PDA

Επιστροφή στο Forum : [Bosch] Bosch logixx 8 sensitive προβλημα στην πλακετα;

xaralampidou_m
26-03-17, 22:36
Εδω κ μια βδοματα το πλυντηριο μου τη μια δεν στυβει, την αλλη δεν τραβαει το μαλακτικο κ σημερα δεν ξεπλυνε. Οταν το βαζω να τα κανει ξεχωριστα τα κανει μια χαρα αλλα σε ολοκληρωμενο πρόγραμμα οχι. Ελεγξα το φίλτρο ειναι καθαρο. Αυριο θα ανοιξει ο αντρας μου κ το καπακι να δει βαθυτερα το φιλτρο αν σκαλωσε κατι. Τι μπορει να φταίει αν το φιλτρο ειναι οκ;;; η πλακετα;;;

Schaub Lorenz
26-03-17, 22:43
Εξηγησε μας λιγο περισσοτερο τι ακριβως κανει

tipos
26-03-17, 22:48
Συνηθως οταν εχουν βλαβη εμφανιζουν καποιο κωδικο σφαλματος στο display.To δικοσου βγαζει κατι?

xaralampidou_m
27-03-17, 17:18
Οχι τιποτα

xaralampidou_m
27-03-17, 17:19
Το μονο που κανει ειναι κολλαει επι ωρα στο τελευταίο λεπτο του προγράμματος. Μεχρι νε παω κ να το βαλω να κανει την ενέργεια ξεχωριστα

tipos
27-03-17, 21:20
Το μονο που κανει ειναι κολλαει επι ωρα στο τελευταίο λεπτο του προγράμματος.
Και ομως σου εβγαλε κωδικο βλαβης
Το πλυντηριο εχει βλαβη θερμανσης.ανοιγουμε το πισω καπακι και μετραμε την αντισταση,το πιο πιθανο ειναι να εχει διακοπη,συνηθησμενη βλαβη στα logixx.

xaralampidou_m
27-03-17, 22:01
Ευχαριστώ παρα πολυ! θα το τσεκάρουμε κ θα σας ξαναστειλω

xaralampidou_m
01-04-17, 09:46
Καλημέρα τελικα ειχε σκαλωσει ωενα 2€ στο χοντρό σωλήνα του φιλτρου. Σημερα θα δω αν λειτουργησει κανονικα!

tipos
01-04-17, 21:11
Δεν νομιζω να φταιει αυτο.Οταν δεν μπορει να βγαλει τα νερα η εχει δυσκολια στην εξαγωγη νερου βγαζει F18 και οχι κολυμα στο 1 λεπτο.

xaralampidou_m
05-04-17, 22:12
Καλησπερα ανοιξαμε σημερα απο πισω το πλυντήριο κ η αντισταση ηταν λιγο μαυρη στην βαση. Ειχε κ τριχες αλλα σχεδον καθολου αλατα. Θα παρω ανταλλακτική αύριο. Πρεπει να αλλαξω κ το μικρο;;; αισθητηρας ειναι; δεν ξερω. Δεν μπορω να σας στειλω κ φωτο να βλεπατε

tipos
05-04-17, 22:28
Θα ξαναβαλεις ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ το παλιο.

xaralampidou_m
07-04-17, 17:01
Κομπλε το πλυντήριο με την καινούργια αντίσταση!!! Ευχαριστούμε παρα πολυ για τη βοήθεια!!!

chameleon
26-08-17, 21:52
Καλησπέρα σε όλους,

Έχω το ίδιο πρόβλημα σε πλυντήριο ρούχων Bosch WAS20420GR δηλαδή κολλάει στο 1 λεπτό, δεν παρατηρήσαμε να έβγαλε κάτι στο desplay, τί μου προτείνετε να κάνω.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

tipos
26-08-17, 23:31
Μέτρα την αντίσταση, το πιο πιθανό είναι να έχει διακοπή

chameleon
26-08-17, 23:50
Μήπως θα μπορούσα να έχω λίγη περισσότερη πληροφορία για το πως θα το κάνω μιας και δεν έχω σχετικές γνώσεις;

Στάλθηκε από το HUAWEI NXT-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

tipos
27-08-17, 21:38
Πολυμετρο και γνωση χρησης αυτου εχεις? Αν εχεις τοτε ανοιγεις το πισω καπακι του πλυντηριου,βγαζεις τα καλωδια απο την αντισταση και μετρας με το πολυλετρο την ωμικη της αντισταση.Θα πρεπει η τιμη που θα παρεις απο το πολυμετρο να ειναι μεταξη 20 και 30 ΩΜ στα ακρα της αντιστασης μετρωντας στη μικρη κλιμακα του πολυμετρου και απειρο μεταξη ακρων και γειωσης μετρωντας στη μεγαλυτερη κλιμακα του πολυμετρου.

chameleon
27-08-17, 21:53
Προσωπικά γνώσεις δεν έχω, γι αυτό έφερα τον πεθερό μου, (συνταξιούχος ηλεκτρονικός του Π. Ν.), είχα ετοιμάσει το πλυντήριο και αυτός έκανε την μέτρηση που από ότι μου είπε δείχνει να είναι καμένη η αντίσταση. Την έβγαλα με δυσκολία ομολογώ και ήταν γεμάτη άλατα... Αύριο το πρωί πάω για αγορά νέας, κόστος έχουμε καμιά ιδέα πόσο θα πάει;
Ευχαριστώ πολύ για την πολύτιμη βοήθεια, θα σας πω το αποτέλεσμα της επισκευής με την ολοκλήρωση της.

tipos
27-08-17, 22:05
Αν την παρεις απο το εμποριο θα τη βρεις το πολυ 10-15 euro.Σε περιπτωση που εχει αισθητηριο η καινουργια θα βαλεις το παλιο και ΟΧΙ το καινουργιο.Αν την παρεις απο αντιπροσωπεια θα παθεις εγκεφαλικο:biggrin:

chameleon
27-08-17, 23:36
Ο αισθητήρας είναι ένα μεταλλικό κυλινδρικό γύρω στους 5 πόντους, σωστά; Αυτό όταν το έβγαλα είχε από την μέση και προς τα εμπρός αρκετά άλατα, τί κάνω;
Η αντίσταση πωλείται μαζί με τον αισθητήρα ή μπορώ να τα πάρω και ξεχωριστά;
Τελευταία ερώτηση... Η υπάρχουσα αντίσταση είναι λογικό που δεν έδωσε καθόλου ένδειξη όταν την μέτρησε ο πεθερός μου με το πολύμετρο;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια αλλά για την κατανόηση.

tipos
27-08-17, 23:54
Τα αλατα στον αισθητηρα καθαρισε τα με συρματοβουρτσα η γυαλοχαρτο.Στις καινουργιες αντιστασεις ποτε εχουν αισθητηρα και ποτε οχι.Αυτο δεν σε ενδιαφερει γιατι οπως και να εχει εσυ θα βαλεις τον παλιο.Οσο για την μετρηση απο τη στιγμη που δεν εδωσε καμια μετρηση αυτο σημαινει οτι η αντισταση εχει διακοπη οποτε ειναι οντως χαλασμενη.
Την αγορα της καινουργιας θα την κανεις εχοντας στα χερια σου την παλια ωστε να σου δωσουν μια ιδια.

chipakos-original
27-08-17, 23:54
Ο αισθητήρας είναι ένα μεταλλικό κυλινδρικό γύρω στους 5 πόντους, σωστά; Αυτό όταν το έβγαλα είχε από την μέση και προς τα εμπρός αρκετά άλατα, τί κάνω;
Η αντίσταση πωλείται μαζί με τον αισθητήρα ή μπορώ να τα πάρω και ξεχωριστά;
Τελευταία ερώτηση... Η υπάρχουσα αντίσταση είναι λογικό που δεν έδωσε καθόλου ένδειξη όταν την μέτρησε ο πεθερός μου με το πολύμετρο;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια αλλά για την κατανόηση.

Οταν η αντίσταση δεν δείχνει καμία ωμική τιμή δηλαδή καμία ένδειξη τότε είναι κομμένη εσωτερικά.

chameleon
28-08-17, 09:12
Καλημέρα, 16,50€ στοίχησε η νέα αντίσταση, το απόγευμα θα γίνει η εγκατάσταση.

andyferraristi
29-08-17, 22:14
Συγνώμη για το off-topic ρε παιδιά, αλλά λύστε μου μια απορία. Μόλις έρχομαι από έναν φίλο μου που προσπαθήσαμε μαζί να αλλάξουμε τα αμορτισέρ. Όμως όταν ανοίξαμε τα καπάκια, είδαμε με έκπληξη ότι "φόραγε" τρία (!!!). Είναι όντως έτσι αυτό το μοντέλο, και έπρεπε να αγοράσουμε τρία ???

diony
29-08-17, 22:38
ναι κάποια μοντέλα έχουν 3 αμορτισέρ , και καλό είναι να πάρεις το δικό του σετ είτε από την αντιπροσωπεία ή από το εμπόριο πακέτο και τα 3

andyferraristi
30-08-17, 15:38
Κώστα σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Ο κάτοχος έβαλε εχθές το βράδυ δύο πλύσεις με άψογα (όσον αφορά θόρυβο - κοπάνημα) αποτελέσματα. Εάν τώρα κανακυλύσει, θα αγοράσουμε τρία ...

diony
30-08-17, 23:58
Αν κατάλαβα καλά αλλάξατε μόνο τα 2 , ή αγοράσατε συμπληρωματικά και το τρίτο ?

andyferraristi
31-08-17, 10:26
Αλλάξαμε μόνο τα δύο ...

diony
31-08-17, 23:31
Εντάξει , δεν είναι το πιο σωστό , αλλά αφού δεν έχει πρόβλημα με το στύψιμο τα αφήνετε όπως είναι

chameleon
06-09-17, 09:12
Καλημέρα σας, οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την πολύτιμη βοήθεια. Στο πλυντήριο αντικαταστάθηκε η αντίσταση με κόστος 16,50€ και πλέον (αφού έγιναν οι απαραίτητες δοκιμαστικές πλύσεις) όλα δείχνουν να δουλεύουν σωστά.
Καταλήγοντας θέλω να πω, πως σας αξίζει ένα μεγάλο μπράβο γιατί σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε, βοηθάτε με τον τρόπο σας σημαντικά.

lionakisd
06-04-21, 17:25
Καλησπερα σας!
Θα ηθελα και εγω με τη σειρα μου τη πολυτιμη βοηθεια σας αλλα πισω στο αρχικο θεμα της συζητησης εννοωντας την πιθανη βλαβη πλακετας σε πλυντηριο Bosch logixx 8 sensitive.
Αυτο που παρουσιαζει το δικο μου ειναι οτι πολλες φορες παγωνει το προγραμμα και κανενα κουμπι δεν ανταποκρινεται οταν το παταω. Επισης πολλες φορες ενω δουλευει το πλυντηριο αλλαζει το προγραμμα συνεχεια σαν να εχουν βραχυκυκλωσει τα κουμπια.
Ανοιξα την πλακετα και την καθαρισα με αερα και απο τοτε και για λιγες μερες ολα δουλευαν ρολοι μεχρι που αρχισαν παλι τα ιδια.:-(
Σκεφτηκα οτι το προβλημα ειναι η πλακετα οποτε την βρηκα και την αγορασα απο ενα καταστημα.
Ο αντιπροσωπος το καταστηματος που μιλησα με ρωτησε αν ειμαι τεχνικος γιατι μονο τεχνικος μπορει να κανει τον προγραματισμο αλλα επισης μου ειπε οτι υπαρχουν οδηγιες στην συσκευασια.
Η πλακετα εφτασε οντως με οδηγιες για τον προγραμματισμο αλλα δυστηχως δεν εχω τις παραμετρους για να τις περασω κατα τη διαδικασια του προγραμματισμου.
Μηπως καποιος γνωριζει που μπορω να τις βρω ή μηπως καποιος ειχε παρομοιο προβλημα?

Ευχαριστω εκ των προτερων

Δημητρης

chameleon
29-10-21, 23:56
Καλησπέρα σε όλους,
Σε πλυντήριο Bosch logixx 8 sensitive WAS20420GR σταμάτησε να περιστρέφεται ο κάδος κατά την πλύση.
Τί μπορεί να συμβαίνει;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Στάλθηκε από το SM-G975F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

georgis
31-10-21, 12:40
Τα καρβουνακια στο μοτερ τα ειδες;

chameleon
31-10-21, 13:28
Καλησπέρα,
Ψάχνοντας στο διαδίκτυο είδα αναφορές για τα καρβουνάκια και ξεκίνησα από κει.
Το δύσκολο κομμάτι της συγκεκριμένης επισκευής ήταν η αφαίρεση του μοτέρ γιατί ήταν σφηνωμένο στις βάσεις του όμως η βοήθεια του WD-40 ήταν καταλυτική.
Όντως τα καρβουνάκια ήταν φαγωμένα και μιας και δεν το είδα πουθενά να αναφέρεται, συμβουλή μου κατά την αφαίρεση του παλιών προσέξτε την κλίση με την οποία έχουν φαγωθεί σε κάθε μια από τις δύο θέσεις, έτσι ώστε να τοποθετήσετε και τα καινούργια σωστά.
Κόστος ανταλλακτικών 7,5€ !

Στάλθηκε από το SM-G975F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

gpapadakis
31-10-21, 22:25
https://youtu.be/h_De1XUvLiY

electricalgian
20-07-22, 10:08
Καλημέρα σας! Έχω ένα πλυντήριο Bosch avantixxx 7 που το πρόβλημα του είναι ότι σε οποιοδήποτε πρόγραμμα το βάλω παίρνει στην αρχή νερό,και κάνει τον κύκλο χωρίς να βγάζει τα νερά,να μην παίρνει νέα νερά απλός ο κάδος γυρίζει και πλένει και όταν φτάσει στο τελευταίο λεπτό δεν σταματάει καν,αλλά και δεν βγάζει καμμία ένδειξη σφάλματος στο καντράν.
Αναγκάζομαι να γυρίσω τον επιλογέα για να βγάλει τα νερά.
Μήπως κάποιος μπορεί να βοηθήσει στο πρόβλημα που μου παρουσιάζει το πλυντήριο;
Ευχαριστω

Κυριακίδης
20-07-22, 16:34
Ζέστανε το νεράκι του?
https://www.ifixit.com/Guide/Bosch+Avantixx+7+Washer+Dryer+-+Washing+Machine+Heating+Element+Replacement/126113

electricalgian
20-07-22, 23:46
Δεν το ελενξα καν και αυτό γιατί τώρα το δουλεύουμε στους 30 οπότε ούτε καν πήγε το μυαλό μου.
Ελπίζω ότι θα είναι η αντίσταση.
Θα την μετρήσω και θα σου απαντήσω.
Απλός τώρα λείπουμε λόγω διακοπών και όταν γυρίσουμε θα μιλήσουμε.
Παρόλα αυτά σε ευχαριστώ.

electricalgian
19-08-22, 15:52
Ευχαριστω για την βοηθεια σου.
Οντως ηταν αντισταση με πολλα αλατα.
Την αλλαξα και τωρα μια χαρα.
Ευχαριστω