PDA

Επιστροφή στο Forum : [Άλλη] Καηκε η κατω αντισταση (?) στο φουρνο

ppanos80
25-06-17, 23:22
Καλησπερα

Τις τελευταιες μερες εχω παρατηρησει οτι ο φουρνος ζεσταινει αργα σε σχεση με παλιοτερα.
Σημερα λοιπον πηγα να ελεγχω τι παιζει και παρατηρησα οτι δεν δουλευει καθολου η κατω αντισταση, το καταλαβαινω γιατι βαζω τον επιλογεα στο ψησιμο μονο κατω και δεν ζεσταινει καν.
Ο φουρνος αναβει παρολα αυτα κανονικα, η λαμπα του ο ανεμιστηρας του ολα. Δεν παρατηρησα αυτες τι μερες καποια πτωση ασφαλειας η οτιδηποτε αλλο.
Καμια ιδεα παιδια πως μπορω να την αλλαξω?
Η κουζινα ειναι μαρκας General Home Technologies, βρηκα αυτην εδω αλλα δεν ξερω αν κανει. http://www.ergo-tel.gr/product_info.php?products_id=16590

(http://www.ergo-tel.gr/product_info.php?products_id=16590)

Papas00zas
26-06-17, 00:38
Πολύ πιθανόν η αντίσταση να έχει καεί από φυσιολογική χρήση.Τουλάχιστον σε μένα έχει συμβεί αυτό. Τώρα για την καινούρια θα πρέπει να βγάλεις την παλιά έξω και να μετρήσεις διαστάσεις αλλά καλύτερα ας σου απαντήσει κάποιοις πιο έμπειρος

ppanos80
26-06-17, 14:07
Τελικα βρηκα την ιδια αντισταση και την παραγγειλα και επειδη ειμαι λιγο αρχαριος στο θεμα επισκευων τι πρεπει να προσεξω περα του να κλεισω τον γενικο οσο αλλαζω την αντισταση για να μην με χτυπησει το ρευμα? Βλεπω σε κατι βιντεακια οτι φορανε αντιστατικα γαντια

vasilimertzani
28-06-17, 09:12
τιποτα δεν χρειαζεται.διπολικος κουζινας κατεβασμα,γενικος κατεβασμα και πιασε δουλεια.

ppanos80
30-06-17, 20:13
Παιδια την αλλαξα την αντισταση ολα οκ.
Ο φουρνος τωρα πιανει με.αναμμενη την αντισταση πανω κατω την.επιθυμητη θερμοκρασια 220 βαθμους περιπου σε 20 λεπτα. Ομως εχω παρατηρησει οτι η επανω αντισταση ζεσταινει μεν αρκετα αλλα δεν πυρωνει δεν κοκκινιζει πολυ οσο η κατω που αλλαξα. Ειναι φυσιολογικο αυτο η να παω κι εκει για αλλαγη?

Κυριακίδης
30-06-17, 21:27
Τελικα βρηκα την ιδια αντισταση και την παραγγειλα
Επιβεβαίωσες ότι είναι ίδια ισχύς σε Watt?

ppanos80
30-06-17, 21:29
Ναι ετσι κι αλλιως εδωσα και την προηγουμενη να την δουν τελικα την πηρα απο ηλεκτρολογειο

Κυριακίδης
30-06-17, 21:37
Ομως εχω παρατηρησει οτι η επανω αντισταση ζεσταινει μεν αρκετα αλλα δεν πυρωνει δεν κοκκινιζει πολυ οσο η κατω που αλλαξα.
Καλύτερα για την ζωή της όποιας αντίστασης , έτσι κι αλλιώς το αποτέλεσμα της θερμοκρασίας σε ικανοποιεί και δεν κινδυνεύει να καίει τα αναλώσιμα.