυριακίδης
21-09-17, 21:38
Το αλάρμ / συναγερμός και τα σχετικά περίεργα με το superfrost βγάλε τα στην άκρη , είναι φυσιολογικές συμπεριφορές όταν η ψύξη είναι κατώτερη των περιστάσεων.
Θα έπρεπε λόγω και του μεγάλου μπερδέματος στον εντοπισμό της αιτίας του προβλήματος , να πάρουμε τα πράγματα με μια σωστή σειρά .
1) Μας ενδιαφέρει μετά από σοβαρή απόψυξη (2 μέρες / ανοικτές πόρτες )
2) Να το βάλεις να δουλέψει παρακολουθώντας θερμοκρασίες και στους 2 θαλάμους (δικά σου θερμόμετρα εσωτερικού / εξωτερικού χώρου με αισθητήρα καλώδιο στο κέντρο κάθε χώρου ) .
3) Επαναλαμβάνω δεν σε αφορά και δεν δίνεις σημασία στο Alarm (γιατί αυτό θα σταματήσει μόλις επιτευχθεί η καλή ψύξη στον χώρο ).
4) Το ζητούμενο είναι αν στις πρώτες ώρες (3-4 ώρες ) έχει καταφέρει καλές θερμοκρασίες είτε στην κατάψυξη είτε στην συντήρηση .
5) Αν δεν έχει καταφέρει σε αυτές τις (3-4 ώρες ) να δώσει καλή ψύξη (με την προϋπόθεση ότι δεν σταμάτησε ο συμπιεστής καθόλου ή ο ανεμιστήρας να δουλεύει). Και αυτό για να επιβεβαιωθεί ότι δεν πάσχει από αδυναμία του ψυκτικού κυκλώματος .
6) Αν έχει καταφέρει να δώσει και στους 2 θαλάμους τις επιθυμητές μέγιστες θερμοκρασίες (π.χ. -21 καταψ / +5 συντήρηση ) , για τις πρώτες ώρες τουλάχιστον , αλλά το πρόβλημα στο παρουσιάζει πολύ αργότερα , τότε θα κάνουμε άλλες υποθέσεις π.χ. φθαρμένο λάστιχο πόρτας που μετά από λίγες μέρες βοηθάει το ψυγείο να κάνει κωλοτούμπες κτλ , δεν κάνει απόψυξη σωστή και διάφορα άλλα .

Τι να κανω ρε παιδια, δεν βλεπω να φτιαχνεται,να παρω καινουργιο?
Το καλό που σου θέλω (κάτοχος Indesit Biaa 14P.... και αφήνω τους άλλους να ξεσκίζονται ). Με λίγα λόγια ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να βάζουν χέρι οι "ηλεκτρονικοί" σε αυτές τις συσκευές.

tipos
21-09-17, 22:07
Συμφωνα με το service manual https://elektrotanya.com/liebherr_cn3303_3803.pdf/download.html (https://elektrotanya.com/liebherr_cn3303_3803.pdf/download.html)
στην τελευταια σελιδα ,εχει βλαβη στο αισθητηριο αποψυξης της καταψυξης.Ειναι πολυ πιθανο να πρεπει να κανεις αποψυξη,οπως σου περιγραφει ο Πετρος,και μετα να δεις τις θερμοκρασιες.Αν σου ξαναπαρουσιασει το ιδιο προβλημα συντομα τοτε μαλλον εχει οντως προβλημα το αισθητηριο.

kgtsport
22-09-17, 00:13
Μακαρι να ειναι αισθητηρας.
Παντως να πω οτι οποτε ανοιγω την καταψυξη ο ανεμιστηρας δουλευει συνεχεια και νομιζω πως και το μοτερ δουλευει συνεχεια.
Επισης ακουω συνεχεια(επειδη ειναι πισω απο το τραπεζι, οποτε ειμαι εκει και τρωω το προσεχω αν δουλευει το μοτερ) την τριωδη βαλβιδα να δουλευει και να κανει αρκετες αλλαγες μεσα σε δυο τρια δευτερολεπτα.
Αρα να κανω μια καλη αποψυξη και βλεπουμε.
Πετρο, σημερα το μεσημερι κοιτουσα τα indesit, θελεις να πεις οτι αν παω για καινουργιο να τα προτιμησω?

tipos
22-09-17, 00:19
Μη λες μακαρι,αλαζει δυσκολα.Εγω λεω μακαρι να ειναι απο κακο χειρισμο και να την βγαλεις ανεμακτα.

kgtsport
22-09-17, 00:52
το φοβομουν οτι θα μου το ελεγε καποιος αυτο, ειδικα τωρα που μου το λεει καποιος με την πειρα σου Σακη.
Δεν ειναι το αισθητηριο που ειναι μεσα στην καταξυψη στο κατω μερος?
Ή ειναι αυτο αλλα ειναι τοσο δυσκολο να βγει?

44051

44050
Κακο χειρισμο, τι εννοεις , τι θα μπορουσα να εχω κανει λαθος? (χωρις παρεξηγηση Σακη, αληθεια, τι εννοεις κακο χειρισμο?)

Κυριακίδης
22-09-17, 01:48
Πετρο, σημερα το μεσημερι κοιτουσα τα indesit, θελεις να πεις οτι αν παω για καινουργιο να τα προτιμησω?
Τρόπον του λέγειν για το "Indesit" , υπάρχουν παρόμοια στατικά και σε άλλες μάρκες . Και εδώ με λίγα λόγια ένα ασφαλές ψυγείο δεν πρέπει να έχει πάνω από 3-4 βασικά εξαρτήματα (μοτέρ / μηχανικό θερμοστάτη / λαμπάκι/ διακόπτη πόρτας ) . Αν πας στα 200 περίπου διαφορετικά εξαρτήματα των "ηλεκτρονικών " παπαριών , θα βλέπεις την ζωή σου να πηγαίνει προς τα πίσω . (μπροστά για τους "ηλεκτρονικούς") .

tipos
22-09-17, 23:01
Το αισθητηριο ειναι αυτο της δευτερης φωτο και ειναι λιγο ζορικο στην αλαγη,θελει υπομονη και προσοχη μη γινει καμια ζημια.Αποσο βλεπω στην πρωτη φωτο εχει σχηματιστει παγος στο πανω μερος οποτε μαλλον δεν γλιτωνεις την αλαγη.Καλο θα ειναι να αποφευγεις την αποψυξη με σεσουαρ γιατι υπαρχει περιπτωση να καψεις την θερμοασφαλεια,εκτος των αλλων δεν ειναι καλο να κανεις αποτομη μεταβολη θερμοκρασιας.
Οσο αφορα την κακη χρηση εννοω το τακτικο ανοιγμα στις πορτες χωρις λογο και την υπερφορτωση του ψυγειου

kgtsport
25-09-17, 21:13
Δεν εκανα ακομα αποψυξη, εχω αρκετα πραγματα στην συντηρηση και ψαχνω να δω πως θα τα βολεψω σε ενα πολυ μικροτερο που δανειστηκα.
Όντως το ειχα κάνει μια φορα αποψυξη με πιστολακι, αν ειχα καψει την θερμοασφαλεια θα το καταλαβαινα στην λειτουργεία?
Αν δειτε τα προηγουμενα ποστ, που ειχα προβλημα με το οτι δεν επιανε χαμηλες θερμοκρασιες η καταψυξη, ειχε πιασει παλι τοσο παγο. Βασικα η φωτο ειναι η ιδια, αρα να παραγγειλω το αισθητηριο? Εχει δυο στην καταψυξη , το ενα ειναι μεσα στον χωρο της καταψυξης και το δευτερο ειναι αυτο που ειναι στην φωτο.
Αλλαζω αυτο στην φωτο ετσι?
Σορρυ αν κουραζω αλλα επειδη δεν το βλεπετε το ψυγειο, προσπαθω να τα εξηγησω οσο πιο καλα μπορω

tipos
25-09-17, 21:38
Για να εισαι σηγουρος οτι οτι η θερμοασφαλεια ειναι καλη απλα την μετρας,θα πρεπει να παρεις ενδηξη μηδεν στο πολυμετρο η να χτυπησει το buzzer αν μετρησεις με αυτο.Αν θυμαμαι καλα την εχει σε σειρα με την αντισταση οποτε μπορει να χρειαστει να μετρησεις ολο το κυκλωμα,θερμοασφαλεια-αντισταση,ταυτοχρονα και θα παρεις μετρηση περιπου στα 400ohm. Defrosting heater: Wattage: 132 watts
Voltage: 230 volts
Current: 0.55 amperes
Resistance: 404 ohms, (+20°C)
Το αισθητηριο ειναι αυτο που το φοραει μεσα στο στοιχειο και οχι αυτο που βρισκεται στο χωρο.
Το service manual αν το μελετησες στα λεει αναλυτικα.

kgtsport
25-09-17, 21:51
Ωραια Σακη, σε ευχαριστω πολυ.
θα δω και το manual και θα βρω και την ασφαλεια για να την μετρησω.

glamor
26-09-17, 11:07
Το καλό που σου θέλω (κάτοχος Indesit Biaa 14P.... και αφήνω τους άλλους να ξεσκίζονται ). Με λίγα λόγια ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να βάζουν χέρι οι "ηλεκτρονικοί" σε αυτές τις συσκευές.

εγώ έβαλα χέρι και ησύχασα και το ψυγείο ακόμα δουλεύει.......

Κυριακίδης
26-09-17, 12:01
εγώ έβαλα χέρι και ησύχασα και το ψυγείο ακόμα δουλεύει.......
Στην πράξη όμως ταλαιπωρήθηκες έστω μια φορά !. Άσε που άλλοι τυγχάνουν να μην έχουν γνώσεις και πληρώνουν (σε τεχνικούς + ανταλλακτικό πλακέτα ) κομπλέ τον "τιμοκατάλογο" γενικής επισκευής . Δεν είναι το ίδιο. Αν το δεις και πανελλαδικά θα καταλάβεις τι εννοώ.

kgtsport
29-09-17, 17:35
Λογικα μεσα στο Σαββατοκυριακο θα καταφερω να κανω την αποψυξη.
Ξερω σας ζαλιζω ρε παιδια αλλα να ρωτησω?
Πρωτον,η αποψυξη που ειχα κανει στην καταψυξη με το πιστολακι δεν διωχνει ολους τους παγους? (ειπαμε δεν ειναι σωστο, δεν το ξανακανω)
Το ρωταω απο περιεργεια, που αλλου θα μπορουσε να εχει παγους?
Και δευτερον, χτες σταματησε να αναβοσβηνει και εβαλα την θερμοκρασια στους -32 να δω ποσο θα παει. Μετα απο κανενα 5ωρο ηταν στους -20, απο - 17 που ειναι συνηθως αυτες τις μερες. Υπαρχει περιπτωση να ειναι απο φρεον τελικα? Η συντηρηση δουλευει τελεια, απλα δουλευει σχεδον συνεχεια η καταψυξη και δεν δεν παει πιο κατω απο τους -20.

kgtsport
07-10-17, 23:47
44114 44115 44116 44117

Καλησπερα παιδια. Επειτα απο μια εβδομαδα καταφερα να κανω την αποψυξη.
Οπως βλεπετε στις δυο πρωτες φωτογραφιες, η καταψυξη ήταν γεματη παγο.
Αφου ολοκληρωθηκε αργα η αποψυξη καταλήξαμε στο αποτελεσμα που βλέπετε στις δυο επομενες εικονες.
Βρηκα και την θερμοασφαλεια η οποια μετροντας την με το πολυμετρο στο buzzer, σφυριξε, αρα ειναι οκ.
Εβαλα το ψυγειο να δουλευει και μεσα σε ουτε μια ωρα η καταψυξη ειχε πιασει τους -20 με επιλεγμενο -18.
Μετα απο κανενα πενταωρο που λειτουργουσε το ψυγειο, ειχα στην συντηρηση 5 βαθμους με επιλεγμενο το 5 βαθμους και στην καταψυξη -25 με επιλεγμενο -18, καποια στιγμη ειδα και -30 στο τελευταιο ραφι. Σε ολο αυτο το διαστημα ο συναγερμος παλι χτυπησε αρκετες φορες και αυτην την στιγμη εχω το λαμπακι του superfrost να αναβοσβηνει και μαζι με αυτο να αναβοσβηνει και το -18. Στην καταψυξη εχω -25, με μονο δυο τρια πραγματα που εβαλα μεσα (για φαγητα μιλαω).
Τι λετε λοιπον, να αλλαξω το αισθητηριο που βρισκετε στην τεταρτη φωτογραφια? (εχει και αλλο ενα μεσα στον χωρο της καταψυξης σε εμφανες σημειο)

kgtsport
08-10-17, 13:02
Σημερα το πρωι, συντηρηση 5 βαβμους καταψυξη με επιλεγμενο -18 ειχε -40!!!
Καλα διαβασατε. Ο ανεμιστηρας δουλευει συνεχεια (δεν εχει κουμπι επιλογης) και η ενδειξη επιλογης της θερμοκρασιας στο πινακα του ψυγειου αναβοσβηνει μαζι με το superfrost.
Δεν με αφηνει να αλλαξω θρμοκρασια στην καταψυξη, οπου και αν το ρυθμισω, αναβοσβηνει το -18 με το superfrost.

Κυριακίδης
08-10-17, 15:23
Μήπως δεν έχεις γνώση του Superfrost ? και το έχεις συνεχώς ενεργό? ενώ πρέπει να το έχεις απενεργοποιημένο? (το superfrost υπάρχει για ορισμένες περιπτώσεις και μόνο για λίγες ώρες μέχρι να επιτευχθούν αμεσότερα οι επιθυμητές θερμοκρασίες παρακάμπτοντας τον θερμοστάτη , από εκεί και ύστερα πρέπει να απενεργοποιείται ) .

kgtsport
08-10-17, 16:45
44118 44119 44120

Ναι το γνωριζω Πετρο, σε ευχαριστω. Θα μπορουσε καποιος να το εχει ενεργοποιημενο οντως. Να σου πω οτι εχω γνωσεις ηλεκτρονικου, απλα δεν μπορω να πω οτι γνωριζω τον τροπο λειτουργιας των ψυγειων τοσο καλα, οσο εσεις που ειναι η δουλεια σας , για αυτο και φυσικα ζηταμε τις συμβουλες σας. Το ξερω ειναι πολυ δυσκολο να γινει διαγνωση εξ αποστασεως , θα προσπαθησω λοιπον να τα εξηγησω λιγο πιο καλα.
Ανεβαζω και μια φωτογραφια για να εχετε και μια εικονα των ενδειξεων (αυτη την στιγμη αναβοσβηνει το superfrost και το -18, δεν μπορω να το δειξω αυτο στην φωτο)
Στην κανονικη λειτουργια, αν εχω επιλεγμενη θερμοκρασια -18 και ανεβει η θερμοκρασια μεσα στην καταψυξη στους -10, τοτε θα χτυπησει το buzzer και θα αναψει κοκκινο το κουμπι του συναγερμου. Αν κατεβει ξανα η θερμοκρασια και πιασει τους -18, τοτε θα σβησει το κοκκινο λαμπακι του συναγερμου και ολα καλα.
Αν εχω λοιπον -18 και δουλευει κανονικα το ψυγειο και πατησω το superfrost, τοτε αμεσως αναβει το λαμπακι του superfrost και το λαμπακι της θερμοκρασιας αναβει στο -32 για να πιασει την χαμηλοτερη θερμοκρασια. Αν ξαναπατησω το superfrost ,τοτε απενεργοποιειτε η λειτουργια, σβηνει το λαμπακι του superfrost και η ενδειξη της θερμοκρασιας αναβει στην αρχικα επιλεγμενη δηλαδη στους -18. Ολα αυτα οταν δεν εχουμε προβλημα.
Τωρα , το προβλημα που αντιμετωπιζω ειναι οτι εχω επιλεγμενη θερμοκρασια καταψυξης -18 και το superfrost απενεργοποιημενο. Στα καλα καθουμενα θα αρχισει να σφυραει το buzzer και την ιδια στιγμη αναβοσβηνει η θερμοκρασια στο -18 και το λαμπακι του superfrost. Παταω το κουμπι του buzzer, σταματαει η ειδοποιηση αλλα συνεχιζουν να αναβοσβηνουν οι ενδειξεις.Το superfrost και να το πατησω δεν γινεται τιποτα.
Οτι και να πατησω δεν σταματανε να αναβοσβηνουν, ακομα και αν το βγαλω απο την πριζα. Αυτα ολα συμβαινουν ανεξαρτητως θερμοκρασιας μεσα στην καταψυξη. Την στιγμη που αναβοσβηνουν δεν μπορω να αλλαξω θερμοκρασια στην καταψυξη, οπου και αν βαλω τον διακοπτη αυτο αναβοσβηνει συνεχεια στους -18.
Σημερα μετα την αποψυξη που εκανα, εχω -30 με επιλεγμενο -18, η συντηρηση κανονικα 5 με επιλεγμενο το 5.
Απο τα λιγα που καταλαβαινω πιστευω πως δεν υπαρχει προβλημα υγρων ή μοτερ.
Πρεπει να εχει να κανει με λαθος εντολη απο το αισθητηριο ή ισως καποιο αλλο προβλημα που δεν γνωριζω τι θα μπορουσε να ειναι.
Θα κοιταξω να κανω αλλαγη στο αισθητηριο μεσα στο κυκλωμα της καταψυξης, αυτο που ειναι στην τριτη φωτο (οχι του χωρου της καταψυξης που ειναι στην δευτερη φωτο) , τι λετε εσεις?

nyannaco
08-10-17, 18:02
Εγώ θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις με ένα έλεγχο της πλακέτας, εφόσον έχεις τις γνώσεις. Δεν είναι απίθανο να τρελλαίνεται από αστοχία ηλεκτρολυτικού πυκνωτή.

tipos
08-10-17, 18:44
Αλαξε τον αισθητηρα αποψυξης,αυτον που ειναι μεσα στη σωληνωση.

kgtsport
08-10-17, 19:00
Εγώ θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις με ένα έλεγχο της πλακέτας, εφόσον έχεις τις γνώσεις. Δεν είναι απίθανο να τρελλαίνεται από αστοχία ηλεκτρολυτικού πυκνωτή.

Εχω δει ηδη τα υλικα που μπορουν να αντικατασταθουν πανω στην πλακετα και ειναι ενταξει.
Τους δυο πυκνωτες που ειχε , τους ειχα αλλαξει προληπτικα και δουλευε καλα πριν κανενα μηνα.
Θα ξανακανω εναν ελεγχο ομως, ευχαριστω

kgtsport
08-10-17, 19:01
Αλαξε τον αισθητηρα αποψυξης,αυτον που ειναι μεσα στη σωληνωση.

Εγινε Σακη. Θα προχωρησω στην αλλαγη και θα ενημερωσω.Σε ευχαριστω

takir1
14-10-17, 09:47
Κώστα καλήμερα. Έχω ένα service manual για αυτό το ψυγείο, αλλά δεν μπορώ να το ανεβάσω λόγω μεγέθους.
Αν θες να στο στείλω σε κάποιο e-mail ,νομίζω ότι θα σε βοηθήσει.

kgtsport
14-10-17, 19:09
Κώστα καλήμερα. Έχω ένα service manual για αυτό το ψυγείο, αλλά δεν μπορώ να το ανεβάσω λόγω μεγέθους.
Αν θες να στο στείλω σε κάποιο e-mail ,νομίζω ότι θα σε βοηθήσει.

Τακη σε ευχαριστω πολυ. Το αισθητηριο το αλλαξα αλλα καλο θα ηταν να εχω και το manual. Θα επικοινωνησω μαζι σου.

kgtsport
14-10-17, 19:20
Τελικα ήταν ήταν απο το αισθητηριο. Μολις έβαλα το καινουργιο και έβαλα το ψυγειο σε λειτουργια, όλα φυσιολογικα. Εδω και 2 μερες έχω 5 στην συντηρηση με επιλεγμενο το 5 και -22 με επιλεγμενο το -18 στην καταψυξη.
Οντως ηταν λιγο ζορικο να βγει και να μπει το καινουργιο επειδη εχει ενα μικρο κομματι φελιζολ μεσα στο στοιχειο για να το κραταει σε αποσταση.Χρειαστηκε να ενωσω το παλιο καλωδιο με το καινουριο και να το τραβηξω ετσι ωστε να περασει μεσα απο το φελιζολ.
Ενα μεγαλο ευχαριστω στο Σακη αλλα και στα υπολοιπα παιδια για την βοηθεια και τις αποψεις σας :thumbup::thumbup:.
Οποιος χρειαστει βοηθεια σε μια ιδια περιπτωση , ευχαριστως να σας καθοδηγησω.

nick kal
26-09-20, 19:34
Φιλε μου, καλησπερα! Εχω ΑΚΡΙΒΩΣ το προβλημα σου! Το κανει απο εχτες το απογευμα..Σε παρακαλω , δωσε μου οδηγιες τι να κανω και πως θα αλλαξω αισθητηρα αποψυξης...Μενω στη σαρωνιδα και αν φερω τεχνικο θα με ριμαξει..καταλαβαινεις. Σ ευχαριστώ

tsiki76
07-10-20, 16:30
Αν σε βοηθήσει αυτό, αν και παλιό και μεγάλο,
https://www.howtofixit.gr/forum/showthread.php?t=67091