Επιστροφή στο Forum : [Siemens] προλημα σε πλυντηριο πιατων siemens type sd13gt1s
nikostrimmer
26-05-17, 21:56
καλησπερα σε ολους στο forum .μετα απο ανοιγμα της ενδειξης βρυσακι στο πλυντηριο μου εκανα ελεγχο στην περιοχη της φτερωτης της αντλιας και αφου ηταν ολα καθαρα εριξα και μερικες ψιλες απο εξω απο το πλαστικο της ηλεκτροβανας παροχης στον σωληνα του νερου και λειτουργησε αψογα για αλλες 2 πλυσεις.στην τριτη πλυση εφτασε ο χρονος στο 35 λεπτα χωρις να παρει νερο εφτασε στο ενα και δεν επλυνε και πλεον εχει παγιωθει εκει οσες φορες και αν το σβησω οσα προγραμματα πλυσης και να αλλαξω.τι με συμβουλευετε να ελεγξω?
Γιασου Νικο.Ας το παρουμε απο την αρχη,αναβεις το πλυντηριο και ειναι κολημενο στο 1 η κανεις reset και βαζεις νεο προγραμμα?
nikostrimmer
26-05-17, 23:56
οταν κανω reset στο προγραμμα 50 auto ο χρονοσ ειναι στο 35 κανει αντιστροφη μετρηση φτανει στο 1 αλλα δεν παιρνει νερο και ακουγονται τα ρελλε οτι κανουν επαφη φια να αντληθει το νερο αλλα δεν γινεται πλυση
Ανοιξε το αριστερο καπακι του πλυντηριου,κανε reset στο προγραμμα και βαλτο να δουλεψει απο την αρχη. Παρατηρησε αν κανει αυτα που λεει το post 21 εδω http://www.howtofixit.gr/forum/showthread.php?t=70282&page=3
nikostrimmer
28-05-17, 12:10
στην περιπτωση μου δεν εχω καθολου νερο μεσα στον χωρο πλυσης πιστευω οτι δεν εχει να κανει με την θερμοκρασια του.οταν λες το αριστερο καπακι εννοεις το πλαινο δηλ να βγαλω τπ πλυντηριο απο την θεση του και σε ποιο σημειο απο αριστερα θα βρω το σημειο που κανει reset τι ειναι πλακετα ?
Νίκο αποσο κατάλαβα δεν γνωρίζεις καθόλου πως δουλεύει το πλυντήριο.Reset γίνεται πατώντας ταυτόχρονα δύο συγκεκριμένα πλήκτρα του προγράμματος τα οποία συνήθως έχουν από μια κουκίδα κάτω από το κάθε πλήκτρο.Αν δεν έχουν κουκίδα μπορείς να δεις από το manual πια πλήκτρα είναι.Κανωντας reset μηδενίζεται το πρόγραμμα και δουλευει η αντλία εξαγωγής νερού, έπειτα σβήνεις το πλυντήριο και το ξαναβαζεις σε λειτουργία επιλέγοντας ένα οποιοδήποτε πρόγραμμα παρατηρώντας αυτά που γράφω στο post του link που σου έδωσα.
nikostrimmer
28-05-17, 17:37
ευχαριστω πολυ για την μεχρι στιγμης ενασχοληση μαζι μου.δεν εχω το manual και μεχρι στιγμης το πλυντηριο δουλευε ρολοι.βρηκα τα κουμπια με την κουκιδα που κανουν reset το πραγματοποιησα και τωρα θα το γεμισω για να δω πως θα παει στην πλυση.θα σε ενημερωσω αν θα μου κατι απο το link που μου εστειλες
Κατεβασε το manual απο εδω http://www.siemens-home.bsh-group.com/gr/eksipiretisi-pelatwn/egxeiridia-xrisis
nikostrimmer
31-05-17, 21:29
tipos φιλε μου αραια και που παλι μου αναβει για λιγο το βρυσακι κατα την διαρκεια της πλυσης το κλεινω και το ξαναναβω και μετα απο προσπαθειες ενος λεπτου σβηνει και συνεχιζει η πλυση .το νερο εχει θερμοκρασια οπως πρεπει μου .οταν κανω reset με τα κουμπια μου βγαζει ενδειξη c7 και μετα αφηνω τα κουμπια και μου βγαζει po και μου αναβουν το προγρμμα 50 σταθερα και το 45 αναβοσβηνει και δεν ξερω το γιατι.μετα κλεινω παλι τον διακοπτη το αναβω επιλεγω το προγραμμα που θελω με σωστο χρονο και παιζει.
Στο καρτελακι της συσκευης εχει εναν αριθμο και κατι γραμματα που ξεκιναει με enr,γραψε τη συνεχεια να δω πιο πλυντηριο ειναι.
nikostrimmer
08-06-17, 21:25
sf 55t551 eu/02 fd8610
Συμφωνα με οσα εχεις περιγραψει το πλυντηριο γεμιζει νερο οποτε θελει,γιαυτο και αναβει η ενδειξη της βρυσης.Στο πρωτο post γραφεις οτι οταν χτυπησες το aquastop το πλυντηριο δουλεψε.Ειναι πολυ πιθανο το aquastop να κολαει και να μην εχει καθολου πιεση η ροη νερου.Θα πρεπει να κανεις αυτο που περιγραφω στο link παρομοιου θεματος που σου εδωσα ωστε να δεις αν το πλυντηριο δουλευει οπως πρεπει.Αν δεν κανει αυτα που περιγραφω θα πρεπει να μας το πεις ωστε να ξερουμε πως θα βαδισουμε.
Το πλυντηριο ειναι 11 ετων και πολυ πιθανο να ειναι βουλωμενο στην εισοδο του παγουριου,αυτο θα το δεις αν ακολουθησεις τα βηματα του link.
nikostrimmer
10-06-17, 20:31
πες μουτι να κοιταξω και που βρισκεται αυτο που ψαχνω μηπως το λυσω και βγαλω νοημα.θεωρεις οτι μπορει να εινα και καποια πλακετα;
Η πλακετα ειναι το τελευταιο που θα δουμε στην περιπτωση σου.
Ανοιγεις το αριστερο καπακι,βαζεις το πλυντηριο να δουλεψει απο την αρχη και παρατηρεις τα εξης
1-στην αρχη δουλευει η αντλια 43747για λιγα δευτερολεπτα
2-μολις σταματησει η αντλια αρχιζει και γεμιζει το παγουρι 43748με νερο
3-οταν γεμισει μεχρι πανω υπερχιλιζει και στελνει το νερο στον πιεζοστατη 43749οπου παρατηρεις να διεγηρεται ο μπλε αξονας και να πιεζει ενα μικροδιακοπτη εστω και στγμιαια.Εδω να πουμε οτι ο μικροδιακοπτης μπορει να κολαει που και που και για αυτο το λογο να εχεις το συμτωμα να δουλευει χωρις νερο
4-οταν οπλισει ο πιεζοστατης ανοιγει αυτη η βαλβιδα 43750και αδειαζει το νερο απο το παγουρι προς τον καδο.Η βαλβιδα βρισκεται κατω απο το παγουρι.
Μπορει οταν ξεκιναει το πλυντηριο να δουλευει σωστα και κολαει κατα την πορεια της πλυσης,αυτο σημαινει οτι πρεπει να εισαι εκει σε ολη τη διαρκεια της πλυσης και να παρατηρεις τι κανει.Οταν σου κανει τη βλαβη παρατηρησε αν το παγουρι εχει μεσα νερο και αν εχει κολησει ο μικροδιακοπτης του πιεζοστατη.Στον πιεζοστατη εχει 2 μικροδιακοπτες,εμας μας ενδιαφερει ο αριστερος,ο δεξιος ειναι για τη περιπτωση της υπερχιλησης.Καλο θα ειναι να τον τσεκαρεις και αυτον.
Powered by vBulletin® Version 4.2.5 Copyright © 2025 vBulletin Solutions Inc. All rights reserved.