PDA

Επιστροφή στο Forum : [Άλλη] Εστίες ZANUSSI

Fordakias
29-05-17, 23:11
Καλησπέρα σε όλους. Έχω το πλατώ εστιών της ZANUSSI ( φαίνονται στην φώτο τα χαρακτηριστικά της ) και συμβαίνει το εξής. Δεν λειτουργεί από την διπλή εστία, η μεγάλη αντίσταση. Το άνοιξα και μετρώντας ωμικά τις επαφές φαίνονται όλα οκ. ( φώτο ). Γνωρίζει κανείς τι μπορεί να φταίει? Τι άλλο να κοιτάξω? Στην πλακέτα δεν είδα κάτι, οπτικά τουλάχιστον. Προτάσεις και ιδέες ευπρόσδεκτες! Ανεβάζω φώτο για να βοηθήσω...

437004370143702437034370443705

diony
30-05-17, 00:59
εδώ νομίζω έχει αλλάξει χρώμα ??

43706
ακολούθησε το καλώδιο που συνδέεται στην εξωτερική αντίσταση της εστίας και δες σε ποιο σημείο της πλακέτας καταλήγει
υποθέτω πως έχεις επιλέξει να ανάβει όλη η εστία

Fordakias
30-05-17, 08:41
εδώ νομίζω έχει αλλάξει χρώμα ??

43706
ακολούθησε το καλώδιο που συνδέεται στην εξωτερική αντίσταση της εστίας και δες σε ποιο σημείο της πλακέτας καταλήγει
υποθέτω πως έχεις επιλέξει να ανάβει όλη η εστία

Καλημέρα. Ναι έχω επιλέξει την μεγάλη εστία. Όσον αφορά το χρώμα γενικά σε εκείνη την πλευρά το πλαστικό γύρω από την πλακέτα έχει αλλάξει χρώμα λόγω θερμοκρασίας. Με το που ανάβω το μάτι ανάβει μια μικρή λυχνία δίπλα από το νούμερο που υποδηλώνει ότι λειτουργεί η μικρή εστία. Η φυσιολογική λειτουργία όμως μέχρι τώρα ήταν το αντίθετο. Με το που άναβες την εστία λειτουργούσε η μεγάλη κ όταν ήθελα πατούσα το αντίστοιχο κουμπί και εκκινούσε η μικρή.

diony
31-05-17, 01:14
πατούσα το αντίστοιχο κουμπί και εκκινούσε η μικρή.

κουμπί εδώ εννοείς το σύμβολο με τους 2 ομόκεντρους κύκλους κάτω αριστερά από την ένδειξη 9 της εστίας ?
αν το ξαναεπιλέξεις αλλάζουν κατάσταση η ένδειξη ή η λειτουργία της εστίας ?

Fordakias
31-05-17, 01:19
κουμπί εδώ εννοείς το σύμβολο με τους 2 ομόκεντρους κύκλους κάτω αριστερά από την ένδειξη 9 της εστίας ?
αν το ξαναεπιλέξεις αλλάζουν κατάσταση η ένδειξη ή η λειτουργία της εστίας ?
Ναι αυτο ακριβως.Οχι δεν αλλαζει η λειτουργια. Συνεχιζει να αναβει το μικρο μονο. Το μυαλο μου παει σε καποιο κολλημενο ρελε....

Στάλθηκε από το SM-G930F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

diony
31-05-17, 02:43
δεν είναι σίγουρο , διότι ενώ τα 2 τμήματα της εστίας ελέγχονται από 2 ρελέ με εντολή του μικροεπεξεργαστή φυσικά , η φωτεινή ένδειξη LED μικρή/μεγάλη εστία λογικά πρέπει να ελέγχεται από τον μικροεπεξεργαστή της πλακέτας και όχι από επαφή ρελέ

Fordakias
31-05-17, 08:41
δεν είναι σίγουρο , διότι ενώ τα 2 τμήματα της εστίας ελέγχονται από 2 ρελέ με εντολή του μικροεπεξεργαστή φυσικά , η φωτεινή ένδειξη LED μικρή/μεγάλη εστία λογικά πρέπει να ελέγχεται από τον μικροεπεξεργαστή της πλακέτας και όχι από επαφή ρελέ

Οπότε να φανταστώ ότι μάλλον φταίει ο μικροεπεξεργαστής? Αυτό εννοείς?

Κυριακίδης
31-05-17, 09:18
Εννοεί ότι ο επεξεργαστής μπορεί να κάνει την δουλειά του προς τα 2 ρελέ , αλλά από το 1 ρελέ και μετά προς τις αντιστάσεις να είναι το πρόβλημα . Πρέπει να πας ανάποδα π.χ. τροφοδοτούνται οι 2 αντιστάσεις ? (αν ναι πρόβλημα στις αντιστάσεις) αν όχι στο ρελέ έλεγχος και μετά έρχεται ο επεξεργαστής.

Fordakias
31-05-17, 09:27
Εννοεί ότι ο επεξεργαστής μπορεί να κάνει την δουλειά του προς τα 2 ρελέ , αλλά από το 1 ρελέ και μετά προς τις αντιστάσεις να είναι το πρόβλημα . Πρέπει να πας ανάποδα π.χ. τροφοδοτούνται οι 2 αντιστάσεις ? (αν ναι πρόβλημα στις αντιστάσεις) αν όχι στο ρελέ έλεγχος και μετά έρχεται ο επεξεργαστής.

Θα ελέγξω τις αντιστάσεις με τροφοδοσία θα μετρήσω και το ρεύμα της πλακέτας και θα ενημερώσω. Ευχαριστώ πολύ.

diony
01-06-17, 02:29
Οπότε να φανταστώ ότι μάλλον φταίει ο μικροεπεξεργαστής? Αυτό εννοείς?

Εδώ εννοώ πως στην κεραμική εστία η επιλογή διαβαθμίσεων και η επιλογή μικρή /μεγάλη εστία από ότι βλέπω γίνεται με Touch_switch και βασίζονται στη χωρητικότητα του σώματος μας
Αν έχει πιάσει κάτι εκεί ανάμεσα ,ή αν κάτι χάλασε στο κύκλωμα υπάρχει περίπτωση να παίρνει λανθασμένο σήμα ο επεξεργαστής και να δίνει μόνο μικρή εστία και ανάβει και το LED λειτουργίας μικρής εστίας
Περισσότερο νομίζω μπορεί να σε βοηθήσει κάποιος ηλεκτρονικός από εδώ μέσα

Αν δεν είσαι εξοικειωμένος με το αντικείμενο είναι επικίνδυνο να κάνεις μετρήσεις με τάση

Fordakias
03-06-17, 20:50
Τελικά βρέθηκε ο ένοχος! Καμμένο ρελέ! Το αντικατέστησα και όλα οκ! Ευχαριστώ όλους για την βοήθεια!

43723

klik
04-06-17, 00:34
Εχει καταστραφει η επιμεταλλωμενη οπη. Βεβαια εχει πολλες γεφυρες πανω κατω layer, αλλα η μαζα που πιανει η κολληση εχει μειωθεί λογω του σπινθηρα. Πρεπει να βαλεις ενισχυση πχ με λιγο γυμνο καλωδιο ή χαλκινο ελασμα.

Fordakias
04-06-17, 01:01
Εχει καταστραφει η επιμεταλλωμενη οπη. Βεβαια εχει πολλες γεφυρες πανω κατω layer, αλλα η μαζα που πιανει η κολληση εχει μειωθεί λογω του σπινθηρα. Πρεπει να βαλεις ενισχυση πχ με λιγο γυμνο καλωδιο ή χαλκινο ελασμα.
Το κόλλησα προσεκτικά κ δεν έχω πρόβλημα μέχρι στιγμής. Θα λάβω σοβαρά υπ'όψιν μου τις συμβουλές σου όμως. Ευχαριστώ.

Στάλθηκε από το SM-G930F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk