Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : [Άλλη] Hoover

Sunpitg
08-05-17, 13:04
Γεια σας, εχουμε ενα hoover dyt8126 ανω φορτωσης στο οποιο δεν γυρναει ο καδος. Εφερα μαστορα και μου ειπε θελει 350€ ..(το αγορασαμε 800€ πριν απο περιπου 9 χρονια)..μου ειπε θελει καρβουνακια, αμορτισερ, το αντιβαρο εχει ραγισει και η πορτα του καδου θελει επισης φτιαξιμο γιατι κλεινει μεν αλλα εχει φυγει ενα ελατηριο (μαλλον) και ετσι πεφτει προς τα μεσα δημιουργωντας κενο στα πλαγια. Μου ειπε οτι για να δουλεψει το πλυντηριο (να γυρισει ο καδος) θελει καρβουνακια(150€) αλλα μετα θα χαλασουν αλλα πραγματα αν δεν φτιαχτουν και τα αλλα προβληματα. Ετσι αποφασισα να το φτιαξω μονη μου ( τα καρβουνακια τουλαχιστον ..κι αυτο αν υποθεσουμε οτι οντως η βλαβη ειναι αυτη. Ξερει κανεις το μοντελο αυτο; Πρεπει να βγαλω το μοτερ ολο εξω;

Ευχαριστω

Sunpitg
08-05-17, 15:20
Το εβγαλα το μοτερ ..το θεμα ειναι αν οντως ειναι τα καρβουνακια...τι αλλο μπορει να ειναι;

ΣΚΛΗΚΟΣ
08-05-17, 17:13
150 ευρώ για καρβουνάκια ; ασε που μπορεί το μοτερ να είναι brussless χωρίς καρβουνάκια δηλαδή, ανέβασε καμμιά φώτο.

Sunpitg
08-05-17, 19:58
Τα βρηκα τα καρβουνακια και τα εβγαλα, θα παω αυριο να παρω αλλα, ειναι φαγωμενα, ελπιζω να ειναι αυτο το προβλημα.
Φωτο πως ανεβαζω; Δεν βλεπω καποια επιλογη. Γραφω απο το κινητο μου.

Sunpitg
08-05-17, 20:28
[QUOTE=Sunpitg;586954]Τα βρηκα τα καρβουνακια και τα εβγαλα, θα παω αυριο να παρω αλλα, ειναι φαγωμενα, ελπιζω να ειναι αυτο το προβλημα.

43605

Στάλθηκε από το HUAWEI VNS-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Sunpitg
08-05-17, 20:34
Καρβουνακι hoover dyt 812643606

tipos
08-05-17, 22:16
Δημητρα τα καρβουνα εχουν οντως προβλημα.Οταν λες εχει κενο στα πλαγια τι εννοεις,μπορεις να ανεβασεις φωτο να το δουμε?Τα αμορτισερ εφοσον εχουν χαλασει πρεπει οπωσδηποτε να τα αλαξεις γιατι θα κανει πολυ μεγαλητερη ζημια.
Οσο αφορα το ποσο που σου ειπε ειναι εξωφρενικα μεγαλο,κατι δεν παει καλα με τον τεχνικο.

Κυριακίδης
09-05-17, 00:12
Από όσα κατάλαβα εκτός από τα καρβουνάκια ο τεχνικός έχει εντοπίσει σωρεία άλλων βλαβών , το ραγισμένο αντίβαρο είναι σοβαρή υπόθεση και το αναφερόμενο "ελατήριο" προφανώς θα εννοεί ότι γενικώς ο κάδος "κρέμασε" πιθανόν να είναι ελατήριο στήριξης του κάδου ,και από αυτό θα προκύπτει το "κενό " στο πλάι της πόρτας (επειδή όλος ο κάδος θα έχει φύγει από την θέση του) . Θέλει τεχνικό με υπεύθυνες ενέργειες για να φτιαχτεί σωστά χωρίς παραλήψεις .

Sunpitg
09-05-17, 00:32
Το ελατηριο ειναι του μεντεσε της πορτας του καδου και το κενο που ελεγα ειναι αριστερα και δεξια της πορτας. 43607436084360943610

Sunpitg
09-05-17, 00:38
..Το ελατηριο ειναι ενα σιδερακι που φαινεται να βγαινει στις 2 πρωτες φωτο..

Κυριακίδης
09-05-17, 01:04
Μάλιστα . Δεν έχω άποψη για το ελατήριο και τι ακριβώς κάνει λόγω και απόστασης από την φωτογραφία , πρέπει με λίγα λόγια να εξασφαλιστεί ότι θα κλείνει η πόρτα με σιγουριά . Το να πάρει μπροστά το μοτέρ είναι το λιγότερο αλλά πρέπει να ασφαλιστεί η πόρτα σωστά καθώς και η αναφορά του αντίβαρου που έχει ρωγμή. Την αναφορά για το αμορτισέρ την γνωρίζει ο τεχνικός που το είδε και δεν μπορούμε να εκφέρουμε γνώμες .

Sunpitg
09-05-17, 01:23
Ακριβως, το ελατηριο κραταει την πορτα ωστε να κλεινει σωστα (ετσι μου ειπε), διοτι τωρα κοπαναει καθε φορα που γυρναει ο καδος. Σε ενα μαγαζι που ρωτησα δεν βρηκα ουτε ελατηριο, ουτε αντιβαρο, δεν ξερω αν υπαρχουν αυτα τα ανταλλακτικα και βεβαια δεν εχω ιδεα για το πως να τα αλλαξω (ουτε για τα καρβουνακια ειχα). Αυριο θα ανεβασω φωτο το αντιβαρο και θα δοκιμασω τα αμορτισερ (μου ειπαν να πιεσω τον καδο προς τα κατω κι αν ταλαντευεται θελει αλλαγμα -διορθωστε με αν ειναι λαθος).

Sunpitg
09-05-17, 01:27
Αυτη στην ουσια ειναι η ακρη του ελατηριου το υπολοιπο ειναι μεσα43613

Sunpitg
09-05-17, 01:33
Καπως ετσι..43614

Κυριακίδης
09-05-17, 18:52
Για το σπασμένο ελατήριο της πόρτας δεν γνωρίζουμε πως πρέπει να είναι και με ποιον τρόπο βοηθά στο να ασφαλίζει το κλείστρο καπακιών της εσωτερικής πόρτας και του εσωτερικού περιστρεφόμενου κάδου. Μπορεί να είναι μη ανεξάρτητο ανταλλακτικό και να πηγαίνει μαζί με τον κάδο . Ή μπορεί και να μην υπάρχει κιόλας . Προχειρότητες δεν πρέπει να γίνουν.
Το άλλο ελατήριο στο #14 είναι ελατήριο στήριξης του κάδου και δεν έχει σχέση με το αρχικό ελατήριο της πόρτας . Δεν νομίζω να μπορείς να επισκευάσεις εις πέρας σε κάθε λεπτομέρεια αυτήν την συσκευή , θα πρέπει να γίνει από τεχνικό που με την συγκατάθεση του θα στο παραδώσει ασφαλές και λειτουργικό.

Sunpitg
09-05-17, 19:13
Αυτο ειδα κι εγω, δεν βρηκα καπου το ελατηριο (ουτε μονο του, ουτε μαζι με το πορτακι), μαλλον παει ολο μαζι με τον καδο. Δεν καταφερα επισης να βρω καποιο σχετικο βιντεο.

tipos
09-05-17, 22:55
Σε κανενα πλυντηριο,τουλαχιστον απο αυτα που εχω επισκευασει,δεν αλαζει μονο του το ελατηριο στα πορτακια του τυμπανου,αλαζει ολο το τυμπανο.Η μονη περιπτωση να γινει επισκευη ειναι να βρεθει μεταχειρισμενο τυμπανο και να αλαχθουν μονο τα πορτακια.Θα σου προτεινα να μην μπεις στη διαδικασια να το φτιαξεις μονη σου γιατι χρειαζεται εμπειρια,γνωση και εργαλεια για αυτη τη δουλεια.

Sunpitg
10-05-17, 01:33
Για να αλλαξει το πορτακι πρεπει να βγει ο καδος εξω ή οχι; και τι εργαλεια χρειαζονται;
Το πλυντηριο αν δεν το φτιαξω εγω θα παει για παλιοσιδερα και ειναι κριμα επομενως, δεν χανω τιποτα να δοκιμασω κι ας μην τα καταφερω. Παντα βεβαια με την δικη σας βοηθεια!!

tipos
10-05-17, 22:13
Οχι δεν χρειαζεται να βγει ο καδος.Χρειαζεσαι δραπανο και τρυπανια αναλογου μεγεθους με τα περτσινια.Οπως σου ειπα και πιο πανω χρειαζεται εμπειρια και γνωση χρησης των εργαλιων,ειδικα του δραπανου γιατι υπαρχει κινδυνος σοβαρου τραυματισμου.Αν πιστευεις οτι μπορεις να κανεις την επισκευη θα πρεπει πρωτα να βρεις τα πορτακια και το αντιβαρο και μετα να μπεις στη διαδικασια επισκευης.Τωρα θα μου πεις και που θα βρω πορτακια μεταχειρισμενα?Σε αυτο δεν μπορω να σε βοηθησω,θα πρεπει να το ψαξεις πολυ σε καταστηματα service λευκων συσκευων μηπως και καποιος εχει κατι κρατησει απο διαλυμενο πλυντηριο.

Sunpitg
11-05-17, 02:28
Τελεια! Δρεπανο εχω, πριτσιναδορο βρισκω, πορτακι ..δυσκολο το βλεπω!Θα μπορουσε να ταιριαξει και απο αλλες μαρκες ισως;
Αν αφαιρεθουν τα πορτακια τρυπωντας τα πριτσινια, θα μπορουσα μετα να ανοιξω τους μεντεσεδες, να φτασω στο ελατηριο και να το αλλαξω??
Οσο για το ραγισμενο αντιβαρο , μηπως θα μπορουσα να το κολλησω καπως; (ναι.. θα στειλω φωτο)
Τα καρβουνακια μπηκαν, ο καδος γυρναει😀, σειρα εχουν τα αμορτισερ, αν και πιεσα τον καδο προς τα κατω και δεν κατεβαινει πανω απο 1-2 εκ.
Τελικα θελουν αλλαγμα; Πως αλλιως τα τεσταρω; Αυτο που ειδα ειναι οτι ο καδος παει περισσοτερο αριστερα δεξια οταν τον κουναω παρα πανω κατω, τι φταιει γι' αυτο;

tipos
11-05-17, 23:45
Η τοποθετηση στα πορτακια δεν γινεται με κοινα περτσινια,η τοποθετηση γινεται με inox βιδες,παξιμαδια και ασφαλιστικο σπειροματων.Τα πορτακια που θα βρεις,αν βρεις,πρεπει να ειναι ομοια με τα δικα σου η τουλαχιστον να εχουν ιδια μορφη και σχημα ελατηριου με τα δικα σου ωστε να μπορεσεις και να επισκευασεις τα παλια.
Για το αντιβαρο τωρα εχω δει πολλες φορες κολημα με διαφορα υλικα αλλα δεν κραταει.Βγαλε μια φωτο να το δουμε μηπως και δεν ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα.
Οσο αφορα τον καδο πρεπει να κουνιεται αριστερα και δεξια αλλα πιεζοντας προς τα κατω με δυναμη θα πρεπει να εχει ομαλη καθοδο και αργη επαναφορα χωρις ταλαντωσεις.Αν οπως περιγραφεις μπορεις να τον πιεσεις μονο 1-2 εκατοστα αυτο σημαινει οτι εχει κολημενα αμορτισερ και χρειαζονται αλαγη.
Απο το καρτελακι του πλυντηριου θα βρεις ενα μεγαλο αριθμο,service number,γραψε τον αριθμο να δω πιο πλυντηριο ειναι η ανεβασε φωτο απο το καρτελακι.

Sunpitg
12-05-17, 08:03
Εννοεις αυτο;43632

Sunpitg
12-05-17, 09:25
Αντιβαρο43633http://cloud.tapatalk.com/s/591546ec65acd/IMG_20170512_075343.jpg?
http://cloud.tapatalk.com/s/591546f793ece/IMG_20170512_075328.jpg?

Κυριακίδης
12-05-17, 10:19
Η ρωγμή δεν είναι ανησυχητική , μέσα στο τσιμέντο έχει συρμάτινα πλέγματα και είναι πολύ δύσκολο να αποκολληθεί.
Για τα αμορτισέρ μάλλον δεν θα έχουν πρόβλημα θα κριθεί από το επόμενο φορτίο που θα δουλέψει .
Οπότε μένει η ασφάλεια της πόρτας .

Sunpitg
12-05-17, 10:45
Πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω για τα αμορτισερ, ο τεχνικος το ειχε πει. Εγω αφου δεν το εχω ξανακανει δεν μπορω να συγκρινω. Το ξαναδοκιμασα και πιεσα με περισσοτερη δυναμη, η αληθεια ειναι οτι παει πιο πολυ απο 1-2εκ τελικα, ισως 3-4εκ, και η επαναφορα δεν ειναι και τοσο αποτομη, βεβαια ολα αυτα ειναι σχετικα. Ισω παω σε κανα μαγαζι και αρχιζω να δοκιμαζω (πιεζω) αλλα πλυντηρια για να εχω μετρο συγκρισης. Αν βγαλω τα αμορτισερ θα μπορω ετσι μηπως να τα τσεκαρω πιο ευκολα;
Στη ρωγμη να εβαζα και λιγο σιλικονη αντιμουχλικη;

Κυριακίδης
12-05-17, 11:38
Ισω παω σε κανα μαγαζι και αρχιζω να δοκιμαζω (πιεζω) αλλα πλυντηρια για να εχω μετρο συγκρισης.
Αυτό τράβα το σε βίντεο και ειδικά την έκφραση προσώπου του μαγαζάτορα .:lool:
Κατά την γνώμη μου θέλει επισκευή η πόρτα .
Κατόπιν δοκιμή με φορτίο και όπως είναι σωστά αλφαδιασμένη η συσκευή να παρατηρηθεί ειδικά στο στύψιμο αν προσπαθεί να δραπετεύσει από τον χώρο.

tipos
12-05-17, 22:14
Aποσο ειδα ο κατασκευαστης δεν παραδιδει σκετα τα πορτακια η τα ελατηρια και δινει ολο το τυμπανο οπως ολοι οι κατασκευαστες.Το τυμπανο ενδεικτικα εχει περιπου στο κατοσταρικο.

Sunpitg
12-05-17, 22:24
Το πιθανοτερο λοιπον ειναι να μεινει ετσι τελικα το πλυντηριο. Ισως να κοψω το σιδερακι που πεταει τουλαχιστον.
Αν κατα τυχη βρει καποιος πορτακι/καδο απο παλιο πλυντηριο για το παραπανω μοντελο, ας μου γραψει. Ολα ειναι πιθανα σε αυτη τη ζωη.

Σας ευχαριστω ολους😀😘

Κυριακίδης
12-05-17, 23:36
Φίλε tipos για βοήθησε μιας που δεν έχω καλή μνήμη.
Το πορτάκι αυτό και σχετικά με το ελατήριο , είναι όπως περίπου είναι τα ελατήρια στα μανταλάκια που κρεμάμε τα ρούχα.
Δηλαδή ο σκοπός του ελατηρίου (χ2) αυτού είναι για να σπρώχνει τα 2 χωριστά πορτάκια προς τα πάνω μετά το ξεκλείδωμα του κλείθρου.
Θεωρείς ότι αν κάνουμε συμβιβασμό να χρησιμοποιούμε μόνο το κλείδωμα του κλείθρου αυτό δεν θα ήταν ασφαλές? (ή μήπως το ελατήριο αυτό που έσπασε ενισχύει την πιο αποτελεσματική ασφάλεια του κλείθρου).

tipos
12-05-17, 23:46
Πετρο για να κλεισουμε τα πορτακια πρωτα τα πιεζουμε προς το εσωτερικο του τυμπανου και μετα τα αφηνουμε ωστε με την επαναφορα του ελατηριου αυτα να ασφαλησουν.Το μονο πραγμα που κραταει τα πορτακια σταθερα ειναι τα ελατηρια,χωρις αυτα υπαρχει φοβος να ανοιξουν τα πορτακια κατα την περιστροφη του τυμπανου με αποτελεσμα αυτο να φρακαρει και αντε μετα να τα επαναφερεις.Ασε που χωρις ελατηρια ειναι δυσκολο να κλεισουν τα πορτακια.

Κυριακίδης
13-05-17, 00:41
Σωστά και ακριβώς επειδή δεν θυμάμαι στα διάφορα μοντέλα , έχω την εντύπωση ότι κάποια άλλα μοντέλα ασφαλίζουν οι 2 δαγκάνες απλά με την βοήθεια της επαναφοράς ελατηρίου προς τα έξω που είναι και το επιθυμητό. Όμως στο παρόν μοντέλο εκτός τις 2 δαγκάνες που αγκυλώνουν , έχει και ένα μεσαίο κουμπί που αν κατάλαβα καλά το σπρώχνει για να κλειδώσει ασφαλίσει . Θεωρώ δηλαδή ότι στην περίπτωση αυτή δεν έχει ανάγκη την βοήθεια ελατηρίου (θα πρέπει πρώτα κάποιος να απασφαλίσει το κουμπί ) δηλαδή το παρόν έχει σύστημα διπλής ασφαλείας (και του παραδοσιακού τύπου μόνο με την βοήθεια επαναφοράς ελατηρίου αλλά και του κλειδώματος του κουμπιού ) . Οπότε θα έχει ασφάλεια αλλά δεν θα είναι διπλής σιγουριάς . Εν πάση περίπτωση το θεωρώ ως εφικτό αλλά δεν το έχουμε μπροστά μας έτσι ώστε να το επιβεβαιώσουμε με χειροκίνητες δοκιμές (σπρώχνοντας επίτηδες πάνω κάτω τα πορτάκια για το αν είναι ασφαλές χωρίς την βοήθεια του ελατηρίου). Θα μπορούσε να γίνει παρέμβαση μόνο στο κουμπί ώστε αυτό να μην απασφαλίσει τυχαία . Τέλος πάντων λόγια για κατανάλωση.

Sunpitg
16-05-17, 13:39
Ναι το πορτακι κουμπωνει αλλα δεν μενει σταθερο ως προς τον υπολοιπο καδο λογω ελατηριου με αποτελεσμα να "παιζει" και να κοπαναει καθε φορα που γυρναει ο καδος